22 november 2009

En vecka kvar till 1:a advent och nu är det helt ok att börja med julgrejerna...
I trakten där vi bor så har julmarknaderna börjat och jag ska försöka klämma in någon frampå.
Om ett par veckor ska jag till Liseberg och deras julmarknad och trots att vi bara bor en timmes resa med bil därifrån så har jag hittills aldrig varit där...
Här hemma har jag börjat "jula" mig så smått med lite mossa och annat smått och gott...Idag har jag bl a gjort nya strutar och lite röda hjärtan...men känner mig slö...

Ute vräker regnet ner och det är riktigt dystert...+9 grader visar temperaturen så några direkta adventskänslor är svåra att uppbringa...lite lättare är det när mörkret nu börjar sänka sig och man slipper se det grå eländet.

Det här inlägget skriver jag vid min "gamla" stationära dator som stått nedpackad i över ett års tid...Den fick virus och blev helt oresonlig förra sommaren och jag orkade inte fixa till den.
Nu är den nystartad och ett nytt virusprogram är installerat...Databordet har jag tyvärr slängt all världens väg så just nu står den på ett gammalt brunt träbord, tangentbordet har nästan hamnat under hakan på mig -  här är det inte snack om någon ergonomisk arbetsställning precis...Men den funkar och det är guld värt...
Den bärbara datorn är suverän och det är så smidigt att kunna sitta uppkrupen på sängen och skriva...Men nackdelen är just den att den är bärbar för den bärs iväg av ungarna titt som tätt.

Den trådlösa funktionen finns dock inte på denna så just nu går det en lång sladd från övervåningen ner för trappen och vidare genom hallen in till routern som står placerad vid tv:n i vardagsrummet...
Maken svor som attan i går kväll (10 minuter efter det att jag kopplat i sladden) och menade på att "så här kan vi inte ha det"..."det kan vi visst det..." kontrade jag och nu i veckan så ska jag skaffa en sådan där USB-grej så att även den stationära datorn blir trådlös...Suveräna grejer det finns!

Funderar på att plocka fram adventsljusstakarna under kvällen och kolla av vilka som fortfarande lyser och vilka som är kaputt...Är bra att ha detta klart till nästa helg då det är jobba av resten av veckan.
Har sett så fina ljusstakar och stjärnor i butikerna så jag hoppas nästan på att det är någon av de "gamla" som lagt av och gjort sitt...
En ny ljusslinga måste införskaffas eftersom jag tydligen klippt av den gamla...Den har fått sitta kvar ute under flera år och den har faktiskt lyst exemplariskt vart år, en och annan lampa har kanske lagt av men inte så att det påverkat resultatet...Nu är den dock kapad alldeles i början och ska rivas ner...Egentligen en bordslöpare men ligger över en liten Emmafåtölj istället.Litet tvinnat kors som bara ligger som ögongodis.Lite hjärta (samma som ovan).En limmad Hasselnötsmanschett...Mina "växthusänglar" tillbringar sin höst och vinter inomhus.Mossbollar i små krukor.Novemberkaktusarna är överfulla med blomknoppar just nu.

Nu är det nästan kolsvart ute och visst sjutton känns det mysigare.
Är gott att sitta här inne i värmen och fundera på vad jag ska hitta på här näst.
Snart är det dags för kvällens "dogwalk" och vovven är visst programmerad till 18.30...Då kommer hon och puttar på mig med tassarna och "pussar" mig i ansiktet. det går inte på något vis att skaka av sig hennes ivriga utfall...Är bara att lägga ifrån sig det som jag då eventuellt har för händer och först servera henne mat och så fram med kopplet...Det enda som kan hindra henne något är om det regnar för vatten gillar hon inte alls...då kan det bli en kortare runda, annars så blir det nästan en timmes promenad...Det har faktiskt blivit en riktigt trevlig vana.

Ha det så Gott!

9 kommentarer:

corrina sa...

JAg har en hund som inte går på promenad i regn så här har det inte bliviggt någon längre på 6 dagar då det regnar när jag kommer hem. JAg har setat med trådslöjd idag, försöker vara kreativ då det inte riktigt vill sig.Skall planera för nästa födelsedag 29 nov suck sedan är det bara julen kvar. KRam

Kokospelle sa...

Tänk att novemberkaktusar vet att det är november?! och jag som knappt kan hålla ordning på dagarna.
Fast de har, som nån sa inte så mycket annat att hålla reda på.

Jag vill också vara så där pysslig, det ser så kul ut. Men jag kommer inte riktigt till skott....

EVA AGNES sa...

Helt imponerad av dina järntrådskors- och hjärtan. Att du kan sådant. Hur fina som helst.
Sen gillar jag bilden på juökaktusknoppen.

Gå du på badrummet med den färgen. Mitt badrum har sett ut så här sedan 1976!!! Och först nu tog jag gud i hågen och gick till verket. Friskt vågat hälften vunnet.
Kramar i höstmörkret
Eva Agnes

Jord under naglarna sa...

Igår fick jag hem lite lingonris, mossa och några miniatyrgranar så imorse ställde jag ena granen i en glasburk och tog in. Dina mossbollar blir jag riktigt inspirerad av! Jag är inte så pysslig, men nåt ska jag väl kunna göra av mossan.

Roberta Granada sa...

Hi, I love your blog,I am from Brazil, I have a blog about craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, e visit me my blog about food http://alatitacarre.blogspot.com ,visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

essemia sa...

Vad mysigt du gjort det. Det där hjärtat föll mig verkligen i smaken. Skulle gärna göra sånt där arbete, men fingrarna vill inte riktigt.
Hoppas du har en bra kväll och får en skön första advent.
Kram Elzie

Poppins sa...

Det ska bli härligt att få upp adventsljusen, både i fönstren och ute på gården, så det inte känns så kolsvart som det är nu. Upptäckte precis att en av ljussakarna har lagt av. Får väl ut och leta efter en ny imorgon.
kramar från Poppins

karina sa...

Hejsan!
Precis vad som fattas på mina ljusstakar. Ska köpa hem och klistra till ett par, tack för tipset. Har nya adventsstjärnor och de är magneter på dem, så smart att bara dra ihop dem och slippa knyteländet. Ha det gott, Karina.

Moa sa...

Hoppas allt gick som smort i helgen med alla stakar och lysen.. eller att någon inte funkade så du fick anledning att köpa lite nytt.. =) Att ha trådlöst internet är måste nu hoppas du fick till det också.. usch och fy för vårt väder nu,.. men kanske vi bara ska gilla läget och vara inne o mysa för fulla muggar istället.. kram och ha en skön vecka.. Moa