8 mars 2008

Här är jag igen!
Ska pränta lite om tiden (återigen) för den har krympt! Vet inte vad jag gör eller varför men av någon anledning så ligger jag alltid "efter mig själv"...Detta går till på följande vis...
Jag har planer och idéer om vad jag ska göra och sätter igång med en grej...Men så kommer jag helt plötsligt på att för att kunna genomföra den första grejen måste jag göra vissa andra saker innan...
Och så sätter jag då igång med det jag hade tänkt men redan då har jag fått skjuta upp det andra som jag skulle gjort efter den första grejen...hänger Ni med...
Ja på det viset håller jag på...och är ganska så lätt att räkna ut hur det liksom får en dominoeffekt på all planering...
Jo då...det blir gjort rätt mycket men hela tiden har jag något kvar av det som jag skulle ha gjort och på samma gång har jag kommit på en hel hög med andra och nya saker som jag också vill göra...

Just när jag befinner mig i detta rätt kritiska läget finns det bara en enda sak att göra för att undvika den totala stressen...Bädda ner sig och läsa bok!
Familjen har sedan bokrean startat undrat lite försiktigt om jag blivit sängliggande och maken tittade på mig häromdn och sa att "du får snart liggsår".
Nu är det så att jag läser kvällstid...på dagarna då jag varit själv hemma är den tid då jag "agerar" och håller på med mina olika projekt...för det mesta.

Ur led verkar tideräkningen vara även till det yttre för när jag kikar ut ser det inte alls ut som det ska göra i Mars månad. Upptäckte idag att Krokusen håller på att blomma över och att Påskliljorna fått knoppar, Tulpanerna växer sig högre och högre...Små gröna löv kikar fram på rosenbusken vid våran altan.
Vi har under den sista veckan haft +10 ena stunden och snöyra nästa dag...Några rätt kalla nätter med frost har passerat så det påminner mer om Aprilväder...

Inne har jag sått en del och idag har det införskaffats mera såjord för nu ska mina tomatfröer ner i jord - gurkan också för den delen.
Chilin och mina små pelargonfröer tittar lite yrvaket upp under sina täcken men de är så
välkomna upp...jag pratar lite försiktigt med dom ännu...

Jag har beställt fröer till något som heter "Honungsbuske" och det står på påsen att de ska sås i mars...tyvärr har jag glömt hur de såg ut på bilden men minns att de skulle bli ca 2 meter...(vet inte om jag behöver så mycket mer i trädgården om de plantorna tar sig...).
Varje år samma visa...en salig iver råder då fröerna kommer ut och nätet är fullt av vackra bilder med en käck liten ruta att pricka för "KÖP" står det och vips så är det avklarat...
Och varje år sitter jag här med en mängd olika sorter som jag inte mins ett dugg av vad det skulle bli...men vem har sagt att livet skulle vara enkelt...


Små gröna löv bryter fram i buskarna som solen värmer lite extra.


Scillan blommar i slänten nedanför altanen.


Flädern bryter sin knoppar för fullt.


Ramslöken har fått för sig att den ska vakna...


Inne är det inte lika muntert i fönstren...men min orkidé som blommar för tredje gången gör mig lycklig.
Annars består mina fönster till mesta delen av fröbyttor och Pelargoner. Pelargonerna verkar delta i någon sorts tävling som går ut på att bli längst...de ser helt bedrövliga ut just nu då de sträcker sig med all kraft mot ljuset...verka stå med tåspetsarna i krukorna...ja ja...ska ta ett tag i dom också.
Är så nöjd över att min gula vildpelargon "Gibossum" ser ut att ha klarat av vintern och den är grön och frodig - i toppen alltså.


Bild på ett av mina inneprojekt...Har klätt om den här gamla stolen...kikar man så ser man att det är små par som sitter där på tyget...Fick ta upp hela framstycken då jag lyckats få mönstret upp och ned..."fräckt" sa sonen...ingen annan har mönstren upp och ned...ha!


Här har sytts bakelser...en del har getts bort och här är de som finns kvar här hemma nu.
Målade om en liten hylla som blev perfekt att rada upp dem på.


