13 februari 2008

Tjola hopp, tjolahej...idag skiner solen!
Kanske inte en rättvis beskrivning på hur jag mår men så ser de yttre omständigheterna ut.
Jag är sjukskriven igen och går omkring och funderar på vad det för fel på mig...lättsårad, lättkränkt, tar allt för allvarligt, kan inte ruska av mig saker jag ogillar, bla, bla bla...etc...

Den lista jag gjort för mig själv är oändligt lång...sen inser jag dessvärre faktum att organisationen jag jobbar i har oändligt mycket brister och att många med mig inte mår så särdeles gott just nu, flera är sjukskrivna och många kikar på andra jobb.
Jag är dock helt (nästan) övetygad om att det går att göra något åt situationen och att det finns hopp för verksamheten men att det är dags att dra i nödbromsen.

Jag måste dock först se om "mitt eget" och ta hand om mig själv och de mina...
Antagligen blir det till att gå ner i arbetstid återigen...samla kraft och invänta den arbetsmiljökartläggning som är på "G".

Har ägnat mig åt att fika med en väninna, kikat runt på stan en sväng och sedan enbart njutit av solen som visat sig för första gången på bra länge här hos oss.
Solen har värmt och det har inte varit en vindpust i närheten...Det har verkligen känts som en tidig vårdag men är dock februari ännu...hm...nått galet är det...

Jag har en sk "milstolpe" för när vintern är slut på riktigt och jag kan tänka vår på allvar. Det är när Vasaloppet är avklarat...ja tro nu inte att jag åker det utan är mera det att de flesta vinterevenemang är avklarade efter den söndagen i mars...

Traskade runt ute i trädgården bra länge...visst kliar det i fingrarna med att få sätta igång och röja undan allt det vissna som står kvar i rabatterna...Men ännu kan frosten och kylan bita tag i de små plantorna som kikat upp så det är tur att tumvantarna sitter kvar på nävarna ett slag till.
Himlen har varit klarblå, små fåglar kvittrar och bakom buskarna mot grannen satt en trånande katt och skrek i högan sky...inte vackert men ändå...


Lungörten har börjat blomma i ena hörnet...


Efter fikat satt vi en stund nere vid vattnet och filosoferade...


Krokus och Snödroppar i mängder längs med husväggen...


Julrosen...


...är helt fantastisk!


Har man tittat ner en lång stund är det nyttigt att böja nacken bakåt...


Stockrosbarn finns det plenty av...


Syrenbomben är väl inkapslad ännu...jag väntar på explosionen...


Akelejor av ännu okänt utseende...


Så här var temperaturen i växthuset...


Men inne i köket låg vår frusna katt och meddelade på sitt vis att det fortfarande är kyligt ute.

Hon är den med tjockast päls av de tre katter vi har men ändå kan hon tillbringa hela dagarna med att ligga på köksbordet precis där värmen strålar upp från elementet...Hon kikar upp emellanåt men rullar strax ihop sig igen... och fortsätter drömma om ljumma vårvindar...och visst har hon rätt. Det blir till att sukta över fröpåsar, jordbyttor, sticklingar och idéer inför våren...
Men snart så...då står vi där ute med spaden i högsta hugg...

Ha det Gott!

17 kommentarer:

Marina sa...

Så trist att du är sjukskriven och inte må bra. Hoppas det blir förändring på ditt arbete så att ni alla där kan må bra.
Någon sol har vi inte haft idag men visst är det mycket på gång i trädgården nu. Jag är så sugen på penséer! ja, även på att rensa och pilla i jorden.

Cissi sa...

Tråkigt med sjukskrivningen men jag hoppas att det ordnar upp sig för din skull. Vi går iallafall mot ljusare tider. Fast än kan mycket hända...
Vilka fina bilder du har tagit. Vacker julros. Hmm som sagt det kliar i fingrarna.
Må gott!

Marie sa...

Vi har också haft underbart soligt väder idag. Jag och barnen har varit ute i trädgården en lång stund på eftermiddagen, lekt lite i sandlådan och gått och kikat i rabatterna för att se vad som är på gång. Mysigt! Vackra bilder du visar, julrosen är ljuvlig!

Ta hand om dig Malin!
Kram Marie

Poppins sa...

Sol kan verkligen pigga upp en ordentligt! Helt plötsligt ser man ljusare på tillvaron. Och du har helt rätt i att du måste koncentrera dig på dig själv och DU mår bra. Hur alla andra på jobbet mår är inte ditt ansvar.
Önskar dig en trevlig Alla hjärtans dag!
kramar

Karin A sa...

Även när det känns tungt har du en förmåga att se och fånga det vackra i tillvaron med din kamera! Ta hand om dig och ha en fin Alla hjärtans dag!

Kramar

Randi sa...

Så trist att du nu är sjukskriven, men hoppas att du snart känner dig bättre igen.
Du är omgiven av en massa spännande i trädgården. Tänk så långt det har kommit hos dig. Och värmen i växthuset gör mig riktigt avis!
Bilden på Syrenbomben är störtskön!
Önskar dig en riktigt skön Alla Hjärtans Dag!
Kram Randi

Elzie sa...

Känner det på samma sätt som du när det gäller hälsan. Har bara just börjat jobba igen, men ändå känns det som ett ok när man ska gå dit. Ingen stämning längre och det är alla besparingars fel.

