15 januari 2008

Så konstigt detta blev då...jag jubilerar och sen försvinner jag...var inte alls tänkt på det viset.
Jag har dratt igång med jobbet igen och har haft fullt upp med att komma in i rutinerna igen plus att det varit ganska så mycket att göra.

Ledig tid har jag försjunkit i frö- och plantkataloger och skrivit listor på sådant jag ska skaffa inför våren/sommaren.
Har fastnat för olika grässorter och ser framför mig redan hur trädgården är full av höga vajande gräsvippor...
Jag har sått prydnadsgräs med gott resultat tidigare år och med tanke på att färdiga plantor i kruka brukar vara dyra att köpa så är en investering i små fröpåsar det bästa alternativet.

Jag har pysslat en hel del och nu har det inte varit så mycket pärlor utan nu är det ståltråd som gäller...och det senaste är kors i olika modeller som tillverkats...Sen har jag fortsatt med olika kollage och använder gamla bilder till kort och annat smått och det ska allt komma med bilder på detta framöver...

Sen är jag mycket bekymrad över vårat väder...det kommer att sluta med katastrof med odlandet om det inte blir frost snart...sniglarna är vid liv och kommer att föröka sig explosionsartat till den kommande sommaren...
Fästingsinvasion är antagligen också att vänta för de är också vid gott mod och vid liv.
Läste i tidningen att vid 5+ så är fästingarna igång och att sniglarna behöver runt 8+ för att kravla sig runt...och här hos oss så ligger temperaturen mellan 3-7+...någon enstaka frostnatt har det förvisso varit men ytterst sällan...

Gräsmattan börjar likna en leråker och de få stegen jag ska ta för att nå min cykel säger "shwopp" (kan ni höra det ljudet?) om fötterna på mig... Det går absolut inte att hasa sig runt huset och kika utan man måste lyfta fötterna rakt upp och sätta ner dem mycket bestämt...Man ska ju egentligen inte gå på gräsmnattan så här års men nyfikenheten över vad som tittat upp därute drar för mycket i mig och därför har jag också noggrant observerat hur man på bästa sätt tar sig fram i leran.


Så här ser det ut där jag sitter och pysslar...röran växer sakta men säkert och min vana trogen så sitter jag på golvet...


De här två har slukat mig fullständigt ett tag...


...och ivern att få använda min fina julklappsspade ökar i takt med att jag vänder
bladen i min almenacka.

Nu har jag förklarat mitt försvinnande och fått gnälla lite en stund.
Snart dags att göra lite middag och trots att klockan bara är lite efter två så har jag fått tända lamporna här inne...lite dystert men nödvändigt...

Må så Gott så länge!

20 kommentarer:

Eva Agnes sa...

Vad duktig du är Malin. Att du kan göra så fina kors i fil de fer.
Jag är full av beundran.
Och vilken fin spade. Det ska väl bli kul att komma ut i trädgården med den. Eller, använder du den i krukväxterna...?
Lägga till timmar på dygnet gör jag!!
Hur då, undrar du. Jo jag är pensionär och kan använda vilka timmar jag vill till att sova eller arbeta eller gå ut med vovvisen.
Kramar Eva Agnes

Stina sa...

Du är verkligen en go pysselgumma du! Puss

Åsas Kammare sa...

Vad härligt att planera för sommarens grönska! Prydnadsgräs är fint tycker jag, det har jag haft på balkongen. Det vajar så fint i vinden. Snygg liten spade du fått.

Kors är läckert tycker jag, ska bli kul att se dem färdiga sen.

Vädret ja, det är inte som det ska, det blir ju fel i kedjan på många sätt när det inte följer rätt rytm. Jag hoppas det rättar till sig på nåt sätt... vill inte gärna tro att det kört för oss än.

Anonym sa...

Hej Malin! Tänkte nu be dig glömma dåligt väder och frökataloger en liten stund..och hämta istället en bloggutmärkelse på min blogg..:)
Kram, Kirsti

Anonym sa...

Hejsan.

Ja du, en liknande kommer att finnas i min väska i sommar, så vacker och lätt att hitta igen"ler". Sen ska jag investera i både en såg och sekratör, och alltid ta in dem. Så fina kors du gjort. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Ninnie sa...

Hej, hittade in här hos dej. Vilken mysig sida du har, och vilka fina foton! Kommer tillbaka...

Anonym sa...