Ja...en närbild...behöver ju inte förklaras...

Detta var allt för nu men blev en massa mer skrivet än jag trodde från början. Någon egen dator har inte köpts ännu och jag har suttit här under tiden som Melodifestivalen dånat i rummet brevid...Har mutat familjen med choklad och ostbollar och (hi hi) det funkade...

Ha det Gott Allihop!

20 kommentarer:

kirsti sa...

Hej! Kul att ses igen! :)
Du brukar ju ofta skriva om sådant som stämmer rätt bra på mig med..och det gör du denna gång också. Jag ligger också för det mesta minst ett steg efter i planeringarna, precis sådär som du beskriver, men istället för att hamna under täcket med en bok hamnar jag framför datorn nu för tiden..:)
Men..det där med allt fint som spirar i trädgården stämmer däremot inte! Här vräker det ner snö just nu..precis som att vi inte redan hade nog av den varan. Så tack för att jag fick ta del av din vår istället! :)
Ha en fin söndag!
/Kram, Kirsti

Karin A sa...

Hej vännen! Kan inte låta bli att le lite åt din mans kommentar. :) Nåja, det är härligt att läsa och inte minst på kvällstid. Jag hamnar allt som oftast framför tv: n eller datorn även om läsning är härligare. På ett sätt är tiden ur led men det går inte så fort i år, vilket jag tycker är bra. Visserligen håller krokuso och dyl redan på att blomma över men det tog åtminstone ett par veckor. Den där orkidén är verkligen vacker, vem behöver något annat!? :) Ljuvliga bakelser också. Nästan synd att de inte går att äta...

Ha en härlig sönddag! Kramar

Lilla B sa...

Men ÅHHH! vilka underbara bakelser! Om jag vore händig skulle jag ha sådana på en assiett på jobbet. Till besökarnas glädje. Och min egen. Hur gör man såna? Är det hemskt svårt? Jag var sämst i klassen i slöjd ser du ,så det finns kanske inget hopp för en sån som jag...

Cissi sa...

Roligt att höras ifrån dig! Fina bilder du har lagt ut. Ja ena dagen fint väder och nästa dag snö. Stackars alla små blommor som kikar upp. Fina bakelser du har sytt!
Må gott!

Pieces and dreams sa...

Åh vilka underbara bakelser.

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

ÅÅÅå vilka ljuvliga bakelser...
Å finfina trädgårdsbilder!
En stilla undran....
har du lust att maila mig din adress?
Kolla i min blogg så förstår du varför...*blink-blink*
hoppetossa@telia.com

Clara sa...

Dina muffinsar är ljuvliga....jag bara älskar dem!
Har själv tagit hem lite material för jag är så sugen på att testa att göra en ....men som vanligt så händer det ingenting.....jag bara funderar ut fler projekt och sitter och flummar vid datorn och hittar ännu mer inspiration. Jag är en mästare på att "fördärva" min alediga dagar...med att gå omkring och "flumma".....kanske jag borde införa datorförbud?!
Då kanske det hände lite mer i Linneskåpet :)
Det där gliringarna som du får från din man känner jag igen....verkar som han har samma humor som min gubbe:)
Ha det gott nu Malin...kramar från Clara

Hemma på Landet sa...

Men du min vän...vad du är duktig alltså. Den där fåtöljen blev jättefin. Bakelserna ser underbara ut. Blommorna med. Kramis

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Vilka söta bakelser! Jag känner så väl igen mig i detta att när man ska göra en sak så går så mycket tid för att fixa allting annat först.

Ronja sa...

Hej där! Du verkar ha fullt upp och jag känner igen mig på det där att komma på en massa saker som ska göras innan jag kan börja med det jag verkligen ville göra. Jag har tack o lov kommit till rätta med bekymret och numera försöker jag bestämma mig för en sak att göra och sen gör jag det. Och ingenting kan stoppa mig... :D

Söta små bakelser!
Kram från Ronja :)

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Så scillorna blommar? De är så fina och tacksamma, tycker jag. Har ju ingen egen gräsmatta numer, så jag har inte samma koll på dem :-)

Jättefin orkidébild!
Du är verkligen mästerlig med dina bilder Malin. En sann njutning att få ta del av dem, alltid.

