20 april 2008

Nu har åtminstone jag fått känna på hur våren känns.
Vi har haft helt underbara och soliga dagar nästan hela veckan. Värmen har ökat lite mer för varje dag men vinden har varit lite kylig...men vad gör väl det när man ser hur all grönska sakta men säkert blir mer och mer för varje dag som går. Gräsmattan börjar se så där galet "tussig" ut och detta beror först och främst på att den tagit växtfart, sen att den är gammal och uppblandad av en massa olika grässorter...

Inte har jag gjort så värst många knop därute i trädgården...kört jord som fylle till dammprojektet har jag förvisso gjort men mera lass återstår. Letade som en tosing efter den dammduk jag visste att jag hade...letade i ett par dagar...Kom så ut i växthuset på min inspektionsrunda..och kan man tänka sig, jag hade vikt ihop den snyggt och prydligt och lagt den där redan i höstas i väntan på att mitt redan då tankemässiga dammprojekt grodde som en idé inne i skallen inför våren...
Blir inte klok på hur stor eller hur djup den ska vara, formen liksom får växa fram under tiden...(misstänker att den inte blir så liten som jag tänkte).

Mina plantor innomhus växer så det riktigt knakar och har nu planterats om...inte alla men en "första omgång" som ska ut så snart jag känner mig säker på att frostnätterna inte hotar...
Är riktigt mallig över mig själv då jag begränsat mig rejält i år...vi har fortfarande ett matsalsbord att sitta vid och plantorna är så pass många att de är hanterbara att förvara.
Har placerat tomatplantorna i yngsta dotterns rum...får se vad hon säger då hon kommer hem i kväll efter att ha sovit över hos en kompis i natt...vet inte om hon är så värst intresserad av att ha mjölkkartonger på rad i sitt fönster men hon ar det absolut bästa fönstret att driva dessa i...

Igår var vi ute på kusten igen för sk "hjärnrensning" som jag kallar det för...Tystnaden, vidderna och känslan av att vara "bortkopplad" från vardagens alla måsten ett par timmar är en lisa för själen.
Kanske så minns ni familjedramat tidigare på min blogg då jag var sur över att de lät mig gå själv därute...risken för detta eliminerades totalt igår då jag bestämt mig för att hitta en klippa och bara sitta där och njuta av tystanden och få lite sol på kinderna...

Jag liksom dottern har anlag för eksem men mina sitter bara nere vid anklarna...så jag passade på att "självbehandla" fötterna genom att klafsa i saltvattnet för att sen sitta barfota med uppkavlade byxben och låta solen och saltet verka...och kan man tänka sig att redan idag ser det mycket bättre ut.
Har någon tänkt sig att bada så rekommenderar jag att vänta ett slag för någon värme i havet var det inte att tala om men ur medicinsk synvinkel så stod jag ut med frossbrytningarna och solen värmde snart upp mig igen.En liten blyg viol är detta...ca 1.5 cm men så här i närblid ser den sästan ut som en Iris i färgerna...En blomma som man måste se på nära håll för att inse dess skönhet...Kommer "mattor" av dessa i hörnen av trädgården...


Lite frostnupna men vackra skönheter som slagit ut.


Hade "Lilla B´s" blogg i tanken då den här bilden kom med här...Kungsängsliljorna är till en början bara små spröda blad men sakta kommer den lilla knoppen "knakandes" fram ur bladförgreningen och blommar sedan på sin spröda stängel med sin otroligt vackra rutiga blomma. Har fått en del vita skönheter som kommit med tiden.


Detta är en "Mexikansk Underblomma" från Alvsjömässan. Fick denna lite märkliga knölen av en väninna till mig som var däuppe på mässan. En knöl som inte har några som helst krav på vare sig vatten eller jord...Efter en spektakulär blomning ska den ner i jord för att bli en grön växt.
Den växer snabbt och jag följer med spänning dess uteckling.HÄR KOMMER VÄSTKUSTSBILDER IGEN!

Vattnet var blått så blått och med bara en krusning på ytan.


Zooooom...så dök jag nästan ner bland tången!


Naturens stilleben...


Utsikten från min klippa...


Ärlan dök upp för att kolla vad jag var för en konstig fågel...


...men vände snart ryggen till...


...och virrade vidare för att kolla in något mer spännande...helt förståeligt.


Det som kommer nu är ett test och bilderna suddiga.
"Lilla B`s" blogg kom dilemmat med att hitta i sin väska upp...Hon kom med en genial idé med att skapa någon slags ljusdiod som slår på i samband med att man öppnar väskan...(precis som när man öppnar bildörren så tänds lampan).
Jag kom på att jag har små batteridrivna ljusslingor som inte väger mer än 4 st vanliga batterier och sedan gör man på följande sätt.

Man lägger batteridosan i ett sidofack...slingan i en plastpåse (för att att inte trassla in sakerna i slingan). Jag har för egen del en hemmasydd "påsväska" och är en modell som jag även gärna köper då den rymmer mycket saker och är lätt att få ner mesta möjliga i...men det är verkligen inte lätt att få tag på nycklar och annat som man drar runt på...
Nu kör man bara ner handen i sidofacket och slår på knappen och vips så har man ljus i väskan.

Genialt eller hur!


Såpass här mycket ljus blir det i en mörk garderob, fick gå in i garderoben för att se hur mycket det lyser då det är beckmörkt och därav bildkvaliteén.


