10 juni 2009

Här kommer några rader om läget just nu.
På fredag jobbar jag sista dagen inför semestern år -09. Detta känns otroligt skönt men mycket märkligt. Enligt kalendern så är det försommar eller kanske snarare sommar nu.
Himlen är så gott som jämngrå och regnet hänger i luften...det verkar inte kunna bestämma sig för om det ska komma ner.
Är ingen direkt värme att tala om och sammantaget så har dagarna med den där "riktigt" goa sommarvärmen varit få, ovanligt få i år.

Jag hoppas på att det ska komma en sådan där nästan "magisk" morgon då solen skiner och det är helt vindstilla...daggen ligger sval kvar i skuggan och solen värmer gott där den kommer åt.
Då ägnar jag morgon och förmiddag åt att vattna krukor och växthusodlingarna...rensa lite här och där...kolla posten ute med kaffekoppen vid sidan.
Då står tiden liksom still och sommaren känns oändligt lång...

Jordgubbsblomma!

Jag vet att det kommer sådana mornar i år också men just nu så skulle det inte suttit fel med lite av den varan - som en påminnelse om hur det kan vara...För att få igång sommarkänslan lite bättre.
Just nu är det en lite konstig känsla att jag "redan" ska ha semester...
Fast att få vara ledig är inte helt tokigt!

Ha det Gott!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ledighet är SÅ skönt...men just nu längtar jag efter jobb i sommar så för mig är det tvärtom. Jag kommer hem en sväng inför begravningen, och ska stanna ett tag. Vi kanske kan ses och ta en glass om du vill/har tid?

Imorgon går jag på min första arbetsintervju och det är lite nervöst, men det ska gå bra!

Kramar Mia

Lotta 8`) sa...

Jag vet vad du menar.... jag skall inte vara ledig förren v.31 ! men längtar ändå efter den där ljuva sommarmorgonen..... Tyckte någon nämnde att det spås bättre väder till midsommar och kanske kan vi då, få en ljuv sommardag :) Men faktiskt så behövs regnet - det är i alla fall jättetorrt hos mig och Skåne såg jag att de börjat bevattna fälten. Ha en bra "sista-veckan-före-semestern" , kram 8`)

Mamma Millan sa...

Hej, mysig blogg!!!
jap..inte det bästa sommarvädret precis..hmmm...man kan ju alltids hoppas på lite värme ialla fall!!

Kram Millan

corrina sa...

Ja det är verkligen konstigt väder, här har det regnat i dag och skall fortsätta så. Undras om min altan går att anv på skolavslutningen, ja annars blir det problem hur vi skall få plats. Man måste ta till dessa hantverkare om det skall hända nått. Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Vad skönt att du snart är ledig:)
Kram Lallis

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Lite sommarvärme behöver vi nu. Här är det skolavslutning ikväll och det blir nog många med bara ben som kommer att huttra under vandringen till avslutningen. Jag börjar inte min semester ännu, men snart - längtar!

Karin A sa...

Hej Malin, kanske sitter du hemma nu och njuter av att semestern har börjat!? Tyvärr öser ju regnet ner idag och det blåser mycket. Men det kommer garanterat bättre dagar...kanske redan nästa vecka!? För egen del jobbar jag större delen av sommaren (hoppas såklart på kanonväder så att ni andra kan njuta) men räknar dagarna till min resa till andra sidan Atlanten i slutet av den här månaden.

Ha en skön helg och semester! Kramar från Karin

A home far away sa...

Härligt att du har semester så snart, hoppas att det blir en toppen sommar

Ha en fin helg
Kram Gunilla i Singapore

Dubbelörn sa...

Ledighet är ett måste, men visst är väl den där s k sommaren efterlängtad?!

Känner att humör o energi åker all världens väg när regnet bara droppar där ute o inget ljus finns i sikte.

Men vi är ju ett tålmodigt släkte vi nordbor o fortsätter leva på hoppet. För i juli då måste det väl ändå bli en förbättring... eller? ;)

Varma kramar