11 oktober 2008

Datakrångel är en plåga och virusskydd som inte funkar som det ska gör mig tokig.
Har efter en veckas trassel fått igång datorn och detta har i stort sett tagit hela dan i anspråk. Gör förvisso inte så mycket att jag suttit stilla och pulat framför skärmen för de där evinnerligt tråkiga förkylningsvirusen sveper runt familjen fortfarande.
Maken som inte varit dålig sedan 1990 (på hösten) - han hostar och hackar så det skallrar...
Ungarna snorar och byter av varann i att vara hemma från skolan.

För egen del är jag piggare...kanske Rosenroten gjort lite verkan ändå...Jag har satt igång att sticka mössor och stickat har jag inte gjort på många, många år.
Är riktigt trivsamt att sitta här i lampans sken och låta tankarna fara i samma takt som mössorna växer fram...Är inga större krav på tankeverksamhet då det är den där strutformade modellen som är modern just nu...bara att sticka på utan att behöva tänka på mönsterpassningar och intagningar hit o dit...
Gillar den där modellen och jag känner mig lite som vätten då jag trycker ner mössan över öronen...

Mössan har blivit ett väldigt praktiskt plagg i mitt nya liv som hundägare.
Den håller kylan från sjön borta då vi promenerar där nere och den döljer en yrvaken frisyr då vi ska ut tidigt och gå morgonpromenaden...
Går bättre och bättre med katterna och vovven nu, katterna har återvänt innomhus och har lärt sig sina egna knep att bemöta vovven.
Sallykatten och hunden leker rent av men de andra två katterna visar tydligt att den där varelsen är totalt onödig...de sitter gärna uppflugna någonstans och kikar ner på allt dumt som jycken hittar på...

Det kan bli så att jag avslutar min blogg men har inte kommit till något beslut riktigt ännu.
Ännu så länge så känns det som ett stort steg att avsluta något som varit en källa till så mycket inspiration under långt tid och att inte vara med alla härliga människor som jag mött här under åren...
Har haft lite funderingar på att starta upp en ny blogg med ett helt annat upplägg...känner mig lite "fast" i en mall - jag skapat själv förvisso...hm...
Har inte varit inne och kommenterat så värst flitigt på Era sidor och det gnager en sorts snyltarådra i mig just för detta...men jag gör det jag hinner och orkar.

Kan meddela att jag har börjat få lite känning av julfeber...Kikade i en låda där jag har lagt undan julpysselgrejer från förra året och kom på att tiden går fort...kanske skulle jag sätta igång lite tidigare i år...
Inte blev känslan mindre då jag kom in på ICA och fick se att de skyltat upp med adventsljusstakarna redan...En stor pall stod upplockad precis då man kom in i butiken...
Måtte vara rekord för den skyltningen.


Min älskade kottesamling är bra till julgrejs.


Men ännu så blommar Fuschiorna...stora och maffiga och fullt med blommor!


Kärleksörten är trogen och den lyser upp där den växer.


Ja...lurvekatten har inte fattat att ligga anständigt...raklång låg hon på trädgårdssoffan och värmde magen en av de härliga och soliga dagarna vi haft i veckan som gått...
Här blänger hon på vovven som så gärna hade velat pussa henne på örat om hon hade fått komma nära...men nått måtta på kärvänligheten måste det få vara så jag fick hålla henne undan med kopplet.

Ja detta var några rader från mig sent på lördagskvällen...där ute blåser det och molnen far i tunna skikt över en nästan klotrund måne. Löven virvlar ner mot backen men ännu så länge har inte frosten kommit åt att ta dem helt och hållet. Den tidigare varmröda färgen har mer och mer övergått till gult...snart, snart är det bara mörka grensiluetter kvar och mörkare blir det...

Ha det gott på Er alla och tänd många mysiga ljus runt Er!

16 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Dessa datorer... mer behövs inte för att alla skall förstå ;)
Så trist att ni dragits med envis infektion, konstigt att en del biter sig fast och upplevs aldrig ta slut.... Peppar, peppar så har jag klarat mig rätt så väl men dottern har något som vägrar släppa trots alla huskurer sin finns ;)
Tänkte på dina kottar - jag fick plockat mig en påse när vi var vid landet och skulle nu andan falla på med julpyssel så är jag väl förberedd *ler* Så har du någon ide (det vet jag att du har :) så får du gärna visa och ge lite inspiraton till mig.
Stickning är en skön avkoppling och nu när dotterns mössa är klar, har jag fundering på ett par långa knästrumpor som skall värma gott i vinter :)
Ha det så gott tills vi hörs igen, kramen 8`)

Anonym sa...

