7 februari 2008

Skrev att saker och ting har hänt som gjort att jag inte hunnit med att sitta "här"...och jag kan lugna alla med att inget allvarligt alls har hänt!
Här har bara varit fullt upp ett par veckor och tiden på dygnet har inte helt räckt till.

Vi har flyttat svärföräldrarna till nytt boende...dvs från sin (vanliga) 3:a till var sin lägenhet på servicehus...
Allt satte i gång i mitten av december med att de båda två blev dåliga och akut behövde sjukhusvård och sen har det snurrat på...
All ledig tid (nästan) har gått åt till att försöka planera så att de ska kunna ha det så bra som möjligt framöver, och nu så har de alltså var sin fin lägenhet i samma hus men med all den hjälp som de var och en behöver för sin egen del.

Nu ser det ut att finnas en ände på det hela och båda är på plats...Här har burits möbler och grejer och att möblera upp två 2:or på kort tid har liksom varit lite alldeles extra, helt klart är det inte men just nu är det mer den trivsamma fasen kvar. Dvs att göra det där "lilla extra" som att sätta upp gardiner, smålampor, sortera upp det som ska sparas och slängas...plus köpa in lite nya saker...

Min lediga tid har gått åt till min trapp!
Den är nu så gott som klar och jag har fortsatt måla nedanför i entrén av bara farten.
Måste säga att detta har varit rena avkopplingen mitt i flyttcirkusen - handfast gnetande och en massa färg har stått i bra kontrast till allt det praktiska med flyttandet och funderingar.

Sen har jag inte missat att våren knackar på nu och att det är hög tid att planera för våren med fröer och odlandet...
Har inget sått ännu men själva frösamlandet från butiker och nätet har satt igång.
Just idag har jag vaknat en aningens för tidigt och satte mig vid köksbordet med kaffekoppen och radade upp alla fröpåsarna...

En underbar syn!

Jag kikar på påsarna och lägger dem sen i olika högar utifrån när de ska sås...bråttom i en hög, lite lagom bråttom i en annan och sist de som ska ut och i jord då "allt händer" och med det menas i början av Maj.
Vet inte hur det är ställt med mig men drabbas av ett enormt "habegär". Känner att idag måste jag hinna med en tur till blomsterbutiken för att kika på lite mer saker som jag liksom missat...eller snarare eventuella fröer som jag inte visste att jag behövde...


Visst är fröpåsar vackert...


Rara Växter-beställning som kommit i brevlådan.


Trappan nerifrån...


...och uppifrån.

Nu ser det ut som om jag kan komma igång mer med bloggen igen och måste säga att jag saknat detta...men som sagt - den förbaskade tiden räcker inte alltid.

Må så Gott på Er Alla och så hörs Vi!

15 kommentarer:

ÅsaGåsa sa...

Först vill jag bara säga att trappen blev verkligen superduper snygg!! Jag så hur mina föräldrar slet med allt när min mormor resp farmor blev gamla/sjuka och inte kunde klara vardagen själva. Det var en tung tid. Skönt att det verkar bli en ända på allt stök för er.
Jag har också sorterat upp mina fröpåsar i så nu, så sedan resp direktsås. :)
Ha det gott!

Åsas Kammare sa...

Trappan blev så fiiin!! SNYGG kanske passar bättre!

Att bläddra bland fröpåsar är väl skönt efter allt som varit!

Det är små påsar fyllda med magi!

Ha det gott! Kram Åsa

åsa sa...

Jasså har du inte 40 timmar /dygn..? =) nej inte lätt o vara med överallt.. och trappen blev såå fin. Att flytta är heller inte lätt ..många känslor med förstår jag! / åsa

Anonym sa...

Härligt med fröer! Det pirrar i hela kroppen man vill sätta fart nu med grävandet..
Trappan blev jätte fin! Kul att du är tillbaka till bloggvärlden. Men ibland går andra saker före och jag förstår det ;-) Man är bara människa! Sköt om dig!
Och må så gott!

Ottilias Veranda sa...

