6 januari 2008

I dag har jag bloggjubileum!
Är ett år sedan som jag skrev det första inlägget på bloggen och med vilken fart året har gått.
Att börja med en blogg var inget som jag hade haft en tanke på.
Julhelgen förra året var jag ledig rätt mycket och satt och sökte runt på olika saker på Googles...mestadels så var det trädgårdsintresset som fick mig att söka på olika sidor men även inredning och formgivning.
Hur jag än sökte och så kom dessa eviga bloggar upp...folk som skrev om allt mellan himmel och jord...rätt tröttsamt tyckte jag när det var "egentliga" fakta jag ville ha tag på.

Hemsida var något jag visste vad det var och det var något jag hade i tankarna.
Men hur det var så kom detta ordet "Blogg" upp ideligen...sökte på ordet och blev kanske inte så mycket klokare men förstod att det var en privat sida som dessutom var gratis och mycket populärt...

Hade rätt snart fastnat för ett par bloggar som jag började återkomma till...mycket vackra bilder och go´text att läsa till.
Eftersom jag är rätt så nyfiken av mig och ska testa så - ett tu tre hade jag registrerar bloggen och att det blev blogspot berodde enbart på att de bloggar jag kikat på fanns där.

Nu började en pirrig tid...detta att "jag var med ute på nätet" kändes helt fantastiskt och hissnande, nervöst var det också och så skulle jag försöka få folk att fatta hur de skulle hitta till min sida.
En hel del suckade bara och menade att detta med blogg var enbart löjligt...vaddå egotrippad ungefär (de som sa detta har skaffat facebock under året och vad ska man inte kalla det för...hi hi).
Jag la in någon slags mätare där jag kunde se varifrån bloggbesökarna kom och hur många som kikat på min blogg. Jag var rätt konfunderad ett slag då 95% av alla besökare kom från Kina...
En massa kineser som läste min blogg...hur sjutton gick detta till...fast fnissade rätt gott åt detta...
Den räknaren började krångla en dag så den är borta nu.
Vet inte om alla kineser försvann eller om procenttalet ändrades för att fler och fler svenskar kikade in på min sida...Min blogg har fått en hel massa besök under året och själv har jag hittat massor av underbara sidor som jag är ivrig att hinna med att läsa och kika in på.

Så tack alla fantastiska människor som gjort mitt år till ett mycket spännande år där inspirationen bara ökar i takt med att jag bloggar vidare, ångrar inte en sekund att jag för ett år sedan satt där och klickade mig in på blogspot och registrerade mig.

Önskar Ni kunde smaka på tårtan och jag också för någon sådan har jag inte utan den är fotade ur "Sju sorters kakor" istället.


EN TÅRTA TILL ALLA GOA BLOGGARE OCH ANDRA JAG MÖTT GENOM BLOGGEN
UNDER DETTA ÅRET!


Här nedanför kommer några bilder från idag då snön bäddat in allt till ett sagolandskap.
Tyvärr så har vi plusgrade igen så risken är stor att det har blaskat bort till i morgon. Jag har trots vårlängtan tyckt att detta med snö känns rätt ok så den kunde gott få ligga kvar.


På trappan har min krona som är under "rostbehandling" fått vitt på sig.


Trollhasseln klär i vitt...kikar man så ser man de fina knopparna som ligger klara att slå ut i början av Maj.


Rhodondendron med sovtäcke på sig...


...och på trädgårdsbänken sitter fru snö och glor på oss...Det är äldsta dottern som varit i farten och hon gör aldrig traditionella snögubbar utan skulpterar fram figurer i snön...Tror inte hon blev nöjd med den här...men jag gillar den skarpt.

Ja kära vänner - nu börjar mitt andra bloggår och det ska bli spännande att få följa Er genom årstiderna på nytt...Kanske blir det till att få möjligheten att träffa fler av er "live" igen...Den fyrkantiga burken förvandlad till personerna bakom sga.
När jag var hemma hos Moa i somras berättade jag just om min make och vad han tycker om bloggandet...något skeptisk är han fortfarande och får ibland för sig att det är något slags chattforum med suspekta människor...hi hi...Han får fortsätta leva i den villfarelsen för jag håller ett hårt tag om min blogg.

Kramar på Er Alla och Tack för att Ni Finns!

28 kommentarer:

Åsas Kammare sa...

Tack för att du finns här och bloggar! Trivs så bra här.
Fru Snö gillar jag skarpt, vilken attityd hon har! Hälsa dottern att hon är suverän på det där!