Vilka underbara trädgårdsbilder. Jag har ingenting som blommar här förutom en tidig sak i lila som ser ut som en liten iris. Den blommade såg jag igår och det är ju alltid något *s*.

Ha en skön Alla Hjärtans Dag.
Kram Elzie

Dubbelörnen sa...

Känner igen mig i det du skriver. Först rannsakar man sig själv tills man inser att felet nog sitter på annat håll. Ta hand om dig vännen, har varit där djupast nere o den resan var inte värd något jobb i världen!!

Kom hit på en fika så kan vi njuta av vårsolen tillsammans ;)

Kramar

Anonym sa...

Tjola hopp, tjola hej!
Jag tänker på dej...
Sol och vår
och i backen står... (vem, vad???)
Någon med utslaget hår..
Ja det var inte mycket med rim och reson i den här versen...
Men Lupinius saknar dej och är bekymrad för hur du mår.
Nu när vi har så bråda tider framöver måste du hålla dej frisk. Tänk på sådden. I år köper jag ännu fler fröpåsar.
Livet är underbart förutom för Winnie som fått rävskabb....ja det var det. Vi har varit hos veterinär och fått medicin så hon skall bli frisk. Vi människor kan enl veterinären inte smittas...men som det kliar ändå.
En liten hälsning på Alla Hjärtans Dag till dej från Lupinius.

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Mycket klokt att du först och främst ser om ditt egna! Sen får vi väl hoppas på en förbättring på arbetsplatsen för dej och dom andra...
Jag tror det finns en stor anledning till att du känner som allt det där du räknar upp, sånt inbillar man sej inte.

Underbara bilder visar du som alltid...! Jag höjer lite på ögonbrynen i en tanke, men är Våren såå nära...aklejorna där t.ex...!
Väldigt mysigt är det för mej att få ta del av din växt & växthusvärld, det tycker jag mycket, mycket om :-)

Att du inte haft den minsta lilla vindpust hos dej beror nog på att alla vindens små vindar varit och roat mej idag *fniss*

Var rädd om dej, alltid...

Kramen från Eva

hundramiljoner.tradgardsblogg.se sa...

Sjukskrivning är aldrig kul även om det kan kännas som det enda rätta. Jag håller tummar & tår för att du får den hjälp du behöver.
Innan jag började plugga till trädgårdsmästare arbetade jag med rehabilitering av personer i mitt företags organisation. Lärorikt och viktigt.
Många styrkekramar!
Ronja

Maria sa...

Det låter härligt,men nog är våren tidig hos dig..jättevackra bilder på såå vackra vårblommor,det är nästan så att man inte tror att det är sant..att så många vårblommor kommit upp...för här i lappland ser mitt öga bara snö,snö och åter stoora snöhögar som berg.=)så än dröjer våren häruppe,vi har så lång vinter..
Så mysig och fin bild på din söta kisse,mina tre kissar gillar också att ligga i solen ibland..idag så vilade lilla Maja i den stora klösmöbeln i sin sovkoj och solens strålar värmde henne så gott,hon såg ut att mysa så skönt!=)
Hoppas du haft en fin alla hjärtans dag,tack för fina ord i min vrå!=)

Varma hjärtekramar Maria!

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

En sån tur att Sally klarade sej...! och vilket uppvaknande...kära nån! Näädu, man vill allt vakna till dagen lite långsamt sådär...tror du behöver en liten tupplur till kanske...

Nu är klockan strax efter 09.00, och jag är trött igen också...det är en magisk tid för mej...vissa klockslag gör mej trött...!?

Kramen från Eva

Pieces and dreams sa...

Åh även jag längtar till våren och sommaren. Tiden man inte behöver ta på sig halva garderoben för att gå ut. Vädret har varit trålande nu i tre dagar och man känner att energin börjar komma tillbaka sakteligen.
Min Thindra älskar också att ligga på köksbordet ände precis där värmen från elemntet strålar upp och samtidigt skiner solen genom fönstret;)
Hoppas du blir bättre snart och sköt om dig.

ÅsaGåsa sa...

PÅ riktigt? Blommar lungörten nu och en massa grönt som växter så det knakar? ;)
Tråkigt med sjukskrivningen, men jag hoppas på en förändring på ditt jobb så att du och dina arbetskamrater kan må bra.
Ta hand om dig Malin! Kram.

karina sa...

Du undrade om värmen här på Öland. Jag har inte bott så många år här, men grannarna säger att vädret är ur "led".
Första året så var det varmare än annars.
Andra året regnade det värre än värst.
Tredje året var det snö mer än vanligt.
Vårt fjärde år här och så varmt har det inte varit så tidigt förut.
Kommer senast från Taxinge och där använde jag vinterkläder. Har aldrig använt mer än höstkläder, även vintertid här.
Vår tanke är att bo på varmare ställe en längre tid vintertid när vi blir daglediga båda två, och här vår, sommar och höst. Första året här så borstade jag alla 16 frukträd rena från mossa, men efter ett år så ser de likadana ut, så det ska nog vara så här. I rabatter är det mer mossa än växtgrönt så jag tycker det är lite oroligt med vädret, för så har det inte varit förut. Hoppas du får iordning på din kropp och har möjlighet att "kanske" gå ner i tid och må bra. Ha det gott, Karina.

karinastradgardsblogg.se

Åsas Kammare sa...

Härliga bilder!
Ta hand om dig, hoppas att du snart mår bättre!

Ha en fin helg! kram Åsa