5 maj 2008

Jag har ont i armarna idag...har kört ett hårt träningspass...
...har tränat helt gratis och med lätthet kämpat på...hej o hå...Trots viss stelhet och ömmande axlar så är jag ivrig att sätta igång ett nytt pass frampå och som idag...

Är dammen det gäller!
Har kikat efter dammduk och hittade en bra ute på Coop men priset låg på nästan 600 kr...kan inte minnas att jag behövt betala ett sådant pris tidigare och valde att vänta med inköpet...
Hela projektet har kännst en aning retfullt sen jag upptäckte hålet/revan...Gick runt i trädgården igår förmiddag och värkte på någon idé...Så helt plötsligt kom räddningen..en tub med "aqualim" för pvc, glas och plastmaterial...
La ett gäng med gamla cykellagningsgummi över revan och klippte så till en bit av den överblivna biten av dammduken...Smetade på en massa aqualim och klämde på lappen...så en sten ovanpå...väntade...Sen åkte vattnet på och dammen fylldes på till en bit ovanför lagningen.
Timmarna gick och under tiden släpade jag stenar o plattor...Kikade på vattennivån med spänning och kan man tänka sig...vattnet rann inte undan!

Så jag har nu fyllt på dammen och fått i pumpen igen...Vattenfallet är under idéstadiet ännu och det ligger bara en bit slang upp som leder ner vattnet över de gjutna fågelbaden...Kanske blir det en lite kulle med en bäckfåra...kanske blir det ingenting...
Jag har lite funderingar på att gjuta en bäckfåra men resultatet får värka fram precis som hela dammflytten har gjort.

Hade från början tänkt mig en rabatt vid sidan av dammen men istället blev det kalkstensplattor och grus...
En hastigt påkommen bänk gjord av lecablock och en gammal väderbiten iläggskiva till vårat förra köksbord har fått en plats vid sidan om.


Här ser man ena hörnet av bänken.


Själva dammen.


Stenplattor och fågelbad på fot.


Har inte glömt bort att njuta bara för att jag släpat sten...Tar mig små pausar och går en lov runt i trädgården och förundras över växter jag "glömt" att jag har...Förrundran är stor över den växtkraft som det just nu är...allt kommer tillbaks och verkar vilja visa sig från den absolut vackraste sidan...(även Kirskålen sprudlar av livsglädje...suck...synd att den inte räknas som raritet).


Gulplistern är på väg att blomma.


Borta i min lite "vilda hörna" med bl a Krolliljor, Myskmadra och Gullvivor växer det så det knakar, roade mig en stund med att plocka de röda Liljebaggarna. Man ser på bladen att de redan haft släktkalas och mumsat i sig av bladen. Har inte hjärta att klämma ihjäl dessa små krabater och igår bar jag iväg dom istället...


Citronmelissen gör verkligen skäl för sin uppfriskande och fräscha verkan.


Gulltörtel och Förgätmigej...vackert ihop.

Solen ser ut att kämpa sig igenom molnen och ännu är det tidig morgon, en hel ledig dag har jag framför mig att använda till vad jag har lust för.

Inne ser jag resultatet av att jag var ute hela gårdagen och dvs diskbänken svämmar över av saker som inte ska vara där, tvätthögen har inte rubbat sig ur fläcken...(övriga i familjen måtte tro på tomten - menar hur tror det egentligen att det går till att få tvätten från tvättkorgen tvättad och färdig att använda...). Får bli ett snabbt röjande här inne för att sedan återvända ut.

Ha det Gott och var rädda om Er!

21 kommentarer:

Marina sa...

Oj vilket jobb! Blir jättefint med nya dammen. Visst syns det inne när man tillbringat mycket tid ute, men de tär det värt.

Dubbelörnen sa...

Gapskrattar när jag läser, inte över hästjobbet du lagt ner utan för inomhusförfallet. Det är detsamma här o dagen ska ägnas åt "hemvård" *fniss*.

Jisses vilket jobb du lägger ner!! Här är vi glada om lyckas förvandla en bit gräsmatta till en lite rabatt *skrattar*.

KRam

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Finns i gammelbloggen istället, så du vet Malin...

KRAM från Eva

Dubbelörnen sa...

Vaddå enormt växthus??!! *gapskrattar*

Vårt är också 10kvm! Nu är tomat o gurkplantorna så små men vänta en månad ;).

Känner igen det där du beskriver.. Helt underbart! Du är härlig!!

Kramar

SKATAN sa...

Hm...min kommentar försvann! Jag ivlle bara säga hej och berömma dig för ditt fantastiska jobb! Det blir jättefint :)

Lycka till med fortsättningen!

/Okänd rackare

Hemma på Landet sa...

