22 november 2007

Har varit tyst från mig ett slag nu och detta beror framförallt på en dunderförkylning som tagit orken ifrån mig plus att jag inte känt att jag haft ro nog att sitta framför datorn...
Har haft mina tankar på jobbet som återigen "ätit" upp mig...jag är sjukskriven 50% igen och ska börja förhålla mig till det...

Är dock inte så att jag sitter direkt sysslolös utan klipper o klistrar, syr och håller på lika mycket som vanligt och nu när julen så sakta börjar knacka på dörren så blir det som alla andra år...
Jag blir helt pyntgalen!
Maken suckar och undrar vad vi ska ha alla strutar till och "var ska de va´...ska det vara nått i...". Jag har sytt en hel drös med små röda filthjärtan som ska komma upp lite senare.
Detta är faktisk en tradition från min moster som alltid sydde små hjärtan till jul. Hon sydde dem i rött galontyg och hade dem sen i enris på yttertrappen.

Jag har suttit ute i växthuset och bundit lingonkransar och när jag klippt ner Vindruvsrankan för i år virade jag de långa grenarna till kransar som sen ska göras i ordning...
En del får hänga på väggen och den största brukar få bli julkrona över köksbordet...Ska visa bilder på detta senare...De ser ut som de pilkransar man brukar kunna köpa i affärerna men de har små "käcka slingerknorrarna" kvar.

Visar ett ihopaplock av det jag gjort och märker samtidigt hur svårt det är att ta bra bilder innomhus...nu var jag dessutom ivrig att få bilderna överladdade och kunde kanske varit lite mera tålmodig med att ställa in kameran...


Strutar!


Strutar och Apelsiner med Nejlikor i...


En del av mina röda filthjärtan...


Kottar och Lingonkransar...

Det där med Apelsiner med Nejlikor i är en kul grej...de som är med på bilden gjorde jag förra året...Om man har tålamodet och väldigt mycket Nejlikor ska man absolut ta sig tiden att göra i ordning sådana...Nejlikorna fungerar på nått sätt som konserveringsmedel, apelsinerna torkar i stället för att ruttna och de håller i evigheter...


Till sist en bild jag tog i söndags på väg hem från jobbet. Det hade varit grått och tråkigt hela dan men vid 15-tiden kom solen och bröt igenom molnen...
Kan ni tänka er...den här utsikten har jag från fönstret där jag jobbar...

Det var detta för nu...

Ha det Gott!

27 kommentarer:

Elzie sa...

Du milde så vackert. Och en annan som bara ser en väg och en massa bilar jämt *s*.
Vilka fina saker du gör. Jag blir nog aldrig färdig att sätta igång, trots att jag är sjukskriven till 100%.
Var det engelska huset med i Vakre Hjem? Jag kan inte hitta det. Är väl blind på bägge ögonen.
Kram Elzie

Carina sa...

Åh, vilken vacker vinterbild du visar! För att inte tala om allt pyssel du har gjort. Jag har också gjort nå liknande dina röda hjärtan, det tog en stund innan jag kom på hur man gjorde stygnen för det var så längesen.
Ja, nu är det en härlig tid med mycket pyssel... jag älskar tiden före jul.
Ha det gott!
Kram, Carina

Zanna sa...

Vilka vackra bilder och fint pyssel. Det här var en riktigt mysig blogg tur att jag hittade hit. Ha d gott. Jag gillar ditt lavendelhjärta skarpt.

Elzie sa...

Jo, det såg jag också. Hör du? Är det konstigt om man är utfattig när man köper så många tidningar *s*?
Kram Elzie

karin a sa...

Den sista bilden är helt otroligt fin, njuter av den. Det låter inte kul att vara sjukskriven så jag hoppas att du snart bli bra. Härligt pyssel du håller på med. Söta hjärtan och strutar. Kransar är alltid lika fint. Ser fram emot mer bilder!
Ta hand om dig och kram...

Åsas Kammare sa...

Vad mycket fint julpyssel!

Tack för roliga namnförslag!

Vacker utsikt från jobbet...

karina sa...

Hejsan.
Apelsinerna med nejlikor tar jag till mig direkt, så häftigt. Härliga pysselgrejor du gjort och väntar på att se kransen av vinrankan. Men du, hur är hjärtat gjort den med tidningspapperet? Tänkte direkt på att göra ett sådant, för vi har fått Ölandsbladet och i den var det kopior på ett jättegammalt nummer.Hoppas du tänker på att,
skynda långsamt så kroppen får sin vila.
Ha det gott, karina.

karinas.tradgardsblogg.se

country-dreams sa...

Åh du får krya på dig med förkylningen,hoppas att du hinner ta igen dig nu när du är sjukskriven och vila upp dig ordentligt.
Kul att du tycker om min butik, man behöver verkligen lite peppning i bland, tycker att det är svårt att veta vad andra vill ha efter som man bara köper in efter sin egen smak och tycke. Så har du några förslag av vad du skulle vilja se är du välkommen.
Vad mycket fint du pysslar...ha en jätte bra kväll.

En Doft Av Danmark sa...

Vilka underbara saker du har gjort! Är det okej, om jag länkar till dig?

Kram
Dorthe

EVA AGNES sa...

