16 juli 2008

ETT INLÄGG I PAUS!

Här kommer ett litet "pausinlägg" och en lägesrapport hur "livet lever med mig".
Kommer att fortsätta pausandet men har svårt att helt hålla mig borta från bloggen och framför allt så så är jag nyfiken på vad Ni har för Er och känner mig nästan som en "fluktare" då jag kikar in på Er härliga sidor och inte skriver något själv.

Min semester kom till slut - detta är första veckan av fem - och det har varit en omställning att jobba heltid igen.
De lediga dagarna har varit på tok för få och har egentligen bara gått åt till att ta igen mig på...
Ska ta mig en allvarlig funderar på om jag ska gå ner lite i tid eller om jag ska jobba vidare som jag gör.
Har varit rätt kul att jobba så det är inte jobbet det är fel på...det är tiden som jag så ofta återkommer till som ämne - den räcker inte till!
Jag vill kunna göra så mycket annat också...

Vädret är ett annat kärt återkommande ämne och vad ska man säga...nja...njä...njo...
Har varit si sådär blandad kompott här där jag bor...Varmt har det varit, regnat har det gjort, solen lyst och vinden ruskat om i Tomatblasten...men sen den där rejäla värmeböljan i början av juni har det egentligen inte varit sådär värst många "riktiga" sommardagar eller så har de passat på då jag jobbat. Fast jag lever på hoppet.

Har några arbetskamrater som bor ute på Västkusten och där har de tydligen haft sommar och sol den mesta tiden medans jag travat runt här i regnkläder och idag fick jag det bevisat.
Vi åkte ut till "vårt" ställe i Bohuslän och där sken faktiskt solen från en helt blå himmel.
Regnade då vi kom någon mil från vår stad men ju längre ut mot havet vi kom desto mer blå himmel fick vi, vinden var kanske inte så varm men då man kom ner i lä var det riktigt gott.

Mötte stutarna (från tidigare inlägg) redan då vi svängde av in på den lilla grusvägen och idag hade de sina mammor med sig.
Dagen förflöt i godan ro, jag låg i lä med näsan mot solen och ett par gånger var jag nere och plaskade fötterna i havet (ja varmare än så var det inte).
Var inte något "egentlig" badutflykt utan bara en härlig tur ut så några grejer hade vi inte med oss.
Maken drog iväg över klipporna medans jag låg där och eftersom berget är hårt placerade jag mina sandaler bakom huvudet som stöd.

Så lyssna nu noga
- placera aldrig huvudet ovanpå Era sandaler om ni inte knäppt kardborrebandet -
Jo...för vad händer - jag reser mig upp och känner att något är helt fel...sandalen sitter fast i håret och detta ganska så rejält. Jag hann gripas av småpanik där jag satt med den ena sandalen käckt hängandes bak i nacken...slet och drog ett bra slag och började tro att enda utvägen var att slita av en stor härva av håret...fick sänka ner armarna och andas ett slag och så på´t igen.
Så lossnade den förmenta skoheltvetet och jag kunde andas ut.
Satte resolut på mig sandalerna på fötterna efter denna manöver och där fick de sitta tills dess att vi kom hem.


Havet är alltid havet, klipporna, solen, ljudet och dofterna...


Låg i lä mellan den här stugväggen och berget.


Smultron hör sommaren till och vi plockade och åt på vägen ner, såg inte den här typen förrän jag fick upp bilden på datorn...


Tog ett kort på min väska och det är bl a det jag håller på med då jag är ledig - syr väskor och annat smått o gott.

Jag har sagt så många gånger att jag ska visa vad jag sytt men tummen sitter ibland väldigt fast men jag lovar att de ska komma framöver. Ska försök strukturera upp mig lite...(skratta inte ni som känner mig...) och ta bilder på en del jag har här hemma. Maken suckar och undrar vad jag ska ha alla väskor till..."ska du ha en om dan..." var det senaste jag hörde när jag kom rusande för att visa en ny modell...Kul har jag och det är viktigt.

Ha en fortsatt Go´sommar på Er Allihop!

21 kommentarer:

Susanne sa...

Äntligen! Du är tillbaka. Om än för ett litet gästspel. Jag är hur nöjd som helst.
Hehe...som sagt, dråplig historia det där med håret och sandalen. Men se det som en ny erfarenhet.
Havet är bäst! Vi SKA ner och picknicka en sväng i helgen har moi bestämt!
Kram!

Marina sa...

