8 augusti 2008

LITEN UPPSTART

Då var det snart dags att starta upp vardagen igen och det är bara en vecka kvar av min semester och sen rullar allt igång...
Jag kommer att fortsätta med bloggen och har funderat en hel del runt den under min "bloggpaus" (som alltså fortgår lite till).

Känner att jag liksom tappat temat "trädgård" som jag egentligen hade som huvudtanke då jag började skriva. Börjar bli mer och mer av vardagsbetraktelser och funderingar på ditten och datten som kommer upp på tangentbordet plus bilder av växter och annat som kommer i min väg.
Inte så att jag lagt ner min trädgård...å nej då...den växer och frodas men har inte riktigt så många projekt på gång och har märkt att den där ivriga samlarinstinkten av rariteter och konstiga sorter har jag inte tid eller lust till...
Vill ha de yvigt och frodigt runt mig och kommit till den insikten att jag måste böja mig inför växtlighetens egen vilja och ta emot de sorter som trivs hos mig.
Med detta kommer också insikten att jag måste böja mig för det som kallas för ogräs och skulle jag försöka hindra dess framfart så vet jag inte vad mer jag skulle ha tid till.

Så hur ska jag då definiera bloggen framöver..."kuriosa från min vardag" det stämmer ju...hm...tänk, tänk, tänk, tänk...nä hä...jag blir inte ett dugg klokare för det...

Ska fundera vidare och lämna ett besked framöver.
Förresten vad spelar det för roll egentligen - Ni som brukar läsa här inne är väl redan vana vid mina ibland tvära kast från det ena ämnet till det andra...

Fast nu är det skogsperioden som startar och första svampkorgen är plockad och infryst.
Regnet har satt fart på Kantarellerna och de verkar ha bråttom upp - som om de legat där och lurpassat i väntan på väta ovanifrån...så tjo ho vad livat att få veckla ut sin gula hatt!

En vemodig känsla slog mig påtagligt, inte så att det såg höstigt ut mer än lite torra gula löv som virvlade utan det är ljudet som är ett annat. Det bråda fågelkvittret har tystnat, fågelungarna har fötts och lärts upp - årets cirkel är sluten...Nu planerar de kanske flytten söderut...vem vet...
Snart kommer våra fläderbuskar att vara överfulla av tjattrande halvfulla trastar och annat i fågelväg som äter sig rusiga och proppmätta som ett sista stort kalasande inför den mörka perioden.

Hu så dystert det blev nu...nästan som i november...skärpning på mig.
För än är det faktiskt sommar och lättar bara molnen en smula kan man både sola och bada, goa kvällar med levande ljus utomhus och det växer så det knakar fortfarande.Ett typiskt Lingon.


Detta är en bekant till oss som är ny i släkten, bara 5 månader men stor ändå.
Vi träffades på hans sommarställe i slutet av juli och är en Leonbergerhanne en mycket trevlig typ och så godmodig...

Så där ja...nu blir det inte mer för denna gången men vi hörs snart igen!

Ha det Gott på Er Alla!

21 kommentarer:

~eva~ sa...

Din blogg har en alldeles speciell charm för mig den Malin...*tycker mycket, mycket om*

Jag trivs i den här känslan du skapar...det är en blandning av trädgård och själslig trädgård...alltså, jag får vara medvandrerska i din trädgård men även i dina tankar, och känslor...

Väldigt söt vovve :-)))

Och du...hösten...den tänker jag mig såhär:

Där vissnat blad dalar
bryter höstens sol fram
över frostens morgon

med ny insikts
varma sken
över känsloviddernas marker

KRAM från Eva

~eva~ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dubbelörnen sa...

Asså, nu är det så här att det är precis det här jag gillar så mycket hos en av mina superfavoriter!
"Kuriosa" fr vardagen!!

Allt fr sandaler i håret till trädgård o blommor, fr rariteter till ogräs, fr vardagsbestraktelser till till livet i allmänhet, fr bloggfilosoferande till Leonberger!!

