25 mars 2008

Jaha...nu är påskhelgen över för detta året!
Under natten och under gårkvällen "ramlade" det ner ännu mera snö på oss och är svårt att begripa hur det kan var en vecka kvar till 1:a April.
Kikade på tidningens väderprognos och det verkar som om veckan framöver ska bjuda på mildare väder och regn...men vem vet...

Jag har sytt under påskhelgen och som "vanligt" då jag får för mig att göra något blir det lätt lite maniskt över det hela. Har sytt kjolar, väskor, hissgardin, små hjärtan, dynor...mm och kommer framigenom veckan att visa lite av mina alster.

För stunden sitter jag framför datorn och när min längtan efter våren, sommaren och värmen...kikar på bilder av sommaren som ligger lagrade i datorn och "minns" hur det egentligen ska se ut i vår trädgård...

Jag har några dagar av jobb framför mig och börjar klocka 13 idag...barnen har påsklov denna veckan och får sga FF dagtid ett par dagar.


Här kommer ett antal bilder från vår och sommarträdgården som ligger och väntar där under all snön...(bilder tagna med den gamla kameran så skärpan är därefter).


Så där...nu återstår bara den krassa verkligheten utanför fönstret.
Så här ser det ut och håll med om att det är tungt...sen bilden togs har det dock ljusnat lite och molnen ser ut att skingra sig en aning.

Har haft dotterns hjälp till den här bilden...liggandes på marken i termobyxor...
Ingen hade fått ut mig frivilligt i all denna snön så tidigt på morgonen som bilden är tagen.

Ja detta var ett lite drömmande inlägg och samtidigt en sån frustrerande längtan efter våren och värmen... Blir värre av att jag vet hur nära i tid det ligger framför oss och att det kommer att gå undan med faslig fart...

Ha det Gott!

18 kommentarer:

Cissi sa...

Hej du!

Vilka fina sommarbilder du har tagit och en härlig trädgård! Ja jag vill att våren ska komma smygande. Och sedan sommaren...
Men det är väl på väg kan jag tänka mig!
Må gott!

Lilla B sa...

Så snart vi kommit in i april sätter vårarbetet fart. Trots att det verkligen inte ser ut så utanför fönstrena nu, precis.
Så fint du har det runt ditt växthus!

Marina sa...

Ja, vår vill jag också ha men det är ändå fint nu när snön smälter och det droppar från taken. Härliga bilder som ger ännu mer längtan. Ha en bra vecka!

kirsti sa...

Men Malin då! Har du flyttat!?? Din trädgård ser ju som vår! :))
Slår vad om att du får isbjörnar till fågelbordet före mig..;)
De andra bilderna var finare, tycker jag, som också längtar efter sommar! En solig, lång sådan beställer vi i år, eller hur?
Hoppsansa vad du sytt mycket..Trevligt! :)
Krama nu en snöboll och ha det gott!
Kram, Kirsti

Åsas Kammare sa...

Ja, här har det också varit vinter igen, fullt med snö imorse med stora flingor som dalade ner som det ska på julafton ungefär... inte vad man har lust med nu när vårkänslorna redan har kommit! Men dina fina trädgårdsbilder får tankarna på rätt spår igen.

Vad roligt att du sytt i helgen, själv har jag inte hittat fram till symaskinen på länge.... håller på att rensa här hemma, har skickat 5 säckar till kvinnohuset och 3 säckar skräp... usch vad jag har samlat på mig. Det ska bli skönt när allt är rensat och klart då ska jag sätta mig vid skissblocket och sy lite.

Ha det så gott! kram Åsa

Poppins sa...

En tröst är ju att vi snart har våren och värmen här. Sedan går det undan och det är höst... Pessimist? Nej, jag menar bara att det kan vara lite skönt att gå och längta och veta att man har det framför sig. Håll ut! :)
kramar

~Eva~ sa...

Å, tack Malin för att du tar mig med till din sommardröm!:-)
En sådan härlig trädgård ~~~

Hihi, när jag ser på den snögrå bilden, som din dotter så omtänksamt hjälpt till att ta, så börjar jag nästan också frusta...frustrerande snötyngd där verkligen!!!

Men snart så...har du Vår och Sommar *lovar*

Kramen från Eva

Anonym sa...

Hej!

Sitter och försöker få till gardiner till rumsfönstren, men vårivern kom liksom av sig "ler". Härliga sommarbilder och med all gödsel jag släpat hem så ska det nog blomma utav bara den i sommar.
Ha det gott, karina

karinastradgardsblogg.se

Marie sa...

Vilka underbara sommarbilder från din trädgård! Här har den mesta snön töat bort under dagen så nu hoppas jag verkligen att våren är på gång.

Kram Marie

elins tittskåp sa...

Din trädgård är helt underbar, lagom vild och vacker. Och blandningen av blommor som sticker upp, det är så snyggt. Jag är lite avundsjuk för jag kämpar med min trädgård för att få den lite frodig och vild, men det blir glest och lite fel blommor på fel plats, är ingen trädgårdsfantast på det gröna viset, jag vill bara ha fint och mysigt och trivsamt i min trädgård. Men jag ger aldrig upp, jag vill kunna boa in mej i min trädgård också.

Dina sömnadsarbeten liknar mitt beteende, gör jag en sak kan jag lika gärna gör tre osv. Jag försöker dämpa mina ambitioner nu för tiden, kroppen behöver viss vila.

Dotterns bild var vacker, hon är klart begåvad på fotokonstens område.

Kramar från Birgitta

Monica sa...

Vackra vårbilder att drömma sig bort till.. tack för titten. Men tror du inte att det är slut snart på den här snön.. =).. Kram och ha en skön helg..Monica

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Vad skönt o läsa att fler fromligen är tokiga efter våren.. Denna snö....... jag vill ha vår o maskrosor och allt som den innebär..=)/åsa

Karin A sa...

Vilka underbara sommarbilder! :) Så flitig du är på att sy. Ska bli kul att se dina alster så småningom. Ha en härlig helg! Kram Karin

EVA AGNES sa...

Hej Malin!
Jag hoppas verkligen att du har blivit av med snön nu...
Det har vi här på västkusten. Nu får våren göra ett nytt försök.
Dina sommarrabatter och blomster kommer snart att bli fina. Jag lovar.
Tack för goda ord hos mig.
Kramar Eva Agnes

Elzie sa...

Åh vad man längtar till sommaren när man ser dessa bilder. Men snart så har vi den här - förhoppningsvis!!
Ville bara tala om att jag bytt adress. Webblogg har inte gjort annat än strulat på sistone och nu kommer jag inte ens in och kan göra ett inlägg så nu får det vara bra. Min nya adress är:
http://essemia.blogspot.com.
Hoppas du hittar dit.
Kram Elzie

Susanne sa...

Hej hopp!
Ja nu är påsken slut o den förb...snön är borta! :-)
Vi är på G igen och jag önskar dig en trevlig dag!
Må bäst!

Ulrika sa...

Härliga bilder!! Vad jag längtar till sommaren*suck*

Ta hand om dej. Kramisar!

sue sa...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務