Ja, datorer ska bara fungera kort och gott, och förkylingar borde förbjudas.. Vi har också hostat och snörvlat i evigheter denna höst..hinner väl bli vårförkylning av det hela innan det är över. :)
Nu får du lova mig en sak: Skapar du en ny blogg meddelar du adressen! Glöm inte det..:)
Lustigt..men jag är också inne i en stickperiod just nu.. Har just beställt sk. Harmony "lyxstickor" från Garnhärvan på nätet.. och kan nästan inte slita mig från nystan och halvfärdiga sockor. Det är bra arbetsfördelning här med andra ord: Jag stickar, Per bygger bastu. :)
Ha en fin söndag, och hoppas familjen kryar på sig!!
Kram, Kirsti

Elzie sa...

Åh vad roligt det var att höra av dig igen. Har saknat dig och dina snillrika skrivningar här. Så sluta för guds skull inte med bloggen!!!

Jo, den där pysseltarmen sätter väl i ordentligt snart. Och du som gör så fina grejer blir väl extra taggad att börja. Här stickas det också för fullt. Fast det ska bli tröjor istället.

Vilken go kattbild. Vår vovve är kompis med en katt som heter Lakrits. Hon springer fram till denna stackars katt så fort hon hinner och han är så snäll så han bara står och väntar *s*. Sen står dom och nosar på varann och vovven "pratar" lite allmänt med honom. Det ser så härligt ut. Och framförallt det att dom inte fräser!

Hoppas du har en skön söndag där du är.
Kram Elzie

Birgitta sa...

Kul att du tittar upp ur höstlöven och pappersnäsdukar och sprider lite tankar och bestyr med hund och katter. Kan förstå att det blir annorlunda med en hund till skillnad från katterna som kommer och går bäst det passar dem.

Bloggbyte gjorde jag ju i början på året för jag kände att jag kommit in i en annan fas, vill bli lite "mindre" och nära. Det var ganska skönt att göra det även om den nya kom att likna det gamla lite då och då, det var ju ändå jag som skrev. Var också ganska trött och slut då, har varit sjukskriven hela det här året, men börjar så smått hämta igen mej, även om det går långsamt. Men jag bloggar bara för att det är skoj och när jag själv vill och om vad jag vill, så det får bli som det blir.

Låter mysigt att komma igång med stickande, passar just till mörka höstkvällar. Har fått ge upp stickningen, men kan fortfarande sy en del och pyssla med lite av varje.

Lurvekatten vet iaf vad som är skönt och passar honom bäst, utan några funderingar om vad som "passar" sig.

Ha en bra vecka och jag hoppas du fortsätter blogga även om det blir någon annanstans. Kramar Birgitta

Lusthuset sa...

Kul att höra från dig. Det vore väl synd om du slutade med din blogg, men sådant känner man ju bäst själv. Kan förstå hur du känner. Det vore ett stort steg, verkligen. Vilken mysgo katt på bilden. Katter har aldrig förstått att föra sig på bild....och det är väl charmen med dem att de är som de är. Ha det bra ...och du!! ganska snart är det jul. *hrm* Kram!

karina sa...

Hejsan!
Roligt att du varit inne och här har kottsamlingen åter fått sin plats i träkärlet. Lite onödigt att plocka nya varje år "ler".
Mössan stickar du bara den rät och avigt, men hur tar du in i slutet. Virka kan jag men se sticka, jädrans vad elak man blir när maskorna inte har vett att hålla sig kvar på stickan. Ha det gott, Karina.


karinas.tradgardsblogg.se

Anonym sa...

Vilka sköna bilder. Kom på att jag inte har någon Fuchsia alls - måste nog skaffa några. Tack för tipset!
DIn lurviga sötnos på bänken är helt underbar!!!
Kram Randi

Karin sa...

Kan förstå hur du känner, men jag tycker att det funkar att du kikar in här på bloggen när lusten finns. Ordet sluta är så definitivt! Men en nystart kan vara bra också...har faktiskt haft de tankarna själv. Livet är i ständig förändring och det borde ju avspegla sig i/på bloggandet! :) Härligt att du klarat dig från förkylningarna denna gång och mysigt med stickning. Nu är det tända ljus och innepyssel som gäller...

Kramar Karin

Dubbelörn sa...

Ja men tiden går ju så rasande fort!! 2 veckor till höstlovet o allhelgona kommer ju då. November går ju tämligen fort o så var det advent ;).

