16 juli 2008

ETT INLÄGG I PAUS!

Här kommer ett litet "pausinlägg" och en lägesrapport hur "livet lever med mig".
Kommer att fortsätta pausandet men har svårt att helt hålla mig borta från bloggen och framför allt så så är jag nyfiken på vad Ni har för Er och känner mig nästan som en "fluktare" då jag kikar in på Er härliga sidor och inte skriver något själv.

Min semester kom till slut - detta är första veckan av fem - och det har varit en omställning att jobba heltid igen.
De lediga dagarna har varit på tok för få och har egentligen bara gått åt till att ta igen mig på...
Ska ta mig en allvarlig funderar på om jag ska gå ner lite i tid eller om jag ska jobba vidare som jag gör.
Har varit rätt kul att jobba så det är inte jobbet det är fel på...det är tiden som jag så ofta återkommer till som ämne - den räcker inte till!
Jag vill kunna göra så mycket annat också...

Vädret är ett annat kärt återkommande ämne och vad ska man säga...nja...njä...njo...
Har varit si sådär blandad kompott här där jag bor...Varmt har det varit, regnat har det gjort, solen lyst och vinden ruskat om i Tomatblasten...men sen den där rejäla värmeböljan i början av juni har det egentligen inte varit sådär värst många "riktiga" sommardagar eller så har de passat på då jag jobbat. Fast jag lever på hoppet.

Har några arbetskamrater som bor ute på Västkusten och där har de tydligen haft sommar och sol den mesta tiden medans jag travat runt här i regnkläder och idag fick jag det bevisat.
Vi åkte ut till "vårt" ställe i Bohuslän och där sken faktiskt solen från en helt blå himmel.
Regnade då vi kom någon mil från vår stad men ju längre ut mot havet vi kom desto mer blå himmel fick vi, vinden var kanske inte så varm men då man kom ner i lä var det riktigt gott.

Mötte stutarna (från tidigare inlägg) redan då vi svängde av in på den lilla grusvägen och idag hade de sina mammor med sig.
Dagen förflöt i godan ro, jag låg i lä med näsan mot solen och ett par gånger var jag nere och plaskade fötterna i havet (ja varmare än så var det inte).
Var inte något "egentlig" badutflykt utan bara en härlig tur ut så några grejer hade vi inte med oss.
Maken drog iväg över klipporna medans jag låg där och eftersom berget är hårt placerade jag mina sandaler bakom huvudet som stöd.

Så lyssna nu noga
- placera aldrig huvudet ovanpå Era sandaler om ni inte knäppt kardborrebandet -
Jo...för vad händer - jag reser mig upp och känner att något är helt fel...sandalen sitter fast i håret och detta ganska så rejält. Jag hann gripas av småpanik där jag satt med den ena sandalen käckt hängandes bak i nacken...slet och drog ett bra slag och började tro att enda utvägen var att slita av en stor härva av håret...fick sänka ner armarna och andas ett slag och så på´t igen.
Så lossnade den förmenta skoheltvetet och jag kunde andas ut.
Satte resolut på mig sandalerna på fötterna efter denna manöver och där fick de sitta tills dess att vi kom hem.


Havet är alltid havet, klipporna, solen, ljudet och dofterna...


Låg i lä mellan den här stugväggen och berget.


Smultron hör sommaren till och vi plockade och åt på vägen ner, såg inte den här typen förrän jag fick upp bilden på datorn...


Tog ett kort på min väska och det är bl a det jag håller på med då jag är ledig - syr väskor och annat smått o gott.

Jag har sagt så många gånger att jag ska visa vad jag sytt men tummen sitter ibland väldigt fast men jag lovar att de ska komma framöver. Ska försök strukturera upp mig lite...(skratta inte ni som känner mig...) och ta bilder på en del jag har här hemma. Maken suckar och undrar vad jag ska ha alla väskor till..."ska du ha en om dan..." var det senaste jag hörde när jag kom rusande för att visa en ny modell...Kul har jag och det är viktigt.

Ha en fortsatt Go´sommar på Er Allihop!