31 maj 2009

Sommar var det här!
Solen strålar från en helt molnfri himmel, inte en vindpust...morgondagg i gräset där solen inte kommit åt att värma...jag är ledig...Det är så här det ska vara.

Det är helt otroligt att efter flera dagars blandat väder/vind vakna upp till en sådan morgon...hela gårdagen var en enda lång sommardag och det verkar som att ytterligare en väntar...
Är som att något händer med en...stegen blir långsammare...axlarna sjunker ner...tiden "stannar"...måsten försvinner...

Gårdagen tillbringades till största delen i trädgården och småplock med omplanteringar var det som jag ägnade mig åt. Yttertrappen fick lite mera sommarstuk över sig från att ha haft enbart Penséer och Tusenskönor i krukorna.
I veckan som kommer ska det köpas mer sommarblommor för "vissa måsten" finns - Marguriter är ett sådant!

I torsdags kväll hittade jag något helt fantastiskt när jag gick vovvepromenaden på kvällen.
Inte så långt härifrån finns en "övergiven" örtagård...den har tillhört ett museum som inte finns längre...Vet att det var ett sällskap som skötte och vårdade den här lilla "gården" men jag har inte en aning om vart de tagit vägen.
Idag växer det som det vill där och ogräset börjat ta överhanden.
Jag brukar gå förbi där med jämna mellanrum för att kolla läget...tidigt i våras så var det Tibasten jag följde, ett stort exemplar tronar där och då när allt är gråbrunt är det maffigt att se den rosa busken mitt i...helt sagolik.

Nu kom jag då knallandes i torsdags och på långt håll såg jag något som lyste med stora cerise blommor dryga metern över marken...fullt av cerise blommor...Förstod att detta måste vara någon form av Pion och väl hemma kom jag fram till att det handlade om en trädpion...
Fick en känsla av att jag hittat en skatt och berättade om Pionen för en trädgårdsvän och för maken...beskrev platsen och uppmanade min vän att gå dit och titta.

Igår kväll fick jag maken med mig...Vi åkte på moppetur, dvs dotterns eu-moppe har blivit ett sommarnöje för oss att fara runt på...
Och vad finner vi - Pionen är borta!
Kändes som om jag drömde...hade drömt...lite som en thriller där huvudrollsinnehavaren blir lurad att vara med om saker som sedan manipuleras bort...Har inte hänt...

Någon har alltså helt enkelt haft med sig en spade och grävt upp hela härligheten och jag hoppas då innerligt att plantan klarat flytten och att den person som tagit vara på den vet att vårda denna ömt - Vem vet...Pionen kanske får det mycket bättre nu...


Vi åt jordgubbar igår - Belgiska förvisso men smaken var det inget fel på.


Vår yttertrapp i ett något solblekt ljus.


Jag har i år haft ett sådant bryderi med Gurkplantorna - De kom ut aningens för tidigt i växthuset och de hade en väldigt jobbig tid...Hyfsat varma dagar men kyliga nätter under lång period.
Jag köpte ett nytt gäng med fröer som jag sådde direkt på plats och dessa har börjat ringla sig upp, men ser man på...de "gamla" plantorna hämtade sig och har alla förutom en börjat växa till sig.

Små fruktämnen på de chockade plantorna och ett flertal gula blommor lyser där inne.


Ramslöken blommar just nu.


När jag rensade på trappan klippte jag bort en massa blommor - hade inte hjärta att släng dem utan la den på ett lerfat med lite vatten


Förökningsmanin har gripit tag i mig!
Detta innebär att varje planta som verkar ha en potential att ta skott ifrån blir avknipsad och skottet satt i jord.


Rostig ring hamnade i äppelträdet...

Så...nu väntar en ny sommardag...och jag önskar Er alla

En Härlig
Mors Dag och Pingstdag!

11 kommentarer:

karina sa...

Hejsan!

