8 juni 2008

En sådan helg vi har haft...sol, sol och så ännu mera sol...
Varmt så det förslår...och det har verkligen kännts som den sommar vi så länge längtat efter.
Jag har förstått att en hel del platser har haft både regn och åska men här har det fram tills nu på kvällen fortsatt att "somra" sig.
Hela dagen idag har det blåst en frisk vind som till skillnad från de tidigare dagarna gjort det möjligt att vara i trädgården utan att gå runt och känna sig som en klibbig, blöt och lättretlig person...

Vi var ute i Bohusläns klippvärld igår och det är "vårt" eget paradis...inga bilder därifrån den här gången. Kan dock meddela att stutarna var på plats men de lät mig hållas...ingen stod och glodde på mig den här gången...däremot har jag med zoommens hjälp förevigat dessa (på håll då) trevliga filurer...Ja den här gången låg jag inte direkt platt som en pannkaka och drönade för värmen tvingade mig i vattnet mer än vanligt och gick sen längst med vattenbrynet och kikade på snäckor och stenar...

Datorerna i detta huset ger mig bryderi numer, jag fick igång den stationära i förrgår och vips så var jag där och la in alla nytagna bilder...Sedan slogs jag av tanken att tänk om den rasar samman igen...Lätt som en plätt - jag laddar över dem med mitt lilla USB-minne...
Sagt och gjort men all denna tekniken är bara för mycket...

Nu har jag bilder på den dator jag sitter vid nu, bilder på den stationära och en förskräcklig röra på alla fotona på USB:n...Just för stunden så känns det som att bestiga berg för att kunna skapa någon som helst ordning. Slogs sedan av att "milde himmel" så många bilder jag har sparat på och en hel drös av dessa är inte alls något som jag egentligen någonsin kommer att använda mig av...Så just nu råder det lätt kaos på bildfronten hos mig.

Har under dagens lopp gått runt och funderat på ordet "nipper" - vet inte riktigt varför men stod och kikade på en gammal glasask jag har stående på ett skåp. I den asken ligger det små knappar och annat småplock som fått ligga kvar sedan jag rotade fram den lilla asken.
Ordet kom bara flygandes och när man "Googlar" på just nipperask är beskrivningen just "en ask för småsaker som t ex smycken, knappar etc..."

Ja detta vara en liten parantes och asken får lov att komma med på bild en annan gång. Jag kan ibland fastna i ett speciellt ord och gå runt och funderar på dess betydelse...Har tänkt på uttrycket "nipprig" i samband med nipperasken idag och visst sjutton är man lite småplockig och småtrasslig då man använder sig av det ordet...Plockade in en ny Kersbukett i morse och för att pigga upp det hela lite så fick några kvistar av en Näva vara med och så några halvutslagna Daggkåpeblommor.


Plymspirean har slagit ut med sina stora skyar till vippor...jag har delat plantor och lite här och var i trädgården så sträcker dessa på sig just nu, här är det den tidiga morgonsolen som stänker glimmer över dom.


Vände helt om då jag tagit bilden före och vips så hade jag ett nytt fång.


Idag hade jag först tänkt rota runt i växthuset för att äntligen ordna till det där inne. Jag har planterat Gurkor och Tomater...annat smått och gott står fortfarande och lurar i sina hörn. Någon rejäl vårstädning är inte gjord utan jag har helt sonika ordnat med jorden, släpat in ytterligare pallkragar och så planterat...Kan väl egentligen inte säga att det där med att städa är det mest roliga jag vet men just känslan av att sitta där och titta när det växer och ha det fint runt sig är väldigt trevligt...


Här ser man en bit av växthuset och igår knipsade jag av den allra första Gurkan så visst går det att odla utana att städa.


Men som alla vet så kan saker och ting ändra sig...Har haft planer länge på att ta bort de stora betongplattor som legat på golvet i växthuset...och av en händelse kom jag häromdan på att växthusets utsida ser bedrövlig ut...En lång träbänk har stått längst med långsidan och på den hamnar allt sådant som jag för stunden inte vet var jag ska göra av det.
Så detta blev upptakten till min geniala idé - stenläggning utanför växthuset och plats för en planteringsbänk som jag aldrig anvädenr mer än till att lagra krukor och annat småplock på (trädgårdsnipper).


Så någon välstädad insida har jag inte fått men däremot en hyfsat snygg och funktionell långsida längs med växthuset.


Oljade raskt in bordet som var trävitt innan...man tager vad man haver och i det här fallet blev det träolja med svarta pigment i...Några små änsliga pelargonssticklingar har fått plats i ena hörnet...Känner jag mig rätt så kommer bordet snart att vara överfullt av diverse saker som jag måste lägga ifrån mig eller bara ha där för att kunna se det.


Gamla zinksaker har vi många av och här är det makens ena palm som fått komma ut på sommarvistelse på altanen...I kväll åkte vi en tur till vår kära örtagård ca 4: mil härifrån...Kan inte säga att så värst mycket har inte förändrats sen förra året...men vem vet...blir sommaren lång kan saker hända.
Örtagården i sig är en liten oas och det är trivsamt att strosa runt där och läsa på alla skyltarna.


Visst ser det fint ut.


Glömde namnet men söt ändå...


En liten Smörboll!


Pionerna har inte slagit ut hos mig men i örtagården har de börjat att vecklat ut sina kronblad...det dröjer inte länge förrän de spricker i min trädgård också.

Ha en Bra vecka på Er alla!

10 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Härliga bilder du visar! Här har bara njutits till fullo hela helgen. Sol o bad o mat o dryck, i rätt ordning o i lagoma mängder *skrattar*.

Kramar

Elzie sa...

Så mycket fint i både ord och bild. Här njuts dagen för den är blåsig och inte så varm. +30 grader är lite för mycket för min gamla skalle *s*.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Marina sa...

Det där med teknik är inte lätt, det håller jag med om.
Zink är snyggt tycker även jag! Så fint det blev med bordet där ute. Ordning o reda....

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Underbar musik.. du bjuder på! och härligt med zink. Idag har min mamma varit här med en gammal tunna.. Hon trodde jag blivit tokig..=)
Vackra bilder som alltid! / kram åsa

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
karina sa...

Väldans bra idé och gången har du ju kvar. Smart att odla i pallkragarna i växthuset och få lite bättre arbetshöjd för rensning. Ha det gott, Karina.

Poppins sa...

Kul att skörda egen gurka! Jag önskar jag hade ett växthus - som är lite större än de två små jag har. Då skulle jag odla mer ätbara saker.
kramar från Poppins

Hans Lundahl sa...

vackert!!!

Ellas Inspiration sa...

Vilka underbara bilder!

Roligt att hitta till en annan "lokal-bloggare".. Jag bor i grannstaden..

Ha det så bra!

Kram Karin

country-dreams sa...

vad mysigt det ser ut med växthus skulle jag också vilja ha, ha en mysig sommar.