25 mars 2009

Ett lite kort hallå på Er!
Nu verkar datorn fungera hyfsat igen men den trådlösa funktionen "mekar" jag med ännu.
Skam den som ger sig säger jag bara...här har ägnats otaliga timmar av min lediga tid till att starta upp eländet på nytt och lite lätt enveten och nyfiken som jag är så har jag mixtrat själv.
Triumfen var stor i går förmiddag då Google flimrade fram för ögonen och att "kommunikationen" var öppen igen.

Nu är målet att kunna sitta där jag har lust...alltså få igång det trådlösa. För tillfället så sitter jag på hallgolvet med ryggen lutad mot elementet. Gott en morgon som denna då kylan spelar oss spratt igen...-8 då jag vaknade...men solen lyser så kanske att värmen kan trolla fram vårkänslorna under dagen.

En hel det små lådor med sådder står nu på plats i fönstren och det mesta har grott.
Pelargonsticklingar är tagna och de flesta "gamla" pelargoner är omplanterade i ny härlig jord.
I rabatterna blommar Krokusar och Snödropar sedan ett bra tag nu och mot söderväggen har Lungörten så smått börjat blomma. Så även om snö och kyla spelat oss spratt ett par dagar nu så vet vi att våren nästan är här på riktigt.


Bara en bild!

Lyckdes med att "rota" fram alla gamla bilder som jag trott hade försvunnit med "datakraschen"...och eftersom jag paralellt med denna dator fått igång en den stora stationära ska jag försöka leta runt i den efter andra bilder som om jag har tur ligger kvar. Jag lär mig en massa på att "meka" på detta viset.

Något som jag framförallt lärt mig är att se till att få till en Backup på skiva plus att se till att överföra bilderna till någon annan enhet så fort de kommit på plats från kameran.

Nu är det slut för nu men det ser ljust ut för mer bloggeri från mig
framigenom.

Ha det gott i vårvädret på Er Alla!

17 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Vilken skräckupplevelse att bli utan internet! I början var jag bra på at föra över bilder till CD, men nu slarvar jag med ALLT! Har tänkt inhandla en extern hårddisk så man enkelt kan föra över både bilder o annat.

När kommer våren?? -10 hade vi hos oss så det lär nog dröja innan tjälen är ur backen.

Kram

Randi sa...

Vilket scenario!!! Min absoluta skräck. Ännu så länge har jag aldrig drabbats av strul med datorn...peppar, peppar...
Jag har en extern hård-disk på skrivbordet. Den är liten och snygg - La Cie - och hur enkel som helst att jobba med - drar bara i filer som ska dit. Hoppas du hittar en lösning som passar dig.
Kram Randi

Elins tittskåp sa...

Hej, vad kul att du är tillbaka på arenan igen, och mysigt att du har fått vårtecken hos dej, här är det klent med dem. Vi har också så kallt idag, -16 imorse, är det klokt det. Usch! Men snart så blir det bättre och då får man sätta igång. Har fullt med perennsådd i växthuset som verkar ta sig, peppar peppar. Som vanligt har man projekt på gång, jag kan aldrig hålla mej fast föresatserna är goda på höstkanten, men när fröerna och ljuset kommer så är det klippt. Men så härligt det är!! Kramar och ha det gott och hoppas dator funkar. Birgitta

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Hallå själv!
Vi har en extern hårddisk där alla foton hamnar, men det är klart att den antagligen kan haverera den också?
Menar du att lungörten blommar redan? Det låter för bra för att vara sant för en som fortfarande har full vinter utomhus...
Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Finaste du!

Jag har saknat dina ord och du ska vet att våra telefonsamtal ger mig så otroligt mycket kraft och styrka at kämpa vidare, du fanns där då och du finns kvar ännu. Ser dig fortfarande som min "storasyster" och mentor, du är älskad!

Kramar Mia

Åsas Kammare sa...

Hej vännen,

Ja dator-krångel får en verkligen att tappa lusten för både det ena och andra.... alla bilder försvann.... och nu har jag ingen kamera längre då den jag använde bara var till låns. Så bloggeriet ligger lite i dvala. Idag blåser det och snöar, trist när man längtar efter våren men den kommer snart! Äntligen börjar växt-säsongen.

Jag får glädjas över din härliga blogg med fina bilder framöver!

Kramar Åsa

karina sa...

Vilket vårväder det varit, men nu är ordningen återställd igen och jag hoppas på en skön helg i trädgården. Skönt att du fått ordning på datorn och jag skulle också vilja ha trådlöst, för jag har en bärbar liggandes. Får påpeka det när renoveringen är klar, för att försöka själv, inte en chans med mitt "lilla" tålamod för tekniska prylar. Ha det gott, karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Lotta sa...

Så roligt att du är med ute på nätet igen - ja, dessa datorer.... kan bli tokig för mindre :) Jag har bilder på både extern hårddisk och sparade på nätet i Picasa album. Även här är det fullt i alla fönster - förstår inte vad allt kommer ifrån.... :) I dag har jag delat Murgrönsviolen och jag är så himla glad att den överlevt vintern i källare :) Ha nu en trevlig helg, kramar 8`)

Lallis - liv och leverne sa...

Oj. Inget kuligt alls! Hoppas att din helg är fin.
Kram Lallis

Poppins sa...

Låt oss hoppas att du nu får vara uppkopplad med cyberspace! Vilket besvär du måste ha haft med all datorkrångel. Själv är jag livrädd för att bli av med alla foton så jag kör dubbelsäkerhet - både livrem och hängslen. Jag kör över alla bilder på cd och på en extern hårddisk. Plus att jag även har dem på Picasa, ett gratisprogram från Google där (tror jag i alla fall) allt ligger på deras server.
kramar från Poppins

Elins tittskåp sa...

Hejsan Malin, tittar in för att önska Glad Påsk med mycket sol och pyssel i trädgården. Kramar Birgitta

Lallis - liv och leverne sa...

En riktigt fin Påsk önskar jag dig.
Kram Lallis

Sandra drömkaka sa...

Vilka härliga foton du tar, man får verkligen sommarkänslor :)

Hoppas du får en god & glad påsk :)

kirsti sa...

Gla´påsk, Malin!!
Hoppas allt är väl hos dig!
Kram, Kirsti
(som missade flygturen till Blåkulla i år igen p.g.a. isbildning på kvasten..)

Åsas Kammare sa...

Ha en riktigt härlig påsk!

Kram Åsa

essemia sa...

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni njuter i vårvädret.
Kram Elzie

Anonym sa...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風