Kul med ett inlägg från dig. Det där m ed jobb och tid är svårt. Man vill ju ha pengarna men även den lediga tiden. Jag jobbar ju bara 50% nu eftersom det blev neddragningar men jag vill jobba 75% och det var det jag gjorde innan. Jag skulle inte vilja jobba heltid. Livet är för kort för det tycker jag. Så mycket annat jag vill göra också.
Mycket härliga bilder! Ha det bra!

Anonym sa...

Kul att se dig igen! Passa nu på att njuta av semestern!
Jag gick ner i tid när min son var tre-fyra år gammal och har fortsatt arbeta mindre än 100% så länge jag har "fått". Det är den bästa investering jag gjort i mig själv och min familj!

Om det handlar om att skriva ner en tjänst till deltid kan det vara bra att prata med någon som har koll på vad det kan få för konsekvenser. (Jag vet inte vad du jobbar med.) Bara så att du inte gör något du ångrar senare. Facket skulle kunna vara lämpligt.

Kram från Ronja :)

Malin sa...

Hej!
Första gången jag är här! Jättefin väska du sytt, gud vad duktig du är! Och sen kan du hälsa maken att "ja" man behöver en väska om dagen =), jag älskar väskor! *hihi*
Ha en skön kväll!
Kram Malin

www.mariante.se sa...

Ååååå vilken UNDERBAR väska.....helt outstanding!!! För att inte säga skitsnygg!
Hur många kort behövs det för att byta till sig en väska dådå??
Alltså om jag gör lie kort till dig så kanske du kan sy en väska till mig?
Var får du tag i den däringa namnlappen....såna skulle jag vilja ha!
Vet du min mormor som e 87 besökte jag för ett par veckor sedan...hon har oxå pippi på att sy väskor....å lapptäcken, ska nog ta å visa de två jag fick med mig hem på bloggen en dag!
Kram på dig å tack för alltid lika trevligt inlägg i min blogg!
Kram

Birgitta sa...

Hej Malin och kul att få höra från dej igen, jag har saknat dej. Härliga bilder från havet, jag längtar. Ska till Österlen iår igen och hoppas på ev badande, men jag vet inte, är lite för mycket badkruka på gamla dar, varför blir det så? Men jag ska tänka på ditt råd om användande av sandaler till huvudgärd, jag skrattar är jag ser det hela framöver mej. Typiskt sånt jag också skulle kunna råka ut för.

Kul att du gillade min hörna och tänker lite i samma banor. Det lät bra med en sittplats i anslutning till växthuset. Vi har en sådan på kortsidan av vårt växthus, som vi lagt tegelstenar på, inte riktigt färdig än, men det kommer. Projekten tar aldrig slut, det dyker hela tiden upp nya idéer, jag är hopplös på att sätta mej till ro och inte fundera ut nya rolig lösningar och olika rum i trädgården, men det är så kul och stimulerande, även om maken kan se lite fundersam ut ibland, men nappar som oftast, tur nog, på mina infall. Han är ju också intresserad av trädgården olika möjligheter. Ha det nu så gott på din semester och gör det du tycker är bäst och roligast. Kramar Birgitta

PS. Väskan är jättesnygg, och visst behöver man många väskor, mycket beroende på humör, behov och vad man ska ha för kläder till, mycket är det.

Karin sa...

Hej Malin! Härligt med ett litet livstecken. Kan tänka mig att det har varit en omställning att börja jobba heltid. Inte alls så mycket tid för sig själv liksom. Jag hoppas ni får en fin dag på Liseberg. Tyvärr har det ju regnat en del nu på förmiddagen men det verkar klarna upp! Finns mycket att kika på i den nya parken kan jag tänka mig. Vilken fin väska du har gjort och så vackra bilder du bjuder på. Är det en spindel som kikar fram vid smultronet!?

På återseende och trevlig helg! Kram Karin

Eva Agnes sa...

Hej malin!
Tack för pep-talket på min sida. Det är så roligt när du tittar in, min vän.
Måste också säga att den ljusblå väskan du sytt är helt i min stil och smak.
Kramar & ramar :-)
Eva Agnes

Anonym sa...

Hej! Kul att se dig här ute igen! Vissa bloggerskor (med eller utan skor i håret!) saknar man när de tar bloggledigt..:)
Men är glad för din sista rad, det låter som att du njuter av livet på ett sätt som gör dig glad, och det är bra!!
Sommaren är till för strandpromenader och vila..och handarbete..Väskan var verkligen snygg!!..så önskar dig en fin semesterfortsättning!
Ps. Om du mailar mig din adress skickar jag "maskrosfrön", om det blir några..:))
Kram, Kirsti

Åsas Kammare sa...

