4 april 2008

Här kommer en kort lägesrapport från min vardag.
Så värst mycket kuriosa är det inte att tala om utan rent praktiska göromål och de där "egna" stunderna är hårdvaluta och guld värda.
Jag jobbar mina 75% och försöker få in lite sömn nattetid...lite mat mellan varven...Och så håller det på.

Igår hade vi en riktigt härlig vårdag och för första gången i år var jag i röjartagen ute i trädgården och fick dratt undan stora högar av visset ur rabatterna.
Såg att alla nya små knoppar är på väg upp och att allt är på gång igen!
Jag höll på ute tills klockan var över 20 på kvällen...helt underbart skönt och gissa om jag sovit gott...(ja, kan meddelas).

Dotterna har fått eksem över hela kroppen, jag hade liknande för några år sedan och det är något vi har i arv som verkar bryta ut i samband med stress (både positiv och negativ)...
Så nu tillbringar vi dagligen några timmar på sjukhuset för bad och ljusbehandling...vi ska hålla på med detta i 8:a veckor. Redan nu efter en vecka ser vi att det gett resultat och att huden läker fint.

Min svärfar har försämrats och prognosen för honom är inte bra, dvs vi har börjat ställa in oss på att det går mot slutet...Han är gammal och har haft ett långt liv men det känns ändå märkligt.


Badvattnet som min dotter ska ner i..."Kaliump...nat" något, jag kommer aldrig ihåg namnet


Bredsådd Blomstertobak...
Jag gör så varje år och efter hand tar jag "tussar" och planterar isär...Blir mängder och jag funderar ibland om jag inte kunde försörja en stor del av kommunen med plantor om alla togs till vara


En liten söt Pelargon som jag tyvärr rört bort namnet på (som om detta skulle vara ovanligt).


Svalörten har börjat blomma så smått i trädgårdens varma hörn...
Här är den i en liten bukett jag tog in med Lungörtens söta blommor. Härligt att kunna ta in årets första egenodlade buket.


En gammal sort av Krokus som "alltid" funnits i vår trädgård - dvs den är inte satt av mig utan min pappa har någon gång förärat tomten med denna sort.


Titta här då...Krolliljan har börjat kika upp över gräsmattekanten...
Välkommen säger jag bara och hoppas på att de har förvildat sig ännu mer i år.

Detta var bilder och lite text från mig och vill meddela att jag inte kommer att upphöra med mitt bloggande (om nu någon trott detta).
Kikar in på era sidor med jämna mellanrum och "håller koll på läget" sga.

Ha det Gott!

17 kommentarer:

Marina sa...

Åh så skönt det lät med arbete ute till kl 20. Det går åt ett härligt håll nu. Så trist med eksemen, hoppas hon slipper dem snarast. Härliga bilder på allt som sticker upp nu. Jag har precis varit ute med kameran en sväng (det är ungefär det jag har ork för idag). Hittade en del som blommar eller snart gör det.

~Eva~ sa...

Hos dig är det Vår Malin, härliga bilder och gott att höra från dig!

Vad skönt att det där badet hjälper mot din dotters eksem!
Tror att jag kan sätta mig in lite i den där märkliga känslan kring din svärfar...oavsett ett långt liv, så blir en plats tom när den dagen kommer...

Kramen från Eva

Cissi sa...

Härligt med ute arbete och sent in på kvällen också! Härligt. Då sover man bra kan jag tro!
Må gott!

~Eva~ sa...

Det går verkligen inte fort med mitt virkande nuförtiden heller...händerna och huvvet vill inte riktigt hålla takten med min virkarlusta...men jag gläds åt att virka ändå :-)

Idag har jag ischias, och kängorna och vinterjackan känns alldeles för varma, men igår var det inte så...!? :-)

Kramen från Eva

londongirl sa...

Vad tråkigt med din svärfar. Trots att man vet att det ska ske så blir det tomt. Hoppas att ni alla kan ta vara på den tid som är kvar på bästa sätt för honom och er!


Vilka härliga vårbilder! De blir man glad av.

Karin A sa...

Härliga och hoppfulla bilder. Låter mysigt med trädgårdsarbete. Tråkigt med eksem och dålig svärfar dock. Jag hoppas att dottern snart blir bättre. Jag har njutit av vårvädret idag och uppdaterat med några nya bilder. Ha det bra och ta hand om dig! Kramar Karin

Lilla B sa...

Underbara bilder! Doppet i kaliumpermanganaten brukar göra underverk - dotera blir säkert snart klådfri.
Jag har inte gjort så mycket som en släng i trädgården än. Lite för blött och kallt. Och snorigt för den delen.
Ha en trevlig fortsatt helg!

Mamma Millan sa...

vad tråkigt att höraom din svärfar..o så jobbigt ör din oter..men badet sågju kul ut ialla fall..de flrsta tjejer gillar ju rosa..hoppas det blir bättre snart för er!!

vackra blommbilder du visar oss!!!

Ha en skön söndag!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Randi sa...

Så skönt att baden hjälper till att läka din dotters hud. Hoppas hon snart är blir av med eksemet.
Vilka härliga vårbilder du bjuder på!
Här har vi haft höst-stämning hela helgen - kallt, regn och blåst. Så jag får njuta av din vårrapport istället.
Kram Randi

Elzie sa...

Så fina blommor. Man längtar verkligen efter att sätta fingrarna i myllan nu, men det är väl lite för tidigt. Blomstertobak är fint och luktar så gott. Här blir det inget sått i år. Har så svårt att bestämma vad jag ska så. Får hoppas jag kan bestämma mig till nästa år *s*.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Poppins sa...

Ibland händer så mycket i livet så att man drar ner på bloggandet är inte konstigt. Förstår att det rusar på hemma hos dig. Hoppas det ändå går bra med svärfar även om man måste förbereda sig på allt.
många kramar från Poppins

Lotta sa...

Oj då Malin - ibland kan det bli mycket i livet men skönt att läsa att du verkar må bra trots allt och kanske det var en lång trädgårdsdag du behövde för både kropp och själ. Vackra bilder bjuder du på som vanligt =) Krollilja har jag inte själv, varför vet jag inte, det har bara inte blivit av men de är ju så fina. I dag sådde jag blomstertobak och provar att bara strö lite, lite frö - jag brukar få tussar som du men det är lite pilligt att oskola dem. Här har det varit kallt och regnigt och undra om det inte kryper ned till 0 i natt - uscha mig. Ha det så gott Malin och hoppas att dotterns eksem läker ut snart - det är säkert vårsolen som fattas oss. Kram 8`)

elins tittskåp sa...

Det badet såg ju inte så mysigt ut, men det är ju bra att det gör gott på dottern. Har själv liknande utslag vid stress, men inte alls i den omfattningen, men det är en bra mätare på att det är dags att sitta ner och invänta sin själ.

Mysig med allt som tittar upp i trädgården, här har lite av varje försöka kika upp lite försiktigt, men just nu snöar det, inge vidare.

Tråkigt med din svärfar, man får hoppas att han haft ett bra liv, men det känns konstigt även om de är gamla, man är van vid att ha dem.

Kramar och ha en bra vecka med tid för lite trevligt emellanåt. Birgitta

Hemma på Landet sa...

Vackert!

Du är så snäll och go du, vännen.
Ja, min maskin är jag verkligen glad åt. Den är så lätt att sy med.
På Pricerunner kan du jämföra priserna. Den vi har var det väldigt stor skillnad på, vad gäller priset.
Konstigt, eftersom det är samma maskin.
Min heter i alla fall:PFAFF hobby 1122.


Kram Stina:-)

Poppins sa...

Har något till dig på min sida...

Monica sa...

Mycket för er nu läser jag.. och en del riktigt jobbiga saker. Inte lätt att hinna med allt man vill när man mentalt är igågn hela tiden, tänker på er. Hoppas dottern fortsättningsvis blir bättre bättre nu inför sommaren så att ni kan släppa detta.. Härligt med lite trädgårdsarbete.. själv har jag inte kommit ut något specellt..när jag har tid så har det varit för blött eller regnat.. suck.. Men ha det riktigt gott och ta hand om varandra..Monica

Anonym sa...

Hej!

Jag håller med om att vitt är vackert, men kanske inte just allt i samma rum. Ska försöka mig på att göra matrummet i vita nyanser och en del i trä, få se hur det blir. Det får vara mitt uterum för vi har ganska stort kök straxt intill. Och min önskan är ett kombinerat litet växthus, uterum och förråd vid gavelsidan av ett nytt garage, när det nu blir. Men jag vet hur det ska bli bakom pannbenet"ler". Har börjat med min tolkning av ett gammalt fönster så jag tänker på dig när jag återspeglar min personlighet "ler". Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se