Otroligt fint alltså. Du är då duktig du.
Förgätmigej är den finaste blomma jag vet. Puss

EVA AGNES sa...

Tvätthögar och disk samlas ju automatiskt när man måste jobba utomhus. Visst är det tråkigt??!!
Men du har fixat till en damm som heter duga. Den är bara så vacker. Var stolt och nöjd. Tvätt och disk fixar sig.
Stora kramar och ramar från tant Eva ....:-)

Moas sa...

Vilket jobb. och vilken tur du hade som kunde laga revan.. som jag brukar säga.. bra kvinna reder sig själv och spar massa pengar på kuppen.. Ser jättefint ut med alla stenar och tänk o sitta där och filosofera i sommar.. de du..=)..Kram /Monica

Elzie sa...

Du är alldeles för blöthjärtad. Kläm ihjäl dom, annars har du dom snart tillbaka igen *s*.
Men du, vad fint du gjort. Riktigt snyggt blev det.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Designe sa...

Ojoj, va du jobbar!..bra att du tar dig tid att njuta oxå!:)
Känner igen det där med träningsvärk..var på ett pump-pass för 2 v. sen..hade ont i flera dagar efteråt :)..nu har jag klippt buskar så jag har ont i armarna, hade nog för stor och tung häcksax :)

Lilla B sa...

Vilket beundransvärt jobb du lagt ner! Fint blir det också. Grattis!

karina sa...

Hejsan!
Visst finns det alltid lösningar "ler". Smart att laga istället för att köpa ny dammduk. Så vackert du fått det vid dammplatsen och det är "INGA" som de tror arbetar "ler". Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

elins tittskåp sa...

Du uppfinningsrika kvinna, lim och stenar som tyngd, helt otroligt och det funkar tydligen. Härligt med sådana lösning, sånt praktiserar jag ofta själv. Har inte tid och lust att vänta och fara runt och leta efter grejor, när man ofta har nåt hemma som duger. Din damm är väldigt snyggt gjord med stenar och din bänk var ju för läcker, lecablock med förlängningsskiva, ska vara så fräck att jag tar efter den goda idén. Jag har några block som står och skräpar i trädgården och det här var ju en toppenidé, eftersom jag vill ha många sittplatser runtomkring. Ha en bra dag med fortsatt trädgårdsbestyr. Kramar och uppmuntran från Birgitta.

Anna sa...

Hej. Ser fantastiskt ut! Jag undrar dock var du har funnit stenarna? Köpt eller "plockat" vid ett fyndigt ställe?

Kram

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Nu har jag strosat runt i din underbara trädgård en stund igen, Malin ~~~

Så glad för att Du finns här!

KRAMEN från Eva

Malins-Kuriosa sa...

Från Malin själv!

Om Anna vem du nu är ev kikar här igen så kan jag meddela att stenarna är helt ärligen införskaffade (om det mot förmodan råder någon tevksamhet kring detta).
De är alltså inte plockad hipp som happ ur Guds "fria" natur utan är tagna från plaster där det efter kommunens regler befunnit sig på fel plats för framkomlighet.
Några av stenarna har befunnit sig på vår tomt sedan huset byggdes på 50-talet och har förflyttats innom tomten.

Kul med nya besökare men ännu roligare om man kan häröra personen i fråga till något sammanhang eller få möjligheten att skicka en kommentar.

Ha det så gott och tack för ditt besök Anna!

Malin

Cissi sa...

Vilket trevlig inlägg du bjuder på!
Vilket projekt! Det blir ju kanon fint!!!!!!!

Må gott!

//Cissi

karina sa...

Hejsan!

Ett tips om Sparris. Provade att lägga in dem i kylskåp till jag fått ihop tillräckligt, inget vidare för de blev alldeles slaka. Nästa gång satte jag de i lite vatten i rumstemperatur och när jag fått ihop tillräckligt skar jag av en bit på de som stått i vatten, och man kunde varken se eller känna skillnad på dem. Ha det gott, Karina.

Millas hem sa...

Hejsan!
Härliga bilder på dammen!
Skulle vilja ha en, men de yngsta barnen skulle vara för nyfikna ännu!
Men har en stor trädgård...så plats det har jag!:)
Kram Camilla

Millan sa...

Vad kul att du fått det klart,vi grävde förra året ett djupt hål där vi har tänkt att göra en damm!men tyvärr ligger det på is pga av dammduken som du skriver kostar en massa,vi får se om det blir gjort i år!
Fint har du det!
Millan

Poppins sa...

Så fint det blev med dammen! Måste bli härligt att sitta här under sommaren på bänken och njuta av spegelblänket. Du har verkligen arbetat hårt men resultatet blev ju perfekt. Och så bra att du kunde laga revan i dammduken.
kram