Ramslök ska köpas så fort jag ser en. Åt ramslökssoppa och så gott det var så det måste jag prova själv, för man kan inte gå på restaurang i ett. Lite konstigt kändes det att stoppa blomman i mun och tugga men vilken härlig smak. Jo du här har man tvillingkompisen för visst heter det att åsnan är smart "ler". Härlig krans du hängt i ditt äppelträd och idag hängde jag ett loppisfynd i mitt. Jag gillar att hitta plantor men aldrig att jag skulle ha tagit hela plantan för då hade den fått stå kvar,"tror jag". Men hade den varit helt underbar, stått osynligt ändå så kanske, kanske spaden hade åkt med vid något tillfälle. Men jag kan se ditt ansiktsuttryck när den var borta för jag småler vid tanken. Ha det gott, Karina.

corrina sa...

Vad härligt du verkar att ha haft det idag, vissst har vädret varit sagolikt. Det jag menar med inhoppet av jobbet är att jag jobbat som lokalvårdare många år tidigare och jag gillar det inte, kroppen slits så hårt men tar det då det inte finns nått annat, jag vill ha jobb. Kram

Ronja sa...

Den där ringen i äppelträdet tycker jag verkligen om! Har funderat lite på att hänga kristaller i mitt.
Synd på pionen. Som du säger... hoppas den får det bra på sitt nya ställe och att den klarade flytten.

Ha det gott!
Kramar från Ronja :)

lisbeth sa...

hej!
fann din blogg idag..många sköna trädgårdsbilder, men vem "stal" trädpionen, tror du att det var din "vän"..äger faktiskt en sådan, pioner vill inte bli flyttade, de brukar sakta dö bort..
hälsningar Lisbeth

Elins tittskåp sa...

Vad härligt du berättar om din ödeträdgård och dina besök där, känns nästan lite som jag är med dej där. Och vad snopet kan jag förstå när inte pionen fanns kvar som du var så fascinerad av, nästan overkligt.

Trädgården lockar verkligen en sån här helg som varit, att gå runt och sätta ner lite frö och även lite perennplantor som jag försått har fått komma ner. Min tilltänkta stora rabatt blir lite försenad så jag måste peta ner plantor lite här och där medan de växer till sig och jag väntar på rabatten. Men jag har lyckat hitta plats åt dem alla tills vidare.

Syrendoften är bedövande just nu och det blommar som aldrig förr här. Det är en underbar tid och inte minst eftersom jag ju blivit mormor, helt underbart och lite svårfattat än så länge, men det ska bli roligt att få lära känna denna nya lilla person.

Vacker rostig ring med mobiler, det är så fint när det rör sig och låter lite, rogivande.

Hoppas du får en fint och skön vecka,kramar. Birgitta

Hemma på Landet sa...

Härliga bilder och underbart med jordgubbar.:-) Kramis

corrina sa...

Taskigt att de grävt upp kunde de inte ha sparat till andra? Ja det är tufft för många idag, jag har varit med om aarbetslöshet tidigare men ju äldre jag blir desstu jobbigare blir det. Ang skålarna så gav hon 15:- styck. Snacka om fynd, fans i grönt med, inte för att jag behövde men nu anv de flitigt här hemma. Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Härligt! Mycket:)
Kram Lallis

essemia sa...

Visst är det härligt att hitta övergivna blommor ute i naturen. Själv hittade jag ett "litet" rabarberstånd vid en nedrasad vägg som vi tog med oss hem och efter något år var det lilla, lilla ståndet stort som ett elefantöra, ha, ha. Väldigt goda rabarber var det också, en gammal sort.
Här var fint igår också men idag hotar dom med regn. Visst behövs regn, men det kan väl komma på nätterna - eller?
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Så snopet det måste ha varit när pionen var borta!
Det var helt underbara dagar med sommarvärme i helgen, vi har det skönt nu också, men inte alls så varmt som då.
Det ser jättefint ut på din trappa. Jag planterade sommarblommor i bro-krukorna, men de frösådda ser bra taniga ut, måste nog komplettera med lite blommande köpeblommor.
Din mobil/ring är så fin!

Åsas Kammare sa...

Hej goa malin,

Tack för din hälsning, det var länge sedan jag satt vid datorn nu, men blev så glad när jag såg du tassat in hos mig.
Nu är äntligen den härliga gröna tiden här. Det är alltid lika trevligt att se dina trädgårdsbilder, och vilka fin-fina väskor du sytt!

Här i kammaren sker inga syprojekt än men i trädgården och på balkongen har jag planterat och sått lite grann.

Jag önskar dig en riktigt härlig sommar. Ta hand om dig! Många varma kramar Åsa