1 december 2009

Visst sjutton känns det lite ljusare nu då vi tänt våra adventsljus och riktigt fått "sunka ner" oss i julmyset.
Hela helgen som gått har jag haft små projekt på gång och har det inte varit att arrangera adventsljusen i fönstren så har det varit att hänga kulor i ljuskronan, sätta upp ljusslingan ute, sätta Hyacinter i krukor...mm...mm.
Gott att veta att man är i gott sällskap med detta julfnattandet för vad jag förstår är vi många som är i full gång just nu.

Läste någonstans att det  i år är rött som är den stora julfärgen och att vurmen för det svarta och lila från i fjol har svalnat...Rött och vitt har då för min del alltid varit de "riktiga" julfärgerna och numera så kombinerar jag dessa med "bling bling" i silver och ett och annat guldskimrande.
Min ljuskrona som jag i somras målade vit har fått silverfärgade kulor och ljusbrickan en silverfärgad girlang...inga bilder på dessa nu men det kommer nog...

För övrigt är det lite halvvisset här just nu...yngsta dottern har trots vaccinering fått influensan som härjar...hon fick sprutan i torsdags men hade hunnit få smittan innan så i söndags bröt eländet ut.
Själv går jag och halvsnorar och nyser...inget allvarligt men ändå så pass att jag är tröttare än vanligt.
Trots detta vaknade jag redan 05.30 och fick av maken beskedet att värmepannan återigen har stannat...börjar bli en följetong här på bloggen...
Så nu eldar jag stora fat med värmeljus och jag är glad att det just för dagen behagar lysa in lite sol genom fönstren...alltid ger den någon extravärme. I eftermiddag ska det komma en från en firma och kolla panneländet och jag håller tummarna för att det ska gå att åtgärda felet redan idag.
Misstänker att det kan bli en rätt dyr historia men i vissa lägen så har man inga val...suck...


Strutar på tork!En av Amaryllisarna.

Köksfönstret lite innan det var riktigt klart...

Inga direkta planerade bilder kom med den här gången utan det har fått bli lite som det blev...Nu har jag två datorer att ladda över bilder på så det får bli tillfället som ger resultatet sga...Den stationära datorn är numera trådlös den också och det känns bra att ha en dator som ingen kan kånka iväg med och som jag dessutom lagt in lösenord på...hi hi...Den är inte världens snabbaste men klart tillräcklig att skriva på och att söka på nätet med.

Ha det riktigt Gott!

13 kommentarer:

essemia sa...

Vad hopplöst med flunsan. Hoppas hon piggnar till snart igen, flickebarnet.
Så fina strutar! Och snyggt hade du gjort i köksfönstret också. Det börjar nog bli vanligare och vanligare att man pyntar redan till första advent här i landet också. Själv får jag hålla mig till tåls tills julen närmar sig, annars får väl gubben slag, hihi.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Lusthuset sa...

Sicken otur att få influensa trots vaccination. Du får gulla lite extra med henne som "plåster på såret". En olycka kommer ju sällan ensam verkar det som.....men det ser ut som ni har det mysigt ändå. Här skiner (nästan) solen och himlen är (nästan) blå så det är ljust och fint. Fina strutar och vackra amaryllisar. Ha en skön fortsatt vecka. Kram!

Designe sa...

Hej! Härliga bilder! Nu har vi snö här uppe, har varit kallt och sol idag! Jättehärligt både med snö och ljus! Känns bra att pynta det mesta i början av december så man hinner njuta! December månad går ju såå fort! Ha en fin vecka! Kram :)

Dubbelörn sa...

Tusan att tjejen hann bli smittad, men hoppas den inte blir alltför tuff. Vaccinet kanske lindrar det hela...

Jo du, inte är det mycket som behövs för att roa en *fniss*. Sedan vet jag ändå att när vi kör hemåt på lördagen så kommer det att kännas så skönt. Hem till lugnet igen ;).

Ska nog fortsätta med att göra hemmet än juligare. Vi tillhör ju dem som klär julgran till Lucia. Har en i plast p g a allergin, men den är kanonfin. Njuter julen till max ända fram till nyårsdagen *skrattar*.

Stor kram till dig vännen

corrina sa...

Ja visst försöker man här att få lite julfint men bannemig vad svårt det är med tiden. Sitter nästan och sover så det blir att duscha å i säng. Du vet var jag finns . Kram

Karin A sa...

Åh, vilken otur att drabbas av influensan precis efter vaccineringen. Hoppas hon snart mår bättre! Vilka fina strutar och härlig amaryllis. Ha det gott och krya på er!

Kram Karin

karina sa...

Hejsan!
Ja ha då behöver jag kanske inte ta sprutan. För får man kanske influensan så tycker jag i nuläget att det är bra onödigt för en spruträdd att ta sig till vårdcentralen "ler". Pannor är ett elände och vi har bytt vår till luftvattenpump. Fattar inget alls men mannen kan gå in på datorn och ändra värmen till huset så man får se till ligga bra till, annars kanske man får sig en kallnatt "ler". Visst ska det vara vitt och rött men har tröttnat på för mycket tomtar. Ha det gott och hoppas snuvan ger med sig, Karina.

Jord under naglarna sa...

Så vackra strutar och amaryllisar!
Tråkigt värre med influensa och trasig panna. Vi har 10-12 minusgrader idag så jag är glad att våran funkar.

Kokospelle sa...

Oj oj oj, ligger efter. har inte ens fått fram ljusstakarna i fönstren. Det är lika spännande varje år om de fungerar för jag VET att de funkade när jag ställde in dom i skrubben i januari.
Fast jag är ursäktad eftersom jag sovit ute bland annat - det har varit lite andra projekt.
Fina strutar i all sin enkelhet.
Kram från Kokospelle som ska stå på näsan i skrubben nu

Poppins sa...

Hoppas ni kryar på er allihopa!
Rött är jul fast jag gillar även andra färger som grönt och blått till jul. Men det röda dominerar här hemma tillsammans med vitt och silver.
Har mycket kvar att ta fram till julen men går omkring och småmyser. Just nu blommar en vit amaryllis och den är bara sååååå vacker.
kramar från Poppins

PS Hoppas panneländet ordnar sig så ni inte behöver frysa i kylan.

Poppins sa...

Hm, försvann hela mitt inlägg???

Poppins sa...

Nej, NU kom det...!

corrina sa...

Japp den som letar skall finna.Krya på dig gumman. Kram