24 januari 2011

Tre lediga dagar sveper förbi i ett rasande tempo o så är det "vanlig" vardag igen.
Det är väl just detta fenomen som vi menar när "tiden rusar iväg"...således går vi med stormsteg mot ljusare tider. Det har blivit dryga timmen ljusare på kvällen och det riktigt porlar i hjärtat av lycka.
  
Annars så går dagarna i sin vanlig lunk nu och det är jobb som gäller, men jag har hunnit med att så lite fröer, laga växthuset, sy en del och ta det lugnt...inga större åthävor att tala om utan det handlar mer om att ta vara på tiden.


Den fuktiga luften sätter rimfrost på grenarna
 

Den här snön knäckte takskivorna på växthuset då den skulle smälta.
I går fick jag skivorna på plats igen och det känns väldigt bra!


Måste ha en Tulpan med idag också!

Jobbar kväll idag och sen rullar veckan på igen...strax går vi in i Februari månad...Dvs den månaden som det är Bokrea - Det ska bli trevligt!

Ha det Riktigt Gott!

20 januari 2011

Jag kunde inte låta bli att visa Er två bilder från idag...bara några av de jag tog...
Jag har insett att man kan bli lycklig av frostiga vinterdagar...Om man slipper halkan och att en stor del av snön har försvunnit...
Det ligger stora drivor överallt men gatorna är ganska så lättframkomliga...
Asfalt är vackert om våren...(även om det är Januari)-


Ser Ni den lille "vilde figuren"...jag såg den inte när jag tog fotot men i datorn - så märkligt...Nu förstår man ju varifrån knopparna får sin kraft...hm...igen...


Ormhasseln igen...

Nu är jag ledig över helgen och detta känns så skönt. Vi har ett födelsedagskalas på lördag att se fram emot men för övrigt är det hemma som gäller - så skönt!

Ha Det Gott
Och var Noga med Sömnen!

19 januari 2011

Vi har kunnat njuta av vårväder här ett par dagar nu...Först en massa härligt regn, en uppfriskande vind och sen solsken och takdropp...Snön har försvunnit i rasande fart och det har kommit fram stora fält av gräsmatta och på vägar och trottoaren har man kunnat gå på bar asfalt.
Men nu har det frusit på igen och allt är vitt av rimfrost, ja ja...det är antagligen det mest naturliga så här i Januari.




Inne är det vår med Tulpaner.


Smultronblad som kikat fram.

Jag känner mig frisk igen - det är bara hosta kvar...känner liksom i hela kroppen att tröttheten gett med sig. Troligen har infektionen legat på lur och väntat på rätt tillfälle för att ta över och vad kan vara lägligare än när man har semester och har släppt på en massa "måsten". 

Jag tror bestämt att det är Semledags här hos oss idag!

~~~~



Jag blev tvungen att lägga till en sak...mina Tulpaner igen.
Sitter och donar med ett gratisprogram som heter Picnik - enkelt och trevligt.
Så nu blir det collage av varenda bild - Kul!

Ha det så Gott!

13 januari 2011

Usch och fy...jag har blivit sjuk o ligger i sängen med kuddar bakom ryggen. Hosta, feber och värk i kroppen är symptomen och det känns helvisset. Inte orkar jag ta mig för nått och är jag uppe en liten stund så vill jag bara tillbaka till sängen igen.

Jag läser trädgårdsbok och detta av en ren händelse...boken dök upp under en hylla jag inte kikat i på länge och jag började bläddra...Har inget minne av när jag köpte den men det är en mycket trevlig bok "Drömmen om en trädgård" av Sanna Töringe.
Genast vaknar trädgårdsdrömmarna och våren i mig och jag börjar drömma om de dagar som ska komma framgenom...Jag känner så väl igen mig i många av beskrivningarna som bjuds på i boken och det känns väldigt behagligt...Att tankemässigt "jobba i sin trädgård" är väldigt enkelt och inget är omöjligt...jag har redan grävt upp all Lavendeln och planterat den tätt ihop på ett annat ställe - i tanken då....Växthuset är städat och flott...krukorna fyllda med bra jord och det är lummigt grönt...i tanken...


Längtar efter Nävor...


Rosor...vill jag ha...

Ute ligger snön kompakt packad, gatorna är isiga och smala...men solen skiner och det märks att dagarna blivit en aningens lite längre...Julen är ett minne blott och snart, snart kommer fåglarna att börja locka på sina livskamrater...skatorna tjafsa om årets husbygge och fröerna kommer att kika upp ur jorden inne i fönstret...
Om det inte vore för feber och hosta så är det egentligen en toppenläge...ja ja, Jag kommer att bli bra igen o då ska det planeras "på riktigt".

Ha det så gott!

6 januari 2011

God Fortsättning på Er!
Nu går vi mot sluttampen av julkomat och vardagen hägrar. Det har varit trevligt med detta avbrott i vintermörkret men det ska bli rätt skönt när vardagen rullar på igen...jag trivs med att ha vissa rutiner och kommer lätt av mig när det går lite på "gehör" här hemma för länge.
Jag har jobbat en del av helgdagarna och det blir knepigt när övriga familjen är lediga och kan använda tiden som de vill...slamra sent på kvällarna och sova länge på morgnarna.

Nu är jag dock ledig ett tag och har satt i gång med lite grejer här hemma - syr lite och gör sådant som jag gillar...Sover länge på morgonen och är uppe sent på kvällen...precis som resten av familjen - Skönt!!!


Symaskinsbordet i trädgården.

Ja inte sitter jag ute och syr...vilket nog ingen trodde...
Det är rejält med snö, en del har sjunkit undan under de senaste dagarnas mildväder - detta i kombination med flera dagars sol så kom en längtan efter vårväder men det lär nog dröja innan man kan ta den önskan på allvar.


Önskar Er en Trevlig Helg!