26 maj 2008

Här har vi haft sommar idag och om man får tro på löpsedlarnan ska det få vara så här.
Helgen har gått i "trädgårdens tecken" dvs lite planterande och rensande. En och annan behövlig paus blir inlagd emellanåt då jag bara sitter ner och betraktar all det härliga och funderar på vad jag planterade på olika ställen förra sommaren. En och annan överaskning har min förmåga till glömsak redan gett mig i år.

Har skrivit i flera inlägg om detta med att skaffa mig en egen dator...mina funderingar för och emot. Jag har skrivit om barnens databeroende och hur tekniken tar överhand.
Kontentan av det hela ser Ni just precis nu då Ni läser här.
Jag har varit iväg och skaffat mig en "lapptopp" som jag kallar det för. Det köptes också en sk trådlös router så nu är jag inte beroende av en "speciell" plats då jag ska använda datorn.

Är ovant värre och det finns en massa för mig helt nya finesser. Jag får lov att prova mig fram och lära efter hand. Har laddat in fotopogrammet så det ska gå att ladda över mina bilder från kameran.

Ska jag vara helt ärlig - ja...är väl lika så bra det...
Den andra datorn la av i förrgår...Jag körde virusprogram men rätt vad det var så satt sonen där och skulle ladda över något...skärmen blev plösligt blå och en textruta kom fram där det stod att man skulle göra så och så...
Ja så inte ska då jag komma och ens antyda att jag inte har ett visst databeroende...Fast försöker slå "blå dunster" i mig själv och menar att detta med att blogga hör till det intelektuella sättet att bruka en dator...Tro det den som vill...

Det märkliga som hände var att dagen innan datorn la av fick för mig att köpa ett USB-minne så att jag kunde ladda över foton på detta. Sagt och gjort - kvällen innann datorhaveriet la jag över en stor del av alla foton som låg sparade i datorn...Dan därpå segade den ihop...
Snacka om att ha tur eller någon form av sk "föraningar"...


Blir "Akelejornas dans här idag".


Liten söt i rosaröda kjolar.


Solglim får det rosa att lysa.


Även blått passar.


De här två sprang runt fötterna på mig då jag travade runt i trädgården . Är väl inte så himla svårt att begripa att i det här läget var de trötta på mitt kringflackande och gjorde ett ganska radikalt drag för att få mig att begripa att de ville in.
Det är den rakade "lurvekatten" och Sally som är mina trogna trädgårdsvänner.
Även jag gick in efter den här uppvisningen.

Hoppas på riktigt Gó värme åt oss Alla!

15 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Jag älskar aklejor!!

Datorer är liksom något alldeles speciellt o när de börjar trilskas så har man liksom inget att sätta emot ;). Min dator är relativt ny o ville eg ha en "lapptopp" men gubben envisades med en stationär... Men jädrans att han ska få igenom sin vilja igen!!!

Kramar

Marina sa...

Ja, en "lapptop" hade inte varit fel. Mest för att jag inte vll behöva sitta vid datorn i sovrummet när de andra är där nere. Vi får väl se.....
Aklejorna är SÅ fina nu!

Lilla B sa...

Så det är SÅ det rakade kattskrället ser ut. Så kallt det måste vara - inte konstigt att hon ligger under fiberduken. Det skulle jag också gjort under såna omständigheter :)

Anonym sa...

Vilken tur att du hade den där föraningen då - det är så tråkigt att förlora delar av sin fotosamling!

Monica/Moa sa...

Får väl säga grattis till nya datorn då =).. och vilken tur att du laddade över lite bilder innan stora krachen.. Dina aklejbilder är underbara.. undrar mina aklejor vill sig inte riktigt i år.. det är alldeles för torrt i mina land så de segar och ser så ynkliga ut. Måste nog vattna idag.. kommer nog inte undan det längre.. Ha en skön dag Kramiz/Monica

Hemma på Landet sa...

De där bilderna ser ju ut som vackra tavlor. Tänk att ha en sådan förstoring på väggen. Kramis

~eva~ sa...

Vilken sötis Lurvakatten är! :-)))

Jag har stängt igen min blogg en stund så du vet...kom massor av engelska kommentarer, skrivna på likadant vis men från olika namn...så jag tyckte bara att det kändes obehagligt...vet int ehur jag ska fixa det där så jag kan umgås i lugn och ro med mina bloggvänner...

KRAM från Eva

Clara sa...

Shit....vilken tur du hade!
Hu...hemska tanke...nu när du skriver så om virus och allt....jag måste nog ta mig i kragen och ladda över alla mina tusentals bilder på minne istället. De är ju mina små "skötebarn" :)
Egen laptop minsann...inte utan att man blir lite avis :)
Tror minsann att jag ska satsa på det också så småningom.....jag vill ha en egen måne ...som jag kan sitta på tralala...hihi!
Ibland blir man lite hagalen...inte så vanligt här i linneskåpet annars men just nu ligger det inköp av systemkamera på högsta prio....berättar mer om det i ett inlägg framöver!
ha det bra nu kära cybervän...var rädd om dig och tack för att du finns!
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Clara sa...

Fasen med...glömde ju säga att dina aklejor är som de vackraste ballerinor!!!!

Designe sa...

Vilka underbara aklejor! De är så vackra..mina har inte börjat blomma än. Vad har hänt med katten som är rakad? Vilken himla tur att du hade laddat över bilder innan kraschen!..

Jo, ang. lampkjolar så klart att du ska härma om du vill...och tapeten är från Sandbergs, heter Edvin och jag älskar den. Beställde ett tapetprov för över ett år sen och nu sitter den äntligen på väggen och blev mycket bättre än jag trott det skulle bli :)

elins tittskåp sa...

Ack ja, detta bloggande och datorbrukande, ibland roligt och ibland mindre kul, men alltid roligt när man har saker som fungerar och är bra och som man förstår sig på inte minst. Aklejorna är så vackra med sina många våningar av vackra kronblad, alltid nya färger, åtminstone hos mej, och utseende. Tur du hade med föraningen så dina bilder räddades, har själv varit med om att förlora bilder från två år tillbaka när min dator havererade förra våren. Kramar Birgitta och ha det gott i solen.

ÅsaGåsa sa...

Vilken himla tur att du hade fixat det där med fotona i sista sekunden!
För mig ska datorn bara funka och helst ha stora tangenter för fumliga fingrar. ;)
Vackra aklejor! Ha en bra dag!

Designe sa...

Aha..nu fattar jag varför lurvekatten bara har lurv på vissa ställen :)..den är så söt även om den är rakad :)

Elzie sa...

Aklejor är ljuvliga!! Jag har några stycken men ska skaffa mig fler. Det är någon dubbel mörkblå och en ljusare rosa. Jag kan ju aldrig komma ihåg namn på någonting!!
Skönt med ny dator. Önskar jag hade en också.
Hoppas du har en skön kväll i solen.
Kram Elzie

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Ojoj som bakelser..=) dessa klejor! Jag har också haft 2 små gosevänner runt fötterna idag..../ kram åsa