Jobbigt det där med flytten! Mycket fröpåsar har du! Jag känner också att jag vill börja blicka framåtmot våren och till trädgården. Man längtar verkligen nu mitt i all snö!

Liisa

Clara sa...

Vilket jobb du har haft....flytta och kånka...puh! det kräver mycket energi...
Din trapp blev ju kanonfin....förstår att du inte har haft tid med bloggen ! Ligger själv ganska lågt för tillfället och undrar precis som du vart den där jäkla tiden tar vägen.....tänker ofta...det där ska jag göra imorgon och den grejen där...ja, den får jag prova i nästa vecka när jag är ledig....sedan när det gått en tid så har jag inte hunnit något av det :( Är det fär man börjar bli gammal och maklig som allt tar längre tid?
Tänker ofta på dig ...skriver inte så ofta som du kanske har märkt....men jag följer din blogg med intresse och jag ser fram emot att få följa dina små frö....från frö till blomma! Själv är jag kass på det här med lökar och frö....är alldeles för disträ för att klara av att passa de små liven:) Får nöja mig med perennerna i min trädgård....som tacksamt återvänder varje år....hoppas att du får lite tid över till egentid efter trapprenovering och svärföräldrarsflytt...så att du kan traska omkring i flanellen och pyssla lite :) En stor kraaaaaaaaaaammmm till dig från alla oss i Linneskåpet!

Pieces and dreams sa...

Trappan är så läcker.
Hoppas det lungat ner sig lite nu så man kan få lite tid över till annat som får krafterna att samlas ihop igen.
Kram

Marina sa...

Nä, den där tiden.....Det låter som att ni haft mycket att stå i och så blir det ju ibland, det är inget man planerar, bara att snällt ta tag i det när det behövs. Hoppas tiden framöver kan bli lite lugnare nu och du får tid för fröer mm.

Monica/Moa sa...

Vad snygg trappen blev.. jättevacker, den kan du vara nöjd med, skönt ibland att göra sådana handfasta saker när det snurrar lite för mycket i livet. Skönt att det inte var allvarligare saker och att båda fått det dom behöver. Ha en riktigt skön helg.. kram Monica

Elzie sa...

Ja, det är inte lätt när de gamla blir sjuka och inte kan ta hand om sig. Mycket att göra för att få dom till ett ställe också. Först att få plats, sen flyttningen. Vet för jag jobbar med äldre.
Trappan blev jättesnygg. Och fröer har jag beslutat mig för att inte skicka efter i år. Måste få ordning på hur jag vill ha trädgården först. Då kanske jag vet till nästa år vilka blommor jag ska skicka efter *s*.
Hoppas du får en bra helg.
KRam Elzie

Karina sa...

Det tar sin lilla tid när de äldre behöver mer tillsyn och ett nytt boende. Riktigt snygg blev trappen och vilket jobb du måste lagt ner, med att få bort limmet innan målningen. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Dubbelörnen sa...

Vet hur det är med gamla föräldrar... Been there, done that.

Din trappa är så vacker o tittar ner på vr o vänder lika snabbt bort blicken igen *skrattar*. Känns så motigt att komma igång o ta tag i eländet, men samtidigt så ser man ju hur fint det kan bli *ler*.

Kramar

Lotta sa...

Ja som det kan bli med föräldrar - men det är ju skönt att de kan bo bra och tryggt. Så fin trappen blev - bra jobbat Malin! Nu är du värd en stor semla :) Ha en fortsatt bra helg 8`)

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Förstår att din tid nästan inte räcker till när du har så mycket att stå i! Skönt att det roligaste är kvar nu, efter flytten i alla fall, och hoppas att dom gamla får det gott.

Hihi, mmm, nu är det Din tid med fröpåsarna :-)
Jag får njuta av dina bilder från sådden jag, för här kan inte sås några frön...har redan busfrön *fniss*


Kramen från Eva

EVA AGNES sa...

Skönt att det har ordnat sig så bra för dina svärföräldrar. Det är inte alltid lätt att bli gammal och sjuk.
Så låter det så härligt med dina fröplanering inför våren. Roligt att ha det intresset.
Trappan blev ju hur tjusig som helst.
Kramar Eva Agnes