Åh, ormhasseln, den är så vacker...

Snön smälter här också, ena snölyktan har redan rasat samman. Snöblask är inte kul!

Kram

Ann-Catrin / finthemma sa...

Tänk att jag hittade hit på din jubileumsdag.. vilken mysig blogg du har..måste kika vidare på dina undersköna bilder.
Kram A-C

Lilla B sa...

Grattis på Årsdagen!

Randi sa...

GRATTIS! Det känns nästan som att möta en Veteran.
Och tack för att du finns här och delar med dig och inspirerar oss andra. Önskar dig fortsatt nöje i bloggvärlden!

Vilka läckra vinterbilder!

Kram Randi

Marie sa...

Grattis på 1-årsdagen Malin! Tack för att just du bloggar och för att jag fått chansen att "lära känna" dig. Ser fram emot nytt bloggår tillsammans med dig!

Ha en bra vecka!
Kramar Marie

~Eva~ sa...

GRATTIS och varmaste tack för att Du finns här med Din blogg!

En väldigt levande snögubbe, tycker jag!
Och...hihi...ja, se gubar som tror en massa :-)

Kramen om dej Malin!
Eva

Karin A sa...

Grattis Malin i efterskott på ettårsdagen! Tänk vad tiden går men samtidigt är det mycket som har hänt det senaste året. Jag tycker alltid det är lika roligt att läsa dina reflektioner och den här var riktigt träffande. Det är nog sådär det gick till för många av oss när vi började och dessuotm är det kanske så många/en del ser på oss blogggare!? ;) Härliga snöbilder och kul med snödamen. Här är snön tyvärr redan försvunnen men kanske kommer det mer igen...

Ser fram emot året som kommer!
Kramar Karin

Dubbelörnen sa...

Känner igen mig i dina tankar om bloggstarten o bloggandet. Här hemma är det numera accepterat o helt rumsrent *skrattar*.

Vilken vacker snöskapelse! Så mycket snö har vi inte ännu här..

Kramar

Marina sa...

Kul att läsa lite om bakgrunden till ditt bloggande. Jag ahde iten heller tänkt börja men såg en artikel i en trädgårdstidning och testade. Fast direkt! SÅ vaclra snöbilder! Här ha vi bara grått och blött. Jag har itne berättat att jag bloggar för någon nästan. Många verkar ha föreställningen att det är egotrippat och falskt, så jag håller tyst.

Moas sa...

Grattis.. kära Malin.. till ditt jubileéum.. tänk vad tiden går när man har roligt.. hihi.. Och tack för att du finns så man kika in här då o då och läsa om vad som händer i ditt liv.. och så bor vi ju så nära så man känner ju igen en del och det gör det extra kul.. =). Och så har vi ju träffats IRL som man säger i bloggvärlden.. fniss.. och det var ju jättetrevligt jag får nog ta en tur till grannkommunen i sommar o hälsa på dig.. Kram Monica
Ps.. mitt jubileum närmar sig.. mars närmare bestämt..=)
http:://moasgard.tradgardsblogg.se/

kirsti sa...

Stort grattis på ettårsdagen!! Låter bra att du håller att fast grepp om din blogg, ser ju fram emot många bloggår till! :)
(Karlar ska man inte alltid lyssna på..:) )
Grattis till den fina snön också! Kul att se vinterbilder hos dig..och snöskulpturen var jätteläcker.
Ha en fin vecka!
Kram, Kirsti

Poppins sa...

Ett stort grattis och en stor kram på jubileet! Jag har ju inte följt dig från början men sedan jag hittade till din blogg, har jag tyckt om att hälsa på och läsa dina inlägg och titta på dina fina foton.
Innan jag började blogga så trodde jag bloggar var vulgära. Inte så konstigt eftersom det bara är sådana som media skriver om - de som använder fula ord eller skriver ner andra människor. Men det visade ju sig vara helt fel. Så många underbara bloggar jag har besökt och så många underbara bloggare jag träffat!
kramar

cia/Olivelund sa...

Jag har inte följt din blogg från starten, men jag minns ännu hur glad jag var när jag hittade hit och jag kommer att fortsätta läsa det du skriver och titta på dina vackra bilder, Grattis på ettårsdagen!
Kramar Cia

Malins-Kuriosa sa...

...STAVFEL upptäckt!!!!!!

Facebock?????....

