25 maj 2009

Vi har haft en riktigt skön helg utan några som helst "måsten", har bara tagit dagen som den kommer och pysslat med det man haft lust med.
Vädret har varit lite varierande men temperaturen verkar ha lagt sig lite högre jämfört med tidigare. Lördagen var riktigt härlig med sol hela dagen.

På lördag fick jag "tummen ur" och satte igång med dammen...dvs mitt "evighetsprojekt" - den som jag gjort om några gånger nu och som jag en sväng i våras funderade på att helt ta bort.
Nu är den en behändig liten "balja" som lätt går att tömma...och den lilla pumpen får vattnet att plaska runt så gott...Katterna var nöjda och samlades för "vattenpaus" och vovven vart förvånad över att ha fått en så stor vattenskål utomhus!

Är väldigt trivsamt med vattenblänk i trädgården...alla dras liksom dit och ofta blir man stående där en stund för att "bara betrakta" tillvaron.
Jag har lite fågelbad och andra småbyttor med vatten utplacerade lite här och var...Ställena får liksom liv bara genom det lilla vattenblänket...

Nu är dammen inte helt klar ändå - vänstersidan kommer att sjunka under sommaren!
Jag har fyllt på med gammalt ris och grejs, över detta ligger jord och detta kommer att packa ihop sig med tiden så det blir snart dags att lyfta på dammduken och fylla på med mera jord...
Skönt att man aldrig blir klar utan att projekten löper över tid sga!


Min lilla "balja"...


Akelejorna kan jag visst inte gå förbi...


Vitplister.


Allium på väg att kika fram.

~~~~


Jag har gjort lite annat också...alltså inte bara stått med huvudet ner i dammhålet.
Jag har sett alla dessa olika flaggspel på bloggar och ute i butiker...så jag började klippa och sy.
Just nu hänger det upphängt i köket men tanken är att det ska vara ute i äppleträdet...över trädgårdsbordet...Eller så kanske jag syr ett till...


Flaggspel.
Knepig vinkel det här...Jag har hängt upp korgar i taket och det svarta som skymtar fram är en plättlag och till vänster om den hänger en av mina "druvkransar".


En kasse blev det också.


Till slut - så här ser det ut då min äldsta dotter "kladdat" i ett block.

Ha det nu riktigt Gott!

12 kommentarer:

corrina sa...

Ah då vat jag att de blommor jag fick av mor inte var brännässlor utan Vitplister.Hihi mina hade nämligen inga blommor på än så jag visst inte vilken färg det skulle bli. Kam

corrina sa...

Mina perikor , hmh inte blir de små de blir stora som äpplen, iaf förra året. Kram

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Jag håller med dig om att man gärna vill ha vattenblänk i trädgården. Vi påbörjade ett bäckbygge för två år sedan, men vi har inte fullföljt det för det blev mera jobb än vad vi hade tänkt, men i sommar kanske? ;)
Du och din dotter har samma konstnärliga gen ser det ut som.
För mig är flaggspelen somrigt och kalasigt!

Lotta 8`) sa...

Fin vattenbalja du har :) Jag gillar också vattenblänk, likaså fåglarna och katterna - inte på samma gång förstås! ;)
Läste om din vän - ja, suck.... det är tungt emellanåt. Vi miste också en mycket kär vän för ett tag sedan och när det drabbaren, blir livet aldrig detsamma. Mammas bortgång är också nära i tiden och vi måste verkligen ta vara på de dagar vi får, med familj och vänner. Kram på dig, 8`)

essemia sa...

Jaha, då får man försöka igen då. Skrev en lång kommentar förut och då ville inte Blogger samarbeta, grrr!
Har jobbat i trädgårn hela dan. Skönt att ha alla landen lukade nu. Men jag vill ha tag i någon blomma som gillar att bara ha sol på eftermiddan. Vet du nån sån? Den där vitplistern, eller vad den hette, var väldigt fin tycker jag.
Så mycket fint du gjort. Och teckningen som dottern gjort var ju så fin. Hon är då duktig på att teckna den flickan.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Poppins sa...

Livet går verkligen upp och ner. Jag läste om din arbetskamrat som du mist. Hoppas att du har ljusa minnen kvar.

Måste också säga att din lilla damm ser jättesöt ut. Och så duktig din dotter är på att teckna. Hennes konstnärliga talanger har hon väl fått av dig?

kramar från Poppins

corrina sa...

Tack för komentaren, det värmer att någon förstår. Brukar inte haspa ur mig men ibland måste ventilen luftas på, jag gör det allt för sällan. Det är mycket man har gått igenom i livet, har en grej till att lufta men den får vänta, ibland kan folk tro att det inte är sant men det är ett känsligt ämne. Tänka vad härligt med en damm, själv skulle jag inte ha det tålamodet men vem vet. Kram

Monica/Moa sa...

Vad ledsamt med din arbetskompis.. sådant är väldgit tungt att bära. Din damm blev väldigt fin i alla fall och kanske skönt att man har lite praktiska bestyr att ta till när sinnet är tungt. Många vattenblänk är ett måste i min trädgård också.. har ju också fyrfota vänner som uppskattar det ihop med grannskapets fåglar.. Ha det gott kram på dig/Moa

karina sa...

Hejsan!
Här är oljan slut och elen kopplades på. Vi bor på en vattentäckt så bergvärme är uteslutet men det ska förmodligen bli luftvärmepump och en ful fläkt ska installeras i min hörna. Mannen trodde nog att den skulle få rum under bordet, den karln har ingen verklighetsuppfattning alls "ler". Men jag fick han att lova att bygga mig ett nytt passande bord, för det är ingen idé att jag försöker för då blir det aldrig plant "ler". Gillar också lite vattenblänk i trädgården men det ska gå att göra rent på typ 10 minuter, för annat kan jag gå och njuta av i någon park och helst med en massa fiskar. Det är inte som att rensa där man kan lämna det halvfärdigt till en annan dag och jag har inte det rätta tålamodet. Sorgligt är det med cancer som inte går att bota och sorgligt att sluta i förtid. Gamla människor hoppas man ska sluta i lugn och ro med anhöriga brevid men resten är svårt att förstå. Du är en vän med symaskinen har jag sett och vackra väskor du komponerar. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Elins tittskåp sa...

Det är härligt att se dina projekt och din kreativitet, dammbygget är jag imponerad av, det verkar aldrig ta slut som du skriver, men förändringar kan bli till det bättre. Snyggt med stenarna runt kanten och bra för kissarna och vovven att ha vattentankningen så händigt nära.

Gulligt med vimplarna, det skulle kanske va nåt att ta efter, snyggt att ha ute när det rör sig i vinden. Väskorna du gör är ju bara för snygga, hur hinner du allt.

Nu blir det en helg i trädgården för mej, sol och värme sägs det och det låter som en bra förutsättningen för plantsättning och omstuvning av plantor, det tar aldrig slut.

Läste dina rader i inlägget tidigare om din vän och jag känner verkligen med dej, så fint och inkännande du beskriver en händelse och skeende som är så svårt att ta till sej. Saknaden blir så stor och ohanterlig. Hoppas trots allt att du får en skön helg i solen. Kramar Birgitta

Ronja sa...

Fint "kladdat" av din dotter! så duktig hon är!
Visst är det härligt med vatten i trädgården! Jag har ett litet vattenfall som porlar perfekt efter lite justeringar av stenar och där kan man verkligen bli stående.
Kram på dig och ha en riktigt skön helg!
Ronja :)

lisbeth sa...

de vita aqvilejorna ser ut som en grupp hönor som pratat ihop sig mot tuppen..
hälsningar Lisbeth