26 april 2009

Hallå på Er och nu så var det ett bra tag sedan jag gav ett livstecken ifrån mig.
Våren är här och den här helgen har den visat sig från sin klart allra bästa sida.
En hel del har blivit gjort i trädgården men det här året är det inte alls samma brådska och stress - jag har begränsat mig väldigt mycket.
Glädjen är inte mindre då jag går runt och kikar på allt som kommer åter från förra året och förundran är lika stor som vanligt att det fungerar så fantastiskt som det gör...Efter en lång och mörk årstid kommer allt igen!

Ok då...projekt det har jag och det största är att lägga igen dammen!
Jag har tröttnat på detta trädgårdshav som ideligen ska städas upp och hållas rent från diverse grejs...nu ska det bli en stor rabatt med en liten damm.
Själv hålet är igentäppt med diverse visset och klippt från trädgården, återstår nu att fylla på med jord från en misskött kompost, lägga på täckduk för att till slut lägga på ny och frisk jord.
Ni som följt min blogg tidigare år har säkerligen märkt att dammen återkommer på våren...nya planer och nya idéer...

Samma sak gäller stenplattorna i vår trädgård. Ligger ölandsten som gångar (låg i alla fall) runt huset och dessa har undan för undan grävts upp och flyttats från år till år.
Nu har de hamnat som en uteplats nedanför vår altan och tanken är att de ska täcka hela vrån...Jag är inte på långa vägar klar och idag gjorde jag ett nytt försök i pusslandet...Har fått till en fyrkant men är inte nöjd med resultatet ännu...så fortsättning följer.

~~~~

Datorhaveriet är åtgärdat!
Ja internet har fungerat ett bra slag nu men just det trådlösa har bråkat med mig. Jag är ingen direkt datakunnig person men däremot väldigt envis...Så efter mycket pillande och olika tips så kom jag idag på hur det hela låg till.
Datorn är nu helt omstartad från början och allt verkar fungera väl...så håll tummarna att det håller sig.
Däremot så är "H" fortfarande knäppt...man måste trycka extra hårt på den tangenten så om en del ord ser konstiga ut ska Ni pröva med att sätta ett "H" framför.

Hundlivet är vardag nu men därmed inte sagt att den ena dan är den andra lik...Å nej...hon är en påhittig krabat som är full av liv och upptäckarlusta. Senaste veckan har hon rymt två gånger och grannarna har kunnat se mig iklädd pyjamas med en prinskorv i näven på jakt mellan husen för att få in hunden - fler äventyr lär komma.Gulsippeknoppar.


Plommonblom.


Svalört


Nyvakna Krolliljor.


Sparris.

Kul att kunna vara tillbaka här igen - sitta i lugn och ro på min säng med datorn och skriva.
I morgon är det en ny vecka och jobb igen. Jag har inte hört någon väderprognos men hoppas att värmen vill hålla i sig, lite regn kanske inte skulle skada men de här goa dagarna har låtit dröja på sig så nu får de gärna stanna ett slag.

Ha det riktigt Gott!

9 kommentarer:

kirsti sa...

Välkommen tillbaka!
Och grattis till all grönska i trädgården!
Här har jag skottat fram en av rabatterna idag.. En hel del snö har tinat under de senaste, varma dagarna, men som vanligt behöver vissa drivor hjälp på vägen. :)
Låter som att din fina, rara hund tar fram dina bästa sidor.. Prinskorv och pyjamas, i arla morgonstund.. ja, vad gör man inte för att roa grannarna! :) :)
Du är härlig du, Malin!
Ha det gott!
Kram!

essemia sa...

Vilka bilder du visar. Man blir lika förvånad vart år att de där små spröten som visar sig först kan bli så underbart vackra blommor.
Vad roligt att du är tillbaka. Ser fram emot dina blombilder, som du är suverän på att ta.
Hoppas du har en bra måndag.
Kram Elzie

~mormorshem~ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elins tittskåp sa...

Hej, va roligt att du är inne och hälsar på igen. Jag förstår att du har fullt upp med allt och nu när det är trädgårdstider då är man igång igen. Det hjälper inte vilka goda föresatser man har på hösten och vintern, att ta det lite lugn och bara fixa lite blommor i rabatterna, men oj vad man bedrar sig, våren kommer och man är igång med planering och projekt.

Iår har jag försått 20 perennsorter så du hör att jag har lite att sätta ut om de överlever ändå till rabatten. Jag ska öka ut ett område i trädgården som det inte är nåt roligt med och göra en stor rabatt, uppdrag som jag har delegerat till mannen, som förresten har ett jätteprojekt att bygga ett nytt garage och i kortänden på detta göra ett orangeri!! Visst ska det bli mysigt, och jag har redan bestämt hur glaset ska se ut, men det tar nog sin lilla tid och blir inte brukbart i år, men det får ta den tid det behöver.

Ja, du hör planerna är stora och för att inte tala om allt övrigt som ska fixas i trädgården, nya sittplatser, sätta om plantor som inte trivs där jag satt dom osv osv. Men det är härligt och det är roligt att inte ha tråkigt. Kramar och har sin skön vecka och en härlig sista april. Birgitta

ÅsaGåsa Jord udner naglarna sa...

Underbart med plommonblom och sparris! Plommonblom hoppas jag själv få uppleva, planerar att plantera ett plommonträd i år. Sparris blir det nog till att köpa för det funkar nog inte så bra här uppe.
Låter som en rolig syn med pyjamas och prinskorv. =)

EVA AGNES sa...

Tack snälla Malin för dina ord på min blog.
Jag blev jätteglad eftersom det var längesedan vi hördes av.
Stora kramar
Eva Agnes

Lilla B sa...

Välkommen tillbaka till bloggandet!
Och sparris! Vilken lyx - så gott.

Poppins sa...

Roligt att höra ifrån dig! Småskrattar åt bilden av dig springandes omkring i pyjamas med prinskorvar i högsta hugg.
kramar från Poppins

Karin A sa...

Hej igen Malin! Det är så trevligt när du visar dig här igen. :) Det låter som om du verkligen har mycket på gång. Härliga bilder på det som blommar och det som ska blomma. :)

Ha en skön helg!
Kram Karin