Ja gissa själva hur populär den formuleringen blev....

Från Malin själv!

Anonym sa...

Grattis till din årsdag och vilken skapelse dottern gjort. Jag säger som Ernst: ditt inlägg med fönstret fick i gång mig, inte på samma sätt men oj så personligt jag ska skapa "ler". Under jul blåste det väldigt och mitt fönster ute föll, och en ruta gick sönder. Suckade, plockade ihop glasbitarna, ställde det mot väggen och gick därifrån. Sen så läste jag ditt inlägg och så vackert du gjort, senare kom idén om mitt. Det tar lite tid att förverkliga men jag tror du kommer se min personlighet i det "ler". Njuter alltid av dina vackra bilder. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Pieces and dreams sa...

Mne jösses grattis i efterskott. Har varit så himla upptagen de senaste dagarna att jag knappt hunnit med bloggen. Thindras blogg har uppdaterats mest. Jag ska få hem en 6 månaders hittekatt snart så det är lite fixande med det.
Snö o bevare mig väl vad snö:-0 Här finns inget och kommer det något är det så lite att gräset syns igenom. Snögubben var ju urfestlig ju.
Det där med att blogga ja, hade själv aldrig tänkt starta en och se här, jag har tre olika;) ops ja Thindra har ju den ena och sen är det ju bara en fotoblogg och sen en vanlig. nappt jag hinner med men det ska bli annorlunda lite sen när allt är klart här.

Ha de gott
Kram kram.

~Eva~ sa...

Kikar in hos dej i stugvärmen, och hoppas du har det gott i dagen.
Blev så glad för din livsfina kommentar hos mej!

Vi har varit ute igen i gråvädret.
Nästan så jag somnade där jag vandrade vägarna fram :-)

Kramen från Eva

ÅsaGåsa sa...

Grattis till ett år som bloggare! Ja, visst är det fantastiskt att man kan möta så många människor som man troligtvis aldrig skulle träffa annars. Och det medan man har fem (eller tar) minuter över innan någon hemmasyssla tar vid.
Nu är det dags att gå på år 2. Må så gott!

Cissi sa...

Vilka vackra bilder du tar!
Må gott!

Lotta sa...

Fniss - gillar din felstavning skarpt! :) Och tack för tårtan Malin - den var verkligen läcker! Och grattis till ditt jubileum - det är så roligt att läsa din blogg och njuta av dina bilder - vinter som sommar och jag har ju haft förmånen att träffa dig på riktigt och kanske vi kan ta en repris i vår :) Ha det så bra, kram 8`)

Clara sa...

Ja må hon leva...ja må hon leva....nej, nej, dumsnut, det är ju inte Malin som fyller år ...det är ju bloggen! Ja, ja..men jag tänkte bara...sluta knuffas, jag skulle ju bara ....Claaaaaaaaaara...Woody puttas...

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Vilket år! visst är det kul...härlig snögubbe.../åsa

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

Är här å smaskar i mig lite jubileumstårta...
Det där med rostbehandling var ingen dum ide...tror att jag tar efter den!
Lämnar kvar en liten vacker ängel i glas....ser du den inte....den är så tunn å så skir, häng den i närmaste träd och den ska bringa dej frid!
Lycka till med kommande årets bloggerier!

Fundera grönt sa...

Hej Malin! Grattis i efterskott! Då tror jag vi har bloggat ganska precis lika länge... Jag skulle också 'bara testa'. Så kan det gå!
Fina bilder! Cool snödam! Ha det gott!

Clara sa...

Trevlig helg Malin...hoppas att du får vara ledig! jag ska städa ut julen och välkomna våren! jag gillar din dotters snöstaty...härligt avslappnad!
Kraaaaam

country-dreams sa...

Grattis till ettårsdagen (i efterskott)Ja nu är all snö borta, det var inte länge det varade. vi hann i alla fall åka lite pulka.
Ha en superbra kväll!!!

Ulrika sa...

Tack för tårtbiten.Mums;)

Grattis på ettårsdagen*sänder tulpaner*

Kram

Elzie sa...

Grattis till 1-årsdagen!!! Är så glad att du håller på för jag gillar din blogg.
Visst kan väl folk vara frågande när man håller på. "Är du på nån sexsida" sa maken en dag *s*. Nej, tack, tror inte det. Men däremot "hemma hos" en massa trevliga damer.
Hoppas du har en bra tisdag.
KRam Elzie