Vill inte ha dig annorlunda!! *gapskrattar*

Du är bäst ;)

Kramar till dig

ÅsaGåsa sa...

Kuriosa från din vardag är precis vad jag vill ha! ;)
Kul att "höra" ifrån dig igen! Kram.

Marina sa...

På sin blogg skriver mna om vad man själv känner för tycker jag. Jag kan itne se att man har några föpliktelser om att skriva ett visst antal inlägg i vekcna eller hålla sig till ett visst ämne.Vill läsaren inte läsa så slipper man ju. Skriv om vad du vill när du vill!
Söt hund!
Att det går mot höst har jag inga problem med. Alla årstider har sin tjusning tycker jag. Tända ljus och mysa i soffan har jag inget emot när regnet öser ner på hösten.
Ha det bra!

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Välkommen åter! och visst kan man väl blanda om allt i livet. Håller med om att det är höstlikt ute! / kram såa

Dubbelörnen sa...

Det är precis sådana här minnesbilder man vill ha på en favvisblogg! Nåt helt utanför, helt galet o till slut en total överraskning för dem som är inblandade *ASG*.

Yyyyeeesssssuuusss... det hade inte hjälpt med en kurs för min man... Han hade hamnat i KOOOOOMA!!!!

Känner honom så väl ;)

Du har mejd maj dej!!

Kramar

Hemma på Landet sa...

Jag gillar din blogg gumman. Vad den heter eller handlar om så vill jag kolla in här.
Hösten älskar jag, så den får gärna komma för min del.;-)
Men det ska visst bli en varm höst, så den blir nog trevlig.
Puss på dig gumman.:-)

Moas sa...

Vem har sagt att det måste handla om trädgård.. jag tycker det blir tråkigt om det bara är blommor och blad.. vill ju veta lite mer om personen bakom bloggen.. så gör precis som du brukar.. skriv om vad som faller sig på.. det är du bäst på.. Kramiz..Monica

Designe sa...

Hej! Jag tycker du ska skriva precis det du har lust med, man ska inte behöva känna att man ska hålla en viss stil...är ju mycket charmigare med en blandning!

Så fint din dotters rum låter med vitt och de läckra färgerna till!
Jag gillar min blå tapet, känns lite gammeldags, trots allt.
Ha en fin helg! KRAM :)

Lotta sa...

Hej Malin :) Gott att läsa din blogg igen - och vet du; fortsätt skriva som du gör, det är ju därför jag tycker om att läsa dina inlägg :)
Personligen gillar jag när det är lite olika innehåll (skriver ju själv om både det ena och det andra) om idag var det mysigt att läsa om dina ogrästankar och höstkänslan - för visst håller sommaren på att ta slut? Men hösten är vacker med sina underbara färger, tiden i skogen för att leta svamp, dimmornas tid och den höga, klara luften. Sitta och mysa med pyssel och tända ljus om kvällarna..... Dottern sa häromdagen att hon längtade efter en regnig dag, film i soffan och en tänd brasa - idag vaknade hon till regnets smatter - en perfekt mysdag (även om jag vill gräva... :) `Förresten - du är inte sugen på en keramikkurs i slutet på augusti hos LindaLunda - du som gillar att pyssla.... fundera på det du :) Kram 8`)

Susanne sa...

Underbart är det att ha dig tillbaka. Ja det är nog allt så att man kan starta sin blogg på ett sätt och under resans gång så ändras det.
Vår var ju Tyras plejs efter vår underbara hund, men där har det ju också ändrats. Sitter här och försöker värka fram ett nytt namn.
Ditt var jättebra!
Vet du jag fick den första höstrysningen idag. Uga! Jag älskar sommaren mest av alla årstider och finner ingen tjusning alls just nu i tanken på mörker och rusk. Nä ge mig mer sooooooooool!
Kram
//Susanne

elins tittskåp sa...