Jösses vilken fin spade...den hade jag inte nänts använda:)
Fina kors...jag gillar med att sitta på golvet.....det brukar resultera i en enda röra...och sen när man ska kliva över eländet....fastnar med strumpan i en limklick...ja, du vet:)
Jobbar du heltid igen nu...nääää, det gör du väl inte, hoppas jag....smyg igång sakta Malin annars är du snart och känner på tapeten igen....den som sitter på dn berömda väggen som många envisas med att gå in i...
Ha det så mysigt nu och var rädd om dig...din lilla jubilant :)
Kram från blindstyret

Designe sa...

Grattis till ditt årsjubileum på bloggen! ..som sagt väldigt nära min start! :) Känner igen mig mycket väl i det du skrev om att man kände sig egotrippad bland folk som inte förstod osv...plus att det var väldigt pirrigt!

Oj, va duktig du är!..sår och grejar! Så fina kors du gjort oxå!
Jag oroar mig oxå för fästingarna faktiskt...de har ju inte funnits häruppe hos mig tidigare men tack vare de varma vintrarna så har de ju vandrat hit upp...Är glad att jag i alla fall slipper mördarsniglarna..huuu!

Va bra att du länkade så jag kunde komma direkt in till din sida från kommentaren hos mig! Ha en god fortsättning på veckan! Kram :)

Randi sa...

Vilka underbara kors i fil de fer. Du är verkligen duktig - jätte-imponerad!
Visst är det härligt att vi kan få sitta och bläddra i alla frökataloger. Då känns inte våren så långt borta.
Men visst är vädret underligt. Hos mig blommar vissa rosor fortfarande.
Kram Randi

~ Elin Augustas ~ sa...

Hej Malin *vinkar genom regndropparna*

Här är jag, har vädrat klart för den här gången :-)
Mormorsvrån försvann...jag kan inte ha en massa bollar i luften, får hålla mej till en blogg tillsvidare...kanske :-)

Den är bara så himla vacker den spaden!!!
Förstår att du LÄNGTAR!

KramKram från Eva

Dubbelörn sa...

Nämn inte ens dessa b*de vidriga odjur!!

Vill hellre glädjas åt dina härliga bilder på vårknoppar ;)

Kram

Anonym sa...

Jaså det är detta du gjort.. här i regnet..=).. ja det är väl förlåtligt.. hihi.. Men om det håller på så här kan vi snart paddla kanot tillvarandra över åkrarna.. Vilka vackra kors du gör ser så fina ut. Ja du har något att hämta hos mig också malin.. så nu får du o göra.. =)Ha en skön onsdagskväll..Kramiz Monica

Anonym sa...

Vilka fina kors..du gör.. och såpaden kan du väl inte gräva med..
Du har fått en utmärkelse av mig.. om du kikar in hos mig..=)/åsa

Anonym sa...

PS! Har en grej åt dig i min blogg!
Kraaam

Marie sa...

Vilka fina kors du har gjort, vad du är duktig! Vilken gullig spade, en sån skulle man ha! Tänk vad kul när man får börja greja i trädgården igen!

Kram Marie

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har! Du får till och med oss att vilja läsa ännu mer om pyssel och sådant utan att det intresserar oss så vansinnigt mycket i vanliga fall =) (bortsett från de ovärdeliga Lisa-tiderna..)

Keep up the good work, du har fått två nya, icke-kinesiska, läsare! Massa kramar från oss

Anonym sa...

Var tar våra årstider vägen? Det har ju varit ett av det bästa med Sverige, att vi har våra fyra fina årstider, men nu vet jag inte. Här uppe i norr har vi kallt och ganska mycket snö ena dagen och regn och ishalka nästa, usch och tvi!
Roligt att du är tillbaka i alla fall och planerar inför våren och sommaren!

~ Elin Augustas ~ sa...

Tack Malin för din varma omtanke *kram*
Lilla sötnosen ser bättre ut idag, men jag ringde förstås jourhavande veterinär i natten...
Jag har datastrul, så jag skriver mer sen!

Kram från Eva

Ottilias Veranda sa...

Hej och tack för besöket hos mig på min blogg! Alltid roligt att hitta nya vänner med samma intressen. Jag har inte vågat öppna frö- och växtkatalogerna ännu...det blir så dyrt!
Fast vi har ett stort projekt på gång till sommaren så det blir nog snart!
Kram tillbaks!
Liisa

Elzie sa...

Skulle behöva göra som du. NÄmligen förirra mig i frökatalogernas underbara värld!! Får göra det i helgen när vädret ändå ska bli så dåligt.
Så fint du gjort. Och förstår om du vill ut med din blommig spade *s*.
Hoppas du får en riktigt bra helg.
KRam Elzie