Blir rena mysbelysningen då man kikar på väskan ihopdragen.

Ja det var allt för denna gången och jag ska ut i trädgården om en stund.
Idag ligger det ett tunt molntäcke över oss men solen "disar sig igenom" men vad gör väl detta.

Ha det Gott och satsa på roliga saker!

13 kommentarer:

Lilla B sa...

Finurligt som sjutton med ljusslingan i plastpåse. Var köpte du slingan?

Precis så där upplyst skulle jag behöva ha det. Utmärkt!!

kirsti sa...

Barfota i strandkanten, soltorkade fötter OCH sädesärla! Nu får du ge dig Malin! Jag längtar ju redan tillräckligt efter vår, sommar och barmark..:))
Skulle inte haft något emot att sitta där med den utsikten mot havet heller..men vår altan fick duga idag. Solen sken åtminstone så ska väl inte klaga..
Gissa om jag log åt din ljusslinga-idé? :) Om du har den påslagen en mörk kväll när du vandrar hemåt kommer ingen tjuv att våga rycka den väskan ifrån dig, det är jag helt säker på! :)
Apropå din sista mening.. Det finns en utmaning åt dig på min blogg. Om du vill, om du har tid, om du ids..;)
Kram, Kirsti

Lusthuset sa...

Tack för din gulliga kommentar i min blogg. Mycker bra det som din dotter säger om "andarna" det skall jag använda i fortsättningen för jag tror att det ligger något i det. Så glad jag blir att du tycker mina bilder är bra. Jag tycker ju att det är så roligt att fotografera och kraven stiger ju med tiden.Ha nu en skön kväll och en bra vecka. Vi syns i etern!! Kram!

Anonym sa...

Hejsan!
Härlig krona du får i ditt äppelträd och inte sätter då jag ner mina fossingar i vattnet än. Skulle bra gärna vandra vid kusten och öleta sten, men det kommer tid för dety också "ler". Vore roligt att mötas och mässan hade massor att visa. Jag glömde till och med bort B avdelningen och jag som tyckte att jag sett massor"ler". smart sätt att använda ljusslingan på. Min ligger på hallbyrån runt om en ängel i hasselkvistar. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Marina sa...

Så många härliga bilder! Hjärnrensning behövs emellanåt och havet är nog bra till det. Själv brukar jag ta skogen till hjälp.

Designe sa...

Vilka underbara blombilder och kustbilder! Nu är det mycket att se fram emot!..längtar tills mina scilla kommer upp ur gräsmattan! Kram :)

elins tittskåp sa...

Jag skrev nyss ett jääättelångt inlägg och så försvann det bara när jag tryckte på publicera, fy så tråkigt, men jag försöker igen.
Du verkar ha haft en mycket händelserik och fantastifull helg med tanke på den utmärkta idén med lampa iväskan, kul att du testade den och det fungerar i mörker iaf. Jag har små väskor iväskan för att inte allt ska ligga och skramla i botten.

Bilderna från din trädgård är så vackra, blommorna ser helt sagolika ut. är din kamera och du som fotograf så utmärkta eller är allt så vackert. Bilderna från havet är spännande, gillar att gå efter stranden och försöker komma till havet minst en gång per år.

Hoppas din vecka blir lika händelserik och trevligt som din helg varit och att solen lyser på dej när du bygger din damm. Kramar Birgitta

ÅsaGåsa sa...

Jag kommer ihåg erat familjedrama vid havet. =) Det låter kallt att bada fossingarna i havet...
Mina kungsängsliljor är nerbäddade under snö ännu, men snart så ska det väl vara min tur att få njuta av de jag planterade i höstas.
Den irisliknande violen ser så söt ut, det måste vara en fin "matta". /ÅsaGåsa

Poppins sa...

Haha! Vilken uppfinning! Verkligen genialt.
Som du förstod har det varit underbara dagar här nere i Skåne. Och det vackra vädret fortsatte idag, otroligt med så mycket sol. :)
Lycka till med dammbygget, ska blikul att se hur det slutar. Det kanske blir en gigantisk damm.
kramar

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Ja visst är det härligt vårväder o vackra bilder bjuder du på. Härlig milöj på kusten
Mina kungsängsliljor har också knopp..=)/åsa

Elzie sa...

Här är det +18 grader nu!! Man längtar mer och mer efter sommar och semester.
Så fina blommor du visar. Kungängsliljan visar samma "knakande" knopp här också.
Hoppas du har en bra dag.
KRam Elzie

Karin A sa...

Att satsa på roliga saker, tack för den uppmaningen Malin! Det ska jag verkligen göra. :) Man ska göra saker man gillar och mår bra av, åtminstone den mesta av tiden. Hjärnrensning är nödvändig ibland och vi har nog alla våra olika sätt.

Vilken genial idé med lysdioden. Jag njuter av dina bilder och önskar dig och familjen en trevlig helg! Kramar Karin

~Eva~ sa...

Du har som alltid såå vackra bilder ~~~ jag kom att längta till en klippa ~~~ när jag plötsligen insåg att Du är en...som alltid bjuder mig med på natursköna resor genom dina ord och bilder, Malin...

Här blåser en friskare vind idag mellan solstrålarna...jag tycker det är skönt...

KRAM från Eva