:) Jag kan se den där sandalen framför mig.... :))

Jag gillar verkligen din väska, ursnygg!!

Hoppas du får många soliga sköna dagar. Kram.

~ Eva ~ sa...

Sötast är du då Malin, med sandalhänget *fnissar gott*...så det kan bli...!:-)))

Underbara bilder som alltid ~~~ och vad roooligt att du skrev ett inlägg i pausandet!!!

KRAM från Eva

Stina sa...

Du är så duktig du Malin. Härligt med ungarna ja. Det är bra att man har dem. Lyfter upp en för det mesta. Lite spill får man väl räkna med. Haha...
Kram gumman

Moa sa...

Så trevligt att du har vaknat..*hihi*.. ja det är inte lätt att hinna och orka allt och bloggandet går i perioder och så får det vara.. Vilka snygga väskor du gör.. jättefin var den =).. och din historia med sandalen.. jisses amalia ja nu vet jag vad jag inte ska använda som kudde.. *hehe*. Vädret är som sagt växlande och ska så bli ett par dagar till sen hoppas vi på solen igen.. kram på dig. MOnica

Moa sa...

Tack för tipset.. det låter helt underbart när du beskriver din känsla där ute i Ramsvik.. Måste fråga fikonet har du det inne på vintern eller har du planterat det..?.. kramen..=)

karina sa...

Hejsan!

Här har det varit sommar sen i våras, men äntligen så har då regnet kommit. Det får gärna regna i morgon också men sen så får sommaren komma tillbaka för då ska vi ligga på stranden och njuta. Ska aldrig göra som du med sandalerna utan tar lilla kudden med "ler". Ha det gott, Karina.

Birgitta sa...

Kikar in en sväng för att hälsa och hoppas du inte får värmeslag. Här hos oss är det nästan risk för det, vi hade varmast i landet idag, puh. Inte mycket blir gjort måste jag säga, men det får väl vara så ibland också.

Jag tänkte på vad du skrev hos mej, att din mamma var född -21, samma år som min och vad de hade fått lära sig av att ta till vara saker och ting. Min mamma t o m diskade plastpåsar!!!

Ha det gott hos dej i värmen och kram. Birgitta

Elzie sa...

Vad kul att höra av dig. Även om det är någon dag sen!! Jag är verkligen inte flitig på bloggarna nu för tiden. Inte med min egen heller.
Började jobba i måndags och det var inte så kul. Men man måste ju!!
Hoppas du har en härlig helg var du än befinner dig.
Kram Elzie

Vitt är vackert sa...

Hej!

Nu kan vi inte klaga på vädret här hemma heller du! Nästan väl varmt det sista såhär i inlandet, är nog behagligare på kusten med lite vind. fast man kan ju absolut inte klaga på värmen nu när den väl kommit.

Fin fin väska du gjort!!

Ha det bra!
Kram Ellinor

Designe sa...

Åh, vilka härliga sommarbilder!..hehe...så kul med en sko i håret :D
Ha en skön semester! Kram

Lotta 8`) sa...

Hejsan Malin och så roligt att "höra av" dig :) Låter som om du har det rätt så skönt nu under sommaren - fast du kunde ju haft en annan kudde... fniss :)
Funderade på det du skrev om att gå ned i tid - jag har själv samma tanke och sitter och räknar på ekonomin och vad jag får "offra" för att få bättre livskvalite - tror jag får sluta shoppa kläder så kommer det att gå bra :) Det är jobbigt att jobba heltid och vill man dessutom pyssla med något.... ja, då är det svårt med tiden. Jag skulle vilja vara ledig en dag till, att ha en tre-dagars-helg hade inte varit dumt. Ha det så gott nu i augusti, njut av sol och bad och gott om tid :) Kramar 8`)

Anonym sa...

Hoppas allt är bra med lilla Malin......undrar just hur många väskor hon sytt nu :)
Jag känner igen de där lite syrliga kommentarerna från de där gubbarna som inte fattar nått :)
Jag fotar mest nuförtiden....är väldigt súgen på att måla och sy emellanåt...men det blir liksom inte av...kanske lika bra det :)
Jobbar ju heltid nu så det kanske är överkurs att hålla på med för många grejor....äsch, man är ju en hoppetossa...eller velpotta eller vad man ska kalla det. Önskar att jag var som Dalai Lama....de frågar honom: Tvekar du aldrig?....Han svarar: Tvekar...nej aldrig!!!
Ett program nu på torsdag med honom ...kolla på det!
KRAM & Dubbelkram från Clara....som bara....:)