15 oktober 2008

Idag har jag inte gjort många knop.
Varit ledig och slöat helt och fullt. Har tyckt lite synd om mig själv då snuvan fortfarande håller i sig och att det är tröttsamt att gå runt med en infektion på det här viset.

När jag vaknade i morse så kikade jag ut och kunde skymta solen bakom molnen, trodde det skulle kunna bli en lika fin dag som vi hade i går...men under förmidagen så "mollade" det till sig på himlen mer och mer och vid middagstiden så var regnet ett faktum.
Min plan var från början en långpromenad med kamera men trots ett bra regnställ så lockade det mig inte ett smack...Lilla vovven såg mycket tveksam ut då vi gick en sväng runt i kvarteren och blev jätteglad då vi kom till vår grind igen.

Tror jag har velat klart runt mitt bloggande nu...eller snarare bestämt mig.
När jag väl drog fram datorn och började kika runt på alla Era sidor så kände jag helt klart att detta vill jag inte vara utan...
Så mycket energi och kloka ord som möter mig, vackra bilder och idéer som smittar - går inte att låta bli helt enkelt.
Tänk så många sidor det skulle bli om man slog ihop alla dessa ord till en bok...eller bara skrev ut allt.
När jag kikar på sådana där listor över bloggplaceringar så ser man ju siffror på antalet bloggar som finns...milde himmel...det är ju en folkrörelse för tusan!

Har rotat runt lite här hemma idag och ibland upptäcker man saker man liksom inte har sett fastän de stått "mitt under näsan" på en hur länge som helst.
Ämnet för idag blev ett tårtfat eller uppläggningsfat som jag haft tomater liggandes på för mogning en tid. Nu är det tomt och plötsligt så "såg jag det".
Vände och vred på det och tycker att det är väldigt fint...vet inte var det kommer ifrån men det spelar mindre roll.
Nu är problemet vad det ska vara till...kanske ljusfat eller just till tårtfat (fast då ser man det ju bara ibland)...det får "stå till sig" ett slag så kommer jag nog på något


Den här morgonblicken ut, den gav mig förhoppningar om en vacker dag...men tji fick jag.


Den här stämpeln sitter på fatetets botten.


Visst är det fint!


Lite suddig hund på vår kökssoffa och nu börjar hon tåla att kameran kommer fram.


Här är hon egentligen i full galopp - jagandes Sallykatten som just ligger och slår med svansen framför henne...de ser så himla fåniga ut ihop men de leker verkligen.

Ja detta var ett "koka soppa på en spik"-inlägg detta. Fick bara lust att knåpa ihop något och få sitta här ensam i godan ro en stund. Ska strax ta min lilla hund och promenixa i höstrusket...tycker faktiskt det är lättare att stå ut med skitväder då det är mörkt för då slipper man se eländet.
Ska tidigt i säng för i morgon är det jobb igen...tre dagar och sen ledig...

Ha det Gott!

12 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Du skall veta Malin att jag fick energi efter att läst ditt inlägg :) Kom hem dassig och trött och sätter mig och börjar klicka i listan.... och blir så glad att du blir kvar i bloggvärlden! Och det är precis som du skriver - så mycket roligt och upplyftande att läsa - som små vardagsnoveller.
Vackert fat och läcker fotoat - tack för tipset till nästa veckas tema på fotokursen "stilleben". Och vovvsingen - så himla söt!!! Du skulle nästa filma när de leker och visa - hade väl varit för gulligt.... :) Ha det gott, kramen 8`)

Anonym sa...

Ja .. det var riktigt roligt att höra/läsa att du vill vara kvar här hoss andra i denna stora folkrörelse.. Viktigast är faktiskt tror jag och det gäller mig också att inte blogga för bloggandets skull.. utan för att man tycker det är kul och för att få all denna positiva respons.. Urgullig liten vovsing.. och det är väl tur vi har våra små så vi kommer ut även i höstrusket. Gick idag en lite längre promenad efter jobbet.. och efter fem minuter var jag blöt men helt plötsligt så var det skönt att andas frisk luft och gå där o lufsa i den sprakande skogen.. Väl hemma blev det torkning av hund och byte av kläder för mig, men oj vad skönt det kändes.. Kramelikram.. Monica

~ Eva ~ sa...

