21 oktober 2008

Det regnar idag!
Är en riktig höstrusksdag och på morgonen fick jag se att hela vår ena Idegran var fullknökad med Sidensvansar som åt de röda bären.
Min pappa sa alltid att då de kommer in till stan är vintern på väg och nära.
Så är bara att bita i hop och inse fakta - Vintern är snart här!

Hostar och hackar det gör jag om inte ännu mera de senaste dagarna...inbillar mig att då "börjar det närma sig slutet"...ja...på infektionen då alltså...
Nätterna har varit hemska...jag halvdusar och hostar därimellan...orkar inte ens gå upp för att göra mig något varmt att dricka...
Vovven har tydligen vant sig för hon ligger helt stilla och brukar inte putta på mig förrän vid 3-tiden på natten för då ska hon ut i trädgården och kissa lite...sen rusar vi upp och kryper ner under täcket igen...

Jag gillar nog hösten på ett eller flera sätt...har funderat på vad jag tycker...
Hösten är för mig rena "villervallan"...ena stunden sol och andra stunden regn...
Varmt, kallt...gråruggigt och hög och klar luft...Vind, storm, stilla...frost och mildväder...Allt sker så fort...
Lite som "baksidan av April" kanske...

April är den stora transportmånanden till våren/ljuset...hösten den stora transporsträckan till vintern/mörkret...men å andra sidan så är det just dessa perioder som sluter årstidernas cirkel...
Uppvaknandet och vilandet...

Höjdpunket på "uppvknandet" är Midsommarfirandet och mitt i "vilandet" firar vi jul med en massa tända ljus på olika vis.
Jag kan förstå de gamla "hedningarnas" ritualer vad det gäller midvinterns firande..."blotet" - offergåvor till gudarna för att klara sig över vintern.
Samma sak vid midsommartiden då det var kalas för ljusets återkomst.
Häftigt för jag känner att jag fungerar på samma vis...

I helgen kom vi ut på en skogspromenad till slut och det var så gott att lufsa där bland löven...Solen sken och det var bara en svag vind som fick löven att singla helt stilla från träden.


Vägen vi gick fram.


"Böckernas värld".


Vattenblänk!


En matta att bokblad.


Trollmossa på stenarna.


Den lilla rastplatsen hade dekorerats på det mest fantastiska vis.


Väl hemma igen gick jag en runda i trädgården men kameran och växtligheten den kämpar på ännu.


Min perenna Fuschia blommar ännu med sin spröda blommor.


Den här måste dock förvaras skydat under vintern men även den står ute och blommar frejdigt.


Rosenknopp som faktisk har en möjlighet att hinna slå ut om inte frosten tar den.Vår gula ros ut mot gatan är full av knoppar...hoppas de hinner att blomma lite till.
Är ledig idag och ska strax kura ihop mig under täcket och sova en liten stund till...hostar det göra jag men lite vila blir det ändå.

Ha det gott i höstrusket!

12 kommentarer:

~eva~ sa...

Visst är det mysigt med en voffsing som kurar tätt intill, vilsamt stilla...när man inte känner sig kry.

Härhemma är de alltid sådanan också, voffsingarna.
Måste vara jobbigt ifall man har yrhättor, och ligger för ankare själv :-)

Det hörs då som att din förkylning är envis, om än på upphällningen. Jag känner det också som att det går mot slutet...med förkylningen...och stundtals som att kroppen inte pallar längre.

Nu slog vägguret sina elva slag. Förmiddagen har varit loj, och glad...för mitt lilla barnbarn kom förbi och spred glädje här till sin mormor, och frukostmätta, trötta hundar :-)))

Krya på Dig, min vän ~~~

Kram från Eva

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Så vackra bilder du tog under promenaden! Hopaps det är slutet på din envisa förkylning nu. Jag r hemma idag med dottern. Hon var först hemma med feber och dunderförkylning i en och en halv vecka och sedan ahr hon varit på dagis lika länge och igår hade hon feber igen. Tror inte det bli långvaritgt den här gången fär hon är pigg idag.
Krya på dig nu!

Dubbelörnen sa...

Vilken underbara fuschia!
Bilderna är så vackra...

Delar nog dina tankar kring hösten o årstiderna. Julen känns ju nästan som ett måste när det är som allra mörkast här uppe i Norden ;).

Vofsingarna här hemma brukar också kompissjuka med en. Bra med små kaminer i sängen :).

