1 maj 2009

Nu kan jag räkna det som helg på riktigt för nu så har jag jobbat klart den här veckan.
Kunde smita iväg lite tidigare idag och tog en tur till Blomsterhallen på hemvägen. Märkligt att de hade öppet på 1:a maj men de inser troligen vilken fantastisk trädgårdshelg detta är.
Några små inköp blev det som t ex tre Lavendelplantor och redan förra sommaren bestämde jag mig för att skaffa fler. Förra året kunde jag göra många buntar och placera ut på diverse ställen i huset och i år så hoppa jag på massor.

Hyfsat varmt har det varit men vinden som sveper är kylig. Så värst mycket tid till trädgården har det blivit under veckan men jag har tänkt att min helg ska tillbringas där ute en hel del.
Har planterat ut lite mera saker i växthuset och det kommer att komma bild därifrån frampå...det finns en viss oro för att en eventuell frostnatt ska ta knäcken av det som nu finns där men jag håller tummarna.

Den som har roat sig med kameran de senaste dagarna är äldsta dottern och nu ligger det fullt av bilder i datorn från både trädgården och andra ställen. Kul att hon gillar att fota och faktiskt väljer motiv som passar mig så väl...Har frågat om lov innan jag lånat hennes bilder så klart...


Förgätmigejen börjar slå ut nu.


Härliga gula små solar lyser upp.


Snigel med smak för skönhet.


En del av "vår" badplats.


Själva badviken.

~~~

Är inte bara vi människor som mår gott av årstiden.
Hos oss finns det fyra krabater som springer runt utomhus och har koll på läget, jagar en och annan humla eller bara ligger i någon rabatt och sussar.
De ser till att dagarna fylls med rätt många goa skratt och de är ett kärt besvär.


Vovven är yngst.


Sally är näst minsten.


Lurvekatten är den äldsta av damerna.


Detta är Sallys mamma och är lite egen i teckningen men så mysig.

Ja nu är det slut för denna gången och solen håller på att gå ner denna första majdag -09.
Vem vet vad som händer framöver, planen för morgondagen är antik/loppisbesök och hopp om sakletarlycka.

Ha det riktigt Gott!

8 kommentarer:

Monica/Moa sa...

Härliga bilder och så bra att dottern passar på så du hinner med turen till Blomsterhallen och allt.. Var själv iväg men till "min" blomsterhall för jag var tvungen att köpa mer rhododendronjord, köpte två nya smålönnar.. en lime och en röd. Min stora röda kola vippen *ler* förra hösten bara så där.. just då grät jag men nu är jag glad när jag fick köpa två fina nya.. Ha det gott och gött att se dig här igen.. Kram/Monica

Lotta sa...

Hej Malin och vad roligt att du är med i bloggeriet igen :) Läser ikapp mig lite och även du njuter av de härliga dagarna och alla vackra blomster :) Du har projekt på gång du med läser jag, hur stor är din "lilla damm" ? Håller på med planen för en liten damm av en parabolantenn - det är lagom storlek för mig och i min trädgård. Så det blir till att gräva i morgon ;) Må så gott, kramen 8`)

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Fina bilder din dotter har tagit!
Igår tillbringade jag hela dagen ute i trädgården, skönt för kvällarna räcker oftast inte till. Nu ska jag bara få mig lite frukost så är det dags att mjuka upp en något stel kropp igen. :)

TrisselTrassel sa...

Ljuvliga bilder! Klart barnen dina går i dina och mannens artistiska spår =) Jag kommer att komma förbi hemåt i sommar som det ser ut nu, kanske har du lust att ses? Lovar at ringa före denna gången =)

*vårkramar*
Mia

EVA AGNES sa...

Underbara bilder, som vanligt. Jag blir alldeles glad när jag tittar på dem.
;itt collage med detaljbilder fick jag inspiration till på en fransk blog.
Såg så enkelt ut och jag tänkte att jag måste pröva. Jag blev nöjd eftersom tonen är lite gråsliten i alla bilderna.
Kramar och fortsatt skön helg Malin.
Eva Agnes

Ronja sa...

Härliga bilder! Det är verkligen mysigt med djur. Grannen har en liten katt som tycker att det är jättespännande när jag arbetar i trädgården. Han vill gärna vara med och hjälpa till... eller ligga på mina fötter. ;)
Vår egen 17-åriga kisse gör däremot inte många knop i värmen. Försöker vakta reviret, men grannkissen får faktiskt till och med komma in utan att bli slagen sönder och samman...
Kram på dig!
Ronja :)

Monica/Moa sa...

Jopp denna bloggen är min förstablogg nu.. blev lite trött på allt strul med trädgårdsblogg. Visst har vi en härlig helg.. har varit ute hela dagarna.. så himla skönt är det, kan vara liiite kallt i vinden ibland men jobb finns ändå även på läsidan.. *hehe*.. kram Monica

essemia sa...

Kul när butikerna har öppet. Och nu är det en fröjd att gå omkring och titta på alla blommor. Man önskar att plånboken var lite tjockare bara, ha, ha.
Underbara bilder din dotter har tagit. Älskar dom på katterna, kan riktigt höra hur dom ligger och spinner.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie