8 april 2008

Titta vad jag har fått!Den kommer från Poppins Trädgård och med den följde så fina ord som gjorde mig så mallig så mallig...Jag blev lycklig som bara den...

Om Ni orkar följa med ända längst ner i mitt inlägg så kommer Ni att få se varthän jag sänder denna fina "awarden" vidare.
Som vanligt kan jag inte med någon lätthet välja ut favoritbloggar och vill helst att alla ska få den och egentligen är det väl på det viset det ska vara...

~~~~~~~~

"Time fly and so do we"...och så även jag så klart.
Har varit vår hos mig idag...sol och hyfsat med goa grader att vistas utomhus i och det har jag varit. Det har dock uppstått vissa hinder i min tillvaro de senaste dagarna...

Detta vill säga...
Min symaskin pajade i helgen och eftersom jag är kvar i min sk "syperiod" blev detta en fullständig kaosliknande upplevelse...
Jag har lirkat med maskinen, mixtrat och donat, blåst rent, smörjt och till slut skruvade jag isär eländet och insåg att den gamla harven inte ville starta igen.
Den är köpt begagnad och varit inne på laging för stora pengar tidigare så detta var inte ett alternativ som var aktuellt.

Så jag har ägnat ett par dagar åt att surfa runt på nätet för att komma underfund med vad det finns att få tag på i symaskinsväg. Jag har frågat "syfolk" om vad de har för maskiner...Funderat på vad jag behöver för maskin samt övervägt om det just nu ekonomiskt finns utrymme för ett symaskinsinköp.

Symaskinshistorien slutade med att jag igår åkte iväg och köpte den maskin jag tidigare sett på medlemserbjudande på Coop...Så nu är jag ägare till en "Hugin" vid namn "Veronica".
Det är en helt vanlig symaskin men eftersom jag aldrig varit ägare till en helt ny maskin så känns det som rena lyxen...det susar om den när jag syr...

Har varit ute i vitsippe- och blåsippebackarna längst med Halleberg idag och det är en lisa för själen att strosa runt där. Berget samlar solens värm på ett speciellt sätt så temperaturen där låg säkerligen flera grader över mot inne stan där vi bor.
Nu kan ingen komma och säga nått annat än att våren är här. I trädgården lekte en Citronfjäril och mitt ute på åkern där jag hanade under promenaden hälsade jag gladeligen på en liten Nyckelpiga som vågat sig fram...


Finns det något vackrare just nu?


Lite suddigt i skärpan men Ni ser väl detsamma som jag...små skira grönskande löv.


Närbild ifall att någon skulle missa löven på förra bilden...
(suckar åt min egen iver att visa vad jag hittat)


Vitsippor överallt.


Plockade Nässlor som jag tänkte ha till soppa men maken blev inte så väldans jublande glad...
Så de är fövällda och färdiga att använda till en kommande middag.
Nässelsoppa är suveränt gott och ett vårtecken som heter duga!


Vattenfallet dånade på bra och luften var fylld med små, små svala droppar...
ja mera som ett fuktigt dis...


Första alstret sydd på min ny symaskin - En axelväska av en gammal gardin!


~~~~~~~~Och så åter till "awarden" som jag började inlägget med.
Till en början så skickar jag den vidare till Alla Goa bloggare som jag möter här, den vänlighet och generositet som jag möter är av sällan skådat slag...en bråkdel av detta ute i samhället hade förändrat mycket...

Awarden far iväg till...

"Spirande Tankar"
och Kirsti, långt uppe i Boden som trots den långa vintern och kylan bjuder på så mycket värme och humor att det riktigt bubblar över, Kirsti känns som någon jag skulle kunna fnissa ihop med i köket i timmetal..ingen skulle fatta vad som var så himla kul men vad gör väl det...!

"~Vindsus~"

och Eva
(ja så hette bloggen för en stund sedan..hi, hi), här får min själ sitt lystmäte av tidlöshet och stärker min övertygelse om att äga förmågan att se storheten i det enkla och lilla gör en oerhört rik, här skapas de mest fantastiska saker, runt omkring en smyger de små missarna runt och rätt vad det är så hittar de en go korg att kura i...
Eva "målar" med ord ska Ni veta...!

"Moa´s Trädgård"
i min grannstad med nästan allt på sin lyra, en helt enkelt suverän kvinna med trädgård och fantasi i mängder...Det hon inte gör med sina händer vet é sjutton om det går att göra överhuvudtaget!

"Lilla B"
som betraktar vardagen på ett mycket enkelt och härligt sätt, vardagen blir ett äventyr som aldrig tar slut...Ständigt nya upptåg och funderingar...ingen annan kan förvandla en sten i Pytt i Pannan till en spännande historia...!

"Hemma på Landet"
och Stina som de flesta av oss känner till, det är en av de allra första bloggar som jag kom i kontakt med, så gott som dagligen skriver hon och visar bilder från sitt hem eller sina turer ut...ett hjärta som räcker åt många och en stor inspiratör!Skickar med den här buketten med Blåsippor till Er samtidigt!


Ha det nu riktigt Gott Allihop och våren är på väg...säg inget annat!

25 kommentarer:

Carina sa...

Grattis till utmärkelsen!
Åh, vilka härliga vårbilder du bjuder på! Jag trodde att våren var här för att stanna men vädret spelar oss ett spratt igen. I morse när jag vaknade var det vitt ute och det snöar fortfarande!
Ingen rolig syn alls!
Jag längtar sååå efter sol och värme nu.

Ha en bra onsdag!
Kram, Carina

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Härlig utmärkelse!!=)) och synd med symaskinen..men hoppas du snart får igång den eller hittar nya....
Blåsippor o vitsippor.. ja härliga tider! / kram åsa

~Eva~ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
~Eva~ sa...

TACK gulligaste du! Jag blev så glad, så glad!!! Hihi...såg mig i spegeln här nyss, och jag ser nästan ut som en mallstropp nu :-)

Nedrans med din gamla symaskin :-(
Men ~suset~ där från din nya...å, vad härligt, jag tycker mig höra det genom raderna ~~~
Måste då säga att du sytt en väldigt vacker väska av den gamla gardinen!

Min symaskin, visserligen med år på nacken, men ny kostade den MÅNGA tusenlappar...jag vet inte hur jag tänkte den gången...jag som bara syr raksöm helst...köpte ett vrålåk till symaskin!? Som dessutom mest stått och samlat damm...jaja, man lär sig av dumheterna...ibland :-)

Kramen från Eva

Maria sa...

Grattis till awarden Malin,den var du verkligen värd,älskar dina vackra bilder!=)Tuusen tack rara du för alla fina kommentarer som jag fått av dig,du skriver alltid så fint och varmt,så man blir sååå glad i hjärtat!!=)Så kul att du hittade dig en ny symaskin,kul för den som kan sy!Väldigt vackra bilder du visar,så våren har kommit så långt hos er..här ser jag bara snö överallt,så du förstår kanske att jag blir väldigt glad att få se så vackra vårblommor..så fin blåsippa och vitsippebacken är en så härlig och fin bild!=)Nässelsoppa är gott tycker jag,och nyttigt!Brukar äta nässelsoppa hos min pappa,han är duktig på den!Så vackert vattenfall och härliga lövbilder!
Grattis till alla dom som fått en award av dig..tar till mig en liten blygsam bit,tack!Hoppas du får en härlig dag med sol på näsan!

Kram Maria

Maria sa...

Glömde ju skriva att väskan är ju jättesöt som du sytt,så duktig du är vännen,så behändig den är!=)
Må så gott!

Kramis Maria

Dubbelörnen sa...

Härliga vårbilder du visar men här är allt det vackra täckt av ett vidrigt vitt täcke.... bläää

Kräver sol o värme!!

Kram

Hemma på Landet sa...

Men du är ju för söt du.
Tack så hjärtans mycket!
Happy Stina!:-)


Så roligt att du hittat en symaskin. Då är det extra kul att sy. Kram vännen.

ÅsaGåsa sa...

Grattis till utmärkelsen! ...och till den nya symaskinen. :) Jag fick en symaskin när jag fyllde år. Min allra första NYA symaskin. Den är väldigt enkel och inte ett dugg avancerad - precis som min sömnad! =)
Ljuvliga vårbilder! Hos mig snöar det och snöar och snöar... Ha det gott!

Karin A sa...

Grattis till en fin utmärkelse! Du är en av de mest personliga bloggarna både i dina texter och bilder. Det uppskattar jag mycket. Underbara blåsippebilder! Vitsippor och blåsippor är härligt...

Så bra att du fick dig en symaskin. Visst är det kul med en ny!? :) Kram Karin

kirsti sa...

Tack snälla, rara Malin! Åhh..en så fin utmärkelse, och till råga på allt dina härliga ord till den! :) Du har så rätt så..och med tanke på det där med förskjutning av jordskorpan eller hur det nu var så ska du se att du en vacker dag sitter här vid mitt köksbord! Det ser jag verkligen fram emot! :))
Sen är det så att du gav mig utmärkelsen just när den väl behövdes. Har nämligen en bloggsvacka av alvarlig karraktär just nu, som du kanske märkt.. Vet inte riktigt vad det beror på..men har inte haft fantasi och ork att skriva. Men efter att ha läst ditt inlägg idag känns det plötsligt mycket bättre! Så tack än en gång! Ska vårda den ömt..:)
Grattis till att du också fick den, och grattis till ny symaskin, och vår och jättesnygg väska och nyckelpigan och fjärilen.. *Suckar* eftersom det snöar här.
Känns som att det här blir ett mail istället för en kommentar så bara ett tack till: Tack för blåsippebuketten också! :)
Ha det gott och susa lungt fram med maskinen!
Kram, Kirsti

Lilla B sa...