Vilken vacker utsikt från jobbet. Oj! Härligt att titta ut på.
Sedan är jag helt frstummad över de vackra saker du gjort. Dina hjärtan med tidningspapper är urläckra. Även strutarna med guldkant. Ibland måste man bara få sitta och pyssla.
Reportaget var inte svårt att förstå vilket du förknippar med mig.. hi hi hi.
Det måste vara "En eventyrlig verden", Hannes hem... Eller hur??
ramar i massor Malin.
Eva Agnes

EVA AGNES sa...

Inte ska du ha en massa ramar....
Kramar ska du ha....
Tryckfelsnisse klantade sig igen.
EA

EVA AGNES sa...

Nu har du fått mig att skratta högt igen...
Klart man behöver ramar i den här businissen vi är i...
Därför får du några till...
Ramar och kramar
Eva Agnes

Marie sa...

Vilket underbart fint pyssel du har gjort, vad du är duktig! Vinterbilden är underbar, vilken fantastisk utsikt du har från ditt jobb.

Ta hand om dig Malin!
Kram Marie

Poppins sa...

Oj, så mycket du har producerat. Ska du sälja på marknad? Kul med dina apelsiner - jag satt och scrollade och letade efter dem. Har aldrig sett SÅ MÅNGA nejlikor på en apelsin tidigare.
Jobbet suger verkligen musten ur en och då är det skönt att göra något praktiskt hemma. Man behöver skölja bort alla jobbtankar för att må bättre.
kramar

Marina sa...

Oj, så mycket pyssel! Är du sjukskriven så försök att ta det lugnt med jobb och gör det du mår bra av bara. Kram!

Dubbelörnen sa...

Din utsikt drunknar jag i... Får du något gjort under dagarna?! *skrattar*

kramar

olivelund sa...

Vilken otroligt vacker utsikt du har från ditt jobb! Jag gillar dina hjärtan väldigt mycket, samma sak med apelsinerna o nejlikorna fast jag har inte sånt tålamod att jag får dem att se ut som dina ;)
Krya på dej du med får jag säga, jag är oxå förkyld och hes&ont i halsen....inte så kul, men det blir bättre. Ha det gott, varma kramar, Cia

Vella sa...

Men oj vad du har pysslat...så fint det blir!!
Var nu rädd om dig så att du kryar på dig inför julen.../Kram Vella

åsa sa...

Ja.. ibland måste man nog..tänka till och acceptera.. jag höll på så där i massor med år.. men nu så är jag 25 % partiellt borta från jobbet...= jättebra!
Fina strutar o arrangemang..
Ja man mår bättre när man pysslar lite..
Ha det gott! =)/åsa

~Eva~ sa...

Å så pysslig du är :-)
Dina röda hjärtan tycker jag alldeles extra mycket om!

En naturskön vy...sådär som när det är som vackrast ute naturens enkla skönhet...du kan fånga ögonblicken du!

Kramen från Eva

ÅsaGåsa sa...

Å, vad mycket fint pysseldu har gjort! Se framemot kransbilder sedan också. Jag har en ljuskrona inne som jag skulle vilja glä med grönt över julen, men jag vet inte riktigt vad jag ska använda mig av... Ha en skön helg!

Hemma på Landet sa...

Du kan verkligen pynta du!;-) Puss

lotta sa...

Underbar utsikt från ditt jobbfönster! Lätt att drömma sig bort där kan jag tro... Jag har bytt rum i veckan så jag har också fin utsikt nu, skall ta med kameran en dag tror jag... Åh jobbigt att du är sjukskriven men ibland är det, det bästa när det kör i hop sig. Bra att du kan pyssla och finna ro med det. Vackert pyssel har du gjort - men vilket tålamod du måste ha när du syr hjärtan - jättefina är de! Ha det så gott och vila på nu, kram på dig 8`)

EVA AGNES sa...

Jo Malin, det finns en del hundar som gillar att ta sig en egen extra tur. Min gör det gärna. Om han får chansen. Dock försvinner han aldrig ur synhåll. Han vill att jag ska se vad han gör.
Däremot vill han springa färdigt och jag kommer inte åt att koppla honom förrän det är gjort. Har tagit timmar vid ett tillfälle. Puh!!!
Kramar
Eva Agnes

Åsas Kammare sa...

Japp, det är du som har vunnit ! Grattis! Hoppas du hittar ett hjärta du vill ha. Maila adress så skickar jag!
:)

Birgitta sa...

Oj, så mycket pyssel du haft för dej och så mycket fint, jag gillar verkligen dina strutar med guldspets, urläckert och filthjärtan har jag en gång i världen också sytt. Utsikten från ditt jobb var så vacker, hoppas jobbet är lika trevligt som utsikten är vacker. Kram och ha det så gott du kan.

Moas sa...

Så fint pyssel du gjort gillar dina strutar jättesöta.. använder du vanligt tidningspapper eller extra fin..=).. skulle kunna tänka mig att göra något sådant till jul. Var i din stad i helgen och gick lite vid skräcklan.. jättevackert.. var det och så fina kort fick jag tagit. Tänk att ha sån fin vy som du har från sitt jobb.. jag tittar ut på en parkeringsplats .. Tråkigt att du mår sämre igen.. bra att vara hemma och pyssla lite då får det är bra för min själ och säkert för din också.. Lev väl och sköt omdig.. Kramizar MOnica