Ja, hur ska man ha det, jag funderar också hit och dit, ibland ska jag inte och ibland ska jag...och för det mesta kan jag inte bestämma mej. Det är alltid lika trevligt att komma in till dej och kika vad som är på gång, jag tycker inte att man behöver ha någon riktig linje eller ordning i ens egen blogg, man skriver ju det man känner för för stunden, tycker jag iaf. Nu känner jag mej lite seg i bloggandet, tycker det är skönt med lite pauser emellanåt, det växlar lite med humöret för mej. Ibland vill jag att allt ska vara stilla och långsamt och ibland vill jag att det ska hända saker. Du funderar rätt mycket i mina banor om trädgård och mödan man lägger ner där, det växlar också och nu när sommaren börjar närma sig slutet är det lite som orken och lusten sakta lägger sig. Men det är väl så det fungerar. Ja, det blev en del fram- och tillbakatankar. Hoppas du har det gott och kramar från mej. Birgitta

Åsas Kammare sa...

Vad roligt att höra ifrån dig, har saknat dig!

Här hos dig är alltid trevligt precis som det är...

Jag har nyss satt i mig min lilla kantarellskörd - endast 1 dl!! Någon hade hunnit före, ...men det var skönt att komma ut ändå.

Kramar Åsa

Gårdsromantik sa...

Det är blandningen som gör din blogg intressant!

Kram Maud

Poppins sa...

Det var kul att höra ifrån dig. Du har ju varit inne och hälsat på men inte skrivit själv.
Jag tycker inte att du ska fundera så mycket på din blogg. Jag tycker blandningen är kul och vill gärna läsa om annat än "bara" trädgård. Men sen om man vill, orkar eller hinna blogga, det är något annat som man måste fundera på. Ibland tycker jag att jag lägger för mycket tid på min blogg men samtidigt får jag ut så mycket glädje av den, så jag vill gärna fortsätta. Däremot har jag trappat ner på alla krav (som jag ställt själv), tar det lite lugnare och tycker inte att jag "måste" hälsa på hos alla varje dag.
Fortsätt ha en liten bloggpaus och kom gärna tillbaka igen så vi får ta del av din kuriosa!
kramar från Poppins

Elzie sa...

Välkommen tillbaka. Din blogg är så härlig. Hoppas du inser att vi är många som gillar den. Det är så roligt att se de olika saker du visar, blommor, tankar mm. Blir inte enformigt.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

~eva~ sa...

Det låter såå spännande med voffsingen Malin...! :-)))

Och väldigt, jättemycket tack för dina rader hos mig, som jag...bara tycker så mycket om...!!!
Och du har rätt, ibland skriver jag något...och stunden efter så hamnar det i *gömman*...just nu så skriver jag av mig sinnesstämningar lite mer intensivt än annars kanske...

KRAM från Eva

Hemma på Landet sa...

Här kommer det en fläskig bamsekram till goa Malin.:-) Puss

Leva som jag sa...

Det var vackert som föregående talare skrev en själslig trädgård. Fortsätt att skriva så, roligt att läsa. Önskar dig en härlig helg
kramar M

kirsti sa...

Hej! Kul att se dig här ute igen! :)
Trallar på "du vet väl om att du är värdefull" och hoppas att du fortsätter med ditt kuriosa i samma anda som tidigare! Gillar verkligen det du skriver..det vet du väl!? :)
Egentligen är jag lite avundsjuk på bloggare som du och andra som skriver om "lite av varje" och inte bara om ett speciellt ämne, som trädgård, t.ex.. På "trädgårdsbloggen" känner man sig liksom lite begränsad inom ett staket..:) ..och min andra blogg blev inte heller så där "vardags-livet"-aktig som jag tänkt från början.. Med andra ord: Det är en konst att skriva en så trevlig kuriosa-blogg som du gör! :)
Ha det gott!
Kram, Kirsti