Din soppa gillas ~~~~
Och jag tackar så mycket för att du blir kvar i denna bloggsfär Malin...skrev jag inte nyligen någonting om saaaknad när du inte är här, och det menade jag...jag kan inte riktigt förstå, att jag fastnat så för någon jag inte känner, men ändå liksom känner...jag är glad för att just precis Du finns!

Ett mycket vackert fat, jaa, jag instämmer helhjärtat!

Voffsingen är såå söööt!
Kökssoffebilden, är precis som härhemma...alltid vovvar på sofflocket :-)

Wilma-katt låg och lurade i gungstolen en lång stund i kvällen, trots hundar nedanför...det jagas mycket här, mellan hund-katt...men sedan så hoppade hon upp på virkade pläden i gamla baktråget och la sig tryggt istället.

Hoppas din förkylning ger med sig, det är segdragna historier nuförtiden...
Nu ska jag sova...fastnade under en pläd framför teven...bland annat så var Persbrandt i rutan, och då blir det som det blir...har vandrat under natthimlen nu, tror jag sov medan jag vandrade...nästan...så trött...


KRAM från Eva

Birgitta sa...

Trist med förkylning som hänger kvar, men du verkar ha fått lite lust och kraft för vidare trevliga och mysiga inlägg på din blogg. Klart att du inte ska sluta, du kommer in när du känner att det är kul att skriva några rader.

Det var så kul när du berättade om din dröm, jag har faktiskt också sådan dröm, jag vill inte bara apa mej, utan vill ibland dra mej tillbaka, är ganska mycket för mej själv, men det är väl så att jag gillar att det blir kontraster ibland. gillar att vara hemma och pyssla, men också att resa bort nånstans och upptäcka nya saker.
En stuga vid vattnet drömmer jag om, där jag sitter och tittar ut över vattnet och bara är. Kramar till dej och ha det bra trots regnandet, det är ju bra för hyn, gubevars. Birgitta

Åsas Kammare sa...

Vad bra att du är kvar här! :)

Eran vovve är ju så söt!

Gillar också ditt fina fat, även stämpeln var fin. Idag är här grått och regnigt... saknar de där härliga friska höstdagarna med sol och klar luft, det har vi inte haft många av i år.. :(
Så idag ska jag nog pyssla lite i syrummet.

Kram/Åsa

Elzie sa...

Här är det inte så många knop heller. Känner mig så trött och det brukar jag inte göra så här års. Hösten är ju MIN tid!
Gillade ditt fina fat. Klart du ska ha det till något annat än tårtfat.
Hoppas du får en skön frihelg. Här blir det jobb för hela slanten.
Kram Elzie

Poppins sa...

Jag är också ibland lite "bloggtrött" men precis som du skriver så vill jag inte vara utan allt det roliga och positiva som bloggvärlden ger. Inte bara det kreativa som inspirerar utan även den gränsöverskridande gemenskapen. Så det känns skönt att du bestämt dig för att fortsätta blogga!
kramar från Poppins

Lusthuset sa...

Jag tycker absolut att du skall fortsätta med ditt bloggande. Tack för din långa och trevliga kommentar om hösten hos mig. Så roligt det är att läsa. Känns som om vi hade ett litet snack med varandra så här på kvällskvisten. Jag tycker som du mest om ljuset...men kan stå ut med mörkret fram till jul sen måste det bli vår meddetsamma och det blir det ju inte och det har jag svårare för. Sicken söt liten vovve du har. Klart den inte vill gå ut och bli våt om tassarna. Häsa honom att man skall vara snäll mot katterna. Ha en skön helg. Kramar från mig i Skåne (där det regnar just nu)

Lallis - liv och leverne sa...

Krya på dig!
Och kul att du vill stanna kvar:)
Kram Lallis

Designe sa...

Hej! Va bra att du bestämt dig för att vara kvar!..det är ju så roligt att blogga och besöka andra bloggar!..vilken fin morgonbild och så fint fat oxå!
Hoppas du fått dig nån god choklad i helgen! Kram :)

Stina sa...

Men vilken gosig liten vovve.:-) Kramis gumman.
Ta hand om dig! Stina

karina sa...

Roligt att du stannar kvar i bloggvärlden, för det är alltid inspirerande att titta in hos dig. Ha det gott, Karina.