Grattis Malin till utmärkelsen!
Att sen få den var en överraskning. Motiveringen är jag mycket glad för. Tack snälla du!
Och några blåsippor tar jag särskilt gärna emot!

Marina sa...

Så fin väska och underbara vårbilder. Härligt!

elins tittskåp sa...

Grattis till utmärkelsen, du är värd en sådan, för din blogg är så trevlig och omväxlande och intressant att följa. Vårtecknen hos dej är mysiga, här tittar jag ut på snön.

Tur att du fick tag på en symaskin som du trivs med, det är så frustrerande att vara utan, för just då vill man sy som mest. Jättesöt väska, snygg att ha till sommaren, när den nu kommer. Kram Birgitta

Marina sa...

Nej, du några muffins blev det inte. Äggen var nämligen slut! Det kom jag på när jag plockat fram formar, visp mm. Men visserligen så hade solen kommit tillbaka så jag var ute lite mer i stället.

Elzie sa...

Grattis! Vad kul att du fått den utmärkelsen. Du är också en inspiratör med dina ord och vackra bilder. Man blir helt lyrisk när man tittar på de fina vårbilderna.
Och symaskinen fungerar bra, hoppas jag? Hade en Hugin förut och den var toppen. Liten och smidig. Fungerade väldigt bra - tills dottern fick för sig att använda den *s*.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Anonym sa...

Hejsan!
Ang. Sparris så gjorde jag som dig och försökte med en planta först. Jättegoda är de och trivs bra i min söderrabatt. Har nu tre plantor så det ska bli lite fler på tallriken. Solberga ligger på cykelavstånd och där odlar de Sparris och säljer fina plantor, så det blir några turer dit. Nu har jag gjort mitt personliga fönster efter inspirationen från dig, så om du har lust titta in på min blogg så ser du hur jag använde mitt fönster. Ha det gott, karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Johanna Carlsson sa...

Härliga bilder, längtar till våren nu!

Anonym sa...

Vad roligt att få en utmärkelse!!!!
Vilka fina bilder du bjuder oss på!
Här är det snö och regn om vartannat!
Men men det är väl typiskt aprilväder! Får stanna inne och pyssla istället!

Må gott!

Marie sa...

Grattis till utmärkelsen Malin!

Härligt våriga bilder! Här blommar också vitsipporna och blåsipporna för fullt, det är så vackert! Idag har vi haft toppenväder, jag och barnen fikade ute på sandlådekanten, mysigt!
Våren är absolut på väg!

Trevlig helg!
Kram Marie

Poppins sa...

Det var så roligt att ge dig utmärkelsen. Din blogg är en lite oas och när man varit på besök, känner man sig stärkt inför vardagen.
Det var också kul att läsa om dem som du lämnar utmärkelsen vidare till. En del var nya namn för mig.
Grattis till ny symaskin! Visst känns det väl som en lyx?
Till sist, underbara vårbilder!
kramar från Poppins

Hemma på Landet sa...

Nä du, jag gillar dina kommentarer. De är alltid så härliga och meningsfulla.Kramis goa Malin.:-)

londongirl sa...

Grattis till din utmärkelse, den är du väl värd!
Jag behöver också köpa en ny symaskin så det här var informativt att läsa. Ska genast kolla den där på Coop.
Tack för det tipset!

Ha det gott!

~Eva~ sa...

Har bara som lust att komma förbi med en ~kram om dig~ och hoppas att du har det fint i dagen din som är ~~~

Du befinner dig kanske i symaskinsuset ännu *fniss*


Kramen från Eva

country-dreams sa...

Nej men vilken underbar väska du har sytt, åh skulle önska att jag ens hade tid att titta på min symaskin. Jag är nu inte så duktig på att förklara vart huset ligger då jag inte alls känner till den delen av vanersborg som ligger på andra sidan bron. Men huset ligger i alla fall i Botered.
Vore jättekul om du kom ner till butiken, vi kommer nog att ha kvar butiken ungefär i 2 månader för att sälja ut vårt lager, sen vet jag inte om vi bara ska minska företaget eller lägga ner helt. Vi får väl se hur det känns om ett tag. Just nu känns det väldigt mycket. Har ingen fritid alls, ska ju jobba heltid nu över sommaren och vet inte hur jag ska hinna med att renovera hus, hålla på med företag o jobba samtidigt. Kanske bäst att sluta innan man bränner ut sig!