KRam

Lallis - liv och leverne sa...

Det är inte kul med sådant väder. Och skönt om den där infektionen kan ge sig!
Och så fina bilder! Det blir man glad av. Tack:)
Kram Lallis

Elzie sa...

Nej, höstruskregnet är inget vidare, men nu har det stannat av här i alla fall. Var väl lagom tills man inte skulle behöva gå ut *s*.
Vilka vackra bilder. Jag bara älskar hösten och dess färger.
Hoppas din hosta släpper snart.
Kram Elzie

Åsas Kammare sa...

Vilka härliga bilder!

Sidensvansarna har jag inte sett skymten av än, fast jag skulle gärna vilja, de är så fina. Men å andra sidan känns det inte som om vintern är på väg än. Förut när Snuttan gick på dagis hade vi en härlig promenadväg förbi många trädgårdar, då fanns mer att titta på, då såg vi sidensvansarna äta av bären. Saknar det då vi nu passerar stadens tomma torg på morgonkvisten...

Visst får du fråga om priset på änglarna, jag vet inte riktigt själv. Men tittade runt på nätet på likadana och oftast står inte priset nämnt, hittade dock en som kostade 255 kr, utan stativ. Så då kanske jag kan ta 275 kr, vet inte än får se om det går att sälja för det annars sänker jag. Jag har bara sytt upp en liten skara på tre änglar än. Några hjärtan ska med också. Ja, det vore roligt om du kunde komma, men jag får väl visa bilder istället..

Kram Åsa

karina sa...

Hejsan!

Hösten är helt okeý bara man slapp blötan för det blir så råkallt både inne och ute. Sen i somras har statyn stått på bordet och tavelkortet har jag kopierat själv. Roligt att fixa och trixa med lite av varje och som inte alltid kostar slantar. Hoppas du blir av med förkylningen och Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Karin A sa...

Hej Malin! Tråkigt att läsa att du är/har varit sjuk. Hoppas du är på bättringsvägen. Känner själv att jag har något på gång men hoppas kunna mot den. :/ Vackra bilder från din promenad. Helt underbart vackert med trollmossan! Krya på dig och ta hand om dig! Kram Karin

Moas sa...

Regnat.. skojar du =))).. det har formligen störtat ner känns det som och mer än en gång har jag o min vovsing kommit in sjöblöta de senaste dagarna.. Idag innan det stora mörkret kom var det ett annat kolsvart mörker på båda sidor älven, neråt göteborg och ända bort till dig.. hmm.. nattsvart är det det det kallas *ler*. Skämt åsida så tycker jag det är lite mysigt också.. brasan har tänts varje kväll det knastrar ch jag sitter med myssockorna.. och pysslar och har mig.. Ha det gott och krya på dig nu.. nu får det väl vara nog med förkylningar.. kramMonica

elins tittskåp sa...

Njuter av din fina betraktelse över olika årstider och deras tjusning, för visst är det härligt att det växlar och de flesta har någon årstid som de gillar bäst. Visst är sommaren härligt, men hösten ger vila och eftertänksamhet, man får kura inne och slipper göra en massa, naturen vilar och mörkret gör att det är fint hemma med tända ljus, inget damm eller skräp upptar ens sinne.

Höstpromenader är ett som också gör att jag gillar hösten, det är vackert på ett lite sorgset sätt med löven som dekorerar marken. Men visst är mörkret en lite seg gäst, som inte har vett att gå, utan bara sitter och väntar på nåt en liten stund till.

Hoppas att din förkylning lugnar ner sig så du får sova, det är så himla jobbigt med hosta på nätterna, ett tips jag fick via en annan bloggare var att dricka timjante. Jag provade det och drack på kvällen innan jag skulle lägga mej och hostan kom av sig, så det kan vara värt att lägga några kvistar i tevatten och prova, jag tog även honung i så det blev riktigt gott. Kram och krya på dej, Birgitta

londongirl sa...

Vilka härliga höstbilder! :-)
Jag tycker det är mysigt med hösten.Har man hund så kommer man ju alltid ut på promenader och visst är det skönt att krypa upp i soffan med en koppp te och en trött hund sovandes bredvid. Allt medans regnet smattrar på fönsterrutan utanför.
Ha det gott och krya på dig!

Ronja sa...

Härligt med rosknopparna. Hoppas att de hinner blomma. Blommorna som orkar igenom på hösten är verkligen välkomna.
Ha det gott!
Kram från Ronja :)