Jag som ännu inte har hunnit få hem mossan.

Känns som vi är lika bra spelare du o jag *asg*. Det är liv o död som gäller!! Nu hade jag ju införskaffat spel där jag hade fördelar. Men det jag glömde var det där med ålder o minne *gapskratt*...

Härligt att se dig tillbaka! Vad gäller blogg så är det väl helt upp till dig vad du skriver om. Jag hänger här ändå ;)

Stor varm kram

Anonym sa...

Godmorgon Malin!
är ute på en liten morgonrunda så här i höstmörkret....kanske man skulle låna en vätteluva här hos dig och dra ner över öronen....vaffö, vaffö, vaffö....göööör hon på detta viset föööö ?
:)
Sluta blogga.....ja, dom där funderingarna har vi nog alla från och till...börja om på ny blogg....samma visa där....gör som jag...rensa ut och radera, så känns det lite nytt och kul igen.
Helst av allt skulle jag vilja ha en enkel hemsida.....som man uppdaterade lite då och då. Bloggen känns mer krävande på något sätt, kräver nya inlägg för att inte kännas "död". Så jag förstår dina tankegångar, Malin.
Den där bacillen eller viruset som kommit och hälsat på hos er...den har jag dragit på i nästan 4 veckor...det är först nu som jag börjar känna mig normal igen....en envis rackare minsann. Det tar ju på krafterna och man blir trött och då är det skönt att bara sitta där med ett mjukt garnnystan och låta stickorna/virknålen försätta en i ett härligt meditativt tillstånd. Ett "bara vara" tillstånd.....mysigt!
Ha det så gott nu Malin och du får gärna visa dina mössor sedan när de är klara, för du vet att jag älskar att titta på andras hantverk :)
PS: Jo tack, jag är supernöjd med min nya kamera...det tar bara lite tid att lära känna varandra riktigt....har haft den i 1 1/2 månad nu...så vi börjar känna oss smått bekanta nu....men det är lång väg kvar innan vi är "bästisar" DS
En stor höstkram från Clara

Marina sa...

Inte kul när förkylningen bara byter ägare hela tiden. Det blir väl så vissa år sen kan man klara sig bra en lång tid igen.
Såndär mössa låter fin. Jag ahr itne stickat på "hundra år" känns det som.
Krya på er!

Anonym sa...

Datorer och bilar - de ska bara funka!
Jag är bättre från min förkylning nu och nu hoppas jag bara att den försvinner helt och jag slipper känslan av småförkyld. Är ganska less på det nu.
Jag satt faktiskt och funderade på julklappar igår ;) vi har två födelsedagar i familjen i samma veva så planering startas i tid. Såg på en blogg att Ikea tagit fram sina julgrejer för en tid sedan...
Krya på dig och ha en skön dag!

Anonym sa...

Härligt att sitta och sticka avkopplande.. och skönt. Att blogga ska vara roligt.. och att känna press på sig att göra inlägg eller att kommentera är inte ok.. var står det att man ska göra x antal inlägg.. eller att man ska skriva x antal kommentarer.. Det är väl som med allt här i livet.. det kommer o går och ibland vill man skriva för sin egen del eller bara visa bilder eller inte alls.. Jag går mer åt att jag vill visa mina bilder.. texten blir underordnad så att säga.. gillar iofs trädgården.. men den är inte hela mitt liv.. =). Vill du ändra inriktning gör det på din blogg för vem bestämmer där om inte du.. och du har ju oss somkommer o läser och vi blir väldigt vilsna om du byter så där. Själv har jag vacklat mellan två olika men jag kör tills vidare på trädgårsblogg.. men det känns lite fel eftersom jag vill skriva så mycket om annat.. men som sagt trädgård och blommor blir det ju också ändå.. ja du hör här är en velepanna till.. kram på dig i höstmörkret för i dag är det riktigt gråkallt..usch.. Monica

Stina sa...

Det är lite fart på dig ändå gumman.
Ja, jag har också mina tankar om bloggslutande.
Det blir nog så i alla fall. Kramis

Marina sa...

Hej Malin! Jag har itne skrivit dikten nu, bara hittade den i en av mina dagböcker. Den säger en del om vänskap, det är inte bara för barn det kan vara svårt man man talat sällan om det bland vuxna. Inget särskilt har hänt nu direkt. Kram!

Poppins sa...

Det känns som om du redan har bestämt dig för att sluta blogga men kan inte sätta punkt. Men du ska veta att även om du slutar lägga ut egna inlägg, har du kvar oss vänner på alla bloggarna.
kramar från Poppins