Hihi, sötaste bakelserna alltså! Och de passar ju helt perfekt på hyllan.

Blir imponerad av att du tar dig för att klä om fåtöljer...skulle jag också behöva lära mig, har en ljuvlig, gammal fåtölj i källaren...men när kattorna kloar i den så far det ur smånubb, och det ansåg jag inte vara så bra, så därför ställdes den undan.

Skönt att njuta av bokläsning.
Här blir det mest Allas Veckotidning nu bara :-)

Du får ha det så gott bland frön, böcker och allt annat, och jätteroligt är det att få små livstecken från dig ska du veta!

Kramen från Eva

elins tittskåp sa...

Hej du, jag så är tillvaron ibland, man vill så mycket och gärna samtidigt, men det funkar inte så, man måste faktiskt göra en sak i taget, svårt. Men du är i full fart och gör det ena efter det andra. Kanonfina bakelser, ser goda ut, men är till lyst förstås. Härligt med dina bilder på fullt barnkammarliv i trädgården. Här har snön precis försvunnit och det är grått och regnigt. Kram och vila ibland.

Marie sa...

Hej Malin!
Vilka underbara bakelser du har gjort, jättesöta och de ser riktigt goda ut, hihi.
Ljuvliga trädgårdsbilder! Det är så roligt att ta en daglig trädgårdsrunda, det är inte klokt att det redan blommar så mycket!

Ha det bra!
Kram Marie

Poppins sa...

Det låter härligt att ligga med en god bok och njuta av tillvaron. Det kan vara värt några liggsår. :)
Skrattade lite när jag läste om ditt problem med tyget på stolen. Jag lovar, det kunde mycket väl varit jag som vände upp och ner på mönstret. Men fint blev det och så gulliga små rokokopar det är.
Dina bakelser ser mumsiga ut, förstår att det finns de som sätter fluffet i halsen för att de inte kan hålla fingrarna i styr.
kramar

Monica sa...

Ja många projekt finns här och där förstår jag, känner igen mig så väl. Just nu stupar jag i säng så jag hinner inte och läsa, men jag är periodare med det så då ligger jag där med mina liggsår..=).. Dina bakelser blev ju jättefina.. är det från min beskrivning?.. vad roligt i så fall att det inlägget kom till nytta för dig och kanske andra också nu.. de är för söta där på din fina hylla.. Kramizar på dig.. och skönt att läsa lite om dig igen..MOnica

Åsas Kammare sa...

Alltid trevligt att kika in hos dig - så mycket växtkraft, både inre och yttre!

Vilka söta bakelser!

Må så gott och kramar Åsa

country-dreams sa...

åh vad jag blir avundsjuk på dig som har en trädgård, o vilka fina muffinsar du gjort, blev änna hungrig. Vi har hyrt lokal på vassbotten nu o öppnar upp i april, tänkte sälja ut lite utav inredningslagret, så då får du gärna hälsa på. Kram.

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Åhh så goda bakelser..du bjuder väl på dem om jag kommer... =)/ åsa

Anonym sa...

Eländigt är det att inte fasa in med tiden"ler". Vi är inte klara än med badrummet men jag är redan i nästa projekt och fixar. Det rummet ska inte börjas med förrän det blir vinter igen, men man måste fnula lite under tiden "ler". Vacker blir din stol och min får bara ett nytt hölje, suck. Någongång ska jag ta tag i stolen men tyget är helt så jag skjuter det på framtiden. Visst är det härligt att gå en runda varje dag i trädgården för det skjuter nya skott hela tiden. Ha det gott, Karina.

karinastradgardsblogg.se

Rosa Hemmet sa...

Vilken härlig blogg och dina muffins gör mig lite sugen på sött så här sent på kvällen :) Härlig blogg med vackra bilder som gör att man börjar längta till sommar och vår, här uppe dröjer det ännu! kram