21 juni 2009

Så där...nu var Midsommaren över före det här året
och hela ljuva sommaren ligger framför oss!
Är det inte så det är - en lång vår som sakta övergår i försommar och som når sin kulmen i slutet av juni...Efter det börjar högsommaren som varar tills vädret säger ifrån...då är det höst!

Midsommarhelgen har sga varit rätt varierande på väderfronten, på själva Midsommarsftonens förmiddag åskade det rätt nära där vi bor och molnen låg blågrå över oss...men titt som tätt klarnade det upp och solen kom fram - men så kallt det har varit!
Midsommardagen bjöd på aningens bättre väder och temperaturen hade krupit lite uppåt...längre luckor mellan de blågrå molnen och därmed lite mera sol...

Dagen idag har varit rätt lik gårdagen och en molnbank har legat runt staden...just precis över Vänern verkar det som om det varit lite mera sol. Vi tog en tur till grannstaden och där var det molningt medans vi var där - när vi for hemmåt så lättade molnen ju närmare oss vi kom.

Av allt man kan hitta på en söndag så har jag bl a varit hos optikern...I torsdags gick benen av sig själva in där...ja så kändes det efteråt...
Förvisso har detta med nya glasögon varit ett överhängande måste men jag hade liksom tänkt att det hela skulle organiseras på nått vis...med lite mera eftertanke...

I torsdags gick benen alltså målmedvetet in till en optiker jag aldrig har satt min fot hos tidigare...jag provade lite bågar och hittade en jag gillade - rätt vad det är så hör jag mig själv fråga om pris plus att hastigt och lustigt säga ja till en synundersökning på söndag.
Efter detta går benen lika målmedvetet ut ur butiken och styr iväg till COOP dvs dit som jag "egentlligen" skulle...för att handla mat till helgen...

I förmiddags funderade jag ett slag på om jag skulle ringa och avboka tiden - för vem går och skaffar nya glasögon mitt i sommaren då semestern är i full gång...Då ska man användas sina slantar till kul saker som glass, reor, resor...etc...
Blev dock så att som den fatalist jag stundtals är så kom jag i väg på undersökningen och kan man tänka sig - jag får två bågar för priset av en...

Nu är det inte så att jag stundtals lider av total sinnesförvirring eller att "benen styr mitt liv".
Jag blir mer fascinerad över hur hjärnan jobbar på och rätt vad det är så går "autopiloten"
igång. Jag har tänkt "jag måste skaffa nya glasögon" så länge nu att till slut behövde jag tydligen inte tänka detta mer utan hjärnan bara "gjorde åt mig", men en mycket märklig känsla.
Sådana här grejer händer mellan varven och jag blir alltid lika förvånad - men rätt nöjd ändå, alltid blir det ett bekymmer mindre!

Jag har sytt en del i helgen...ny rutig väska...ett par sommarbyxor...Och klämt in fem hjärtan att ha som "hälsa på presenter".
Hjärtan har jag haft lite noja på under ett par år nu och det blir alltid på ett "nytt sätt" beroende på tyget som används.


Gjorde en liten krans av rosenknoppar.


Ett hjärta


Torkade rosor som står i en emaljerad mugg i köket.

Nu ser jag att klockan "skenat" och är 00.30 - alltså en ny dag. Hoppas så innerligt att solen skiner då jag slår upp ögonen i morgon bitti...enligt prognoserna ska det tydligen blir "sommarväder" under veckan som kommer och detta behöver vi så väl...och växtligheten behöver det verkligen!

Ha det Gott och jag hoppas att Ni får sol på Er!

8 kommentarer:

Mamma Millan sa...

jajamensan..i morgon blir det till att packa badväskan!!

Ha en härlig vecka!!!
~♥ Kramar Millan ♥~

essemia sa...

Kanske tur att benen styr dina handlingar emellanåt. Kan vara svårt nog att komma iväg till optikern tycker jag. Själv gick jag i flera år med mina, trots att jag inte såg bra genom dom, hihi!
Här har det varit typiskt midsommarväder; sol, regn och blåst. Men jag har jobbat hela helgen så jag har klarat mig någorlunda, förutom igårkväll när jag skulle hem.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Det är nog inte fel med en ny synundersökning och nya brillor, skönt när man inte behöver tänka och handla själv utan något inre fixar det åt oss. ;)
Här skiner solen idag igen och jag har en ledig dag så här en vecka innan semestern börjar!

Lantligt förälskad sa...

Låter som ni har haft det bra ändå över midsommar.. :-) Fin krans du också har gjort. Kram Benita

~mormorshem~ sa...

Om sommaren älskar jag att tiden går fort, och att vi redan passerat midsommaren betyder för mig att då är det inte långt till den underbara hösten :-)))
Fast lite tåvipp, och vilsam kvällssol vill jag ju ha ute på min balkong också förstås.

Hoppas Du har en skön dag, min vän...jag skickar med några solstrålar från min himmel här, den är sådär lagom idag, med lite molntussar på också...

KRAM från Eva

corrina sa...

Ah det var du som såg till att vi äntligen fick sol, man tackar och bockar. Så du är pysslig, så fint. Jag kan inte heller sitta still, antingen virkar jag då är jag still annars hittar jag nått som måste göras sitta still är inte mitt mellan namn. Jo du det har sjunkigt in för han nu och nu säger han tur i stället för skicklighet. Kram

essemia sa...

PS! Håller med dig om att det ser ut som ängsull, min "clematis". Hm! Och inte har man namnet kvar på den jag köpte det av heller. Men det var inte så dyrt. Var ju fröer så jag blir inte ruinerad - men klart besviken.
Ha det gott.
Kram Elzie

corrina sa...

Hoppas att du fick en härlig dag. Själv har jag jobbat som en toka, målat, fixat med poolen men vad tusan har jag gjort mer? Minns inte och så ändå gick jag in för att se mordet i midsommer. Pool mattan är den jag har under poolen och det är ingen märkvärdig sak en vi plockar undan på hösten , står ovan jord. Tyvärr upptäkte jag att det är NU hål i botten, måste lagas, tur att jag inte började fylla vatten för den tar 20.000liter. Kram