21 december 2009

Det blev ingen gran idag som vi hade planerat...När vi kom fram till granförsäljaren så höll han på att packa ihop.
Han visade oss ett par granar som låg överst på släpet men de såg märkliga ut..."Kom tillbaka i morgon bitti" blev rådet för då ska han vara där igen och ha fyllt på med nyhuggna granar.
Lite oroligt blir detta eftersom maken ska "klara" av detta helt på egen hand...Jag frågade honom för en stund sedan om han nu visste hur granen ska se ut..."symmetrisk" svarade han och jag inbillar mig att detta är ett gott tecken...hm...
Ett år fick han gå tillbaks med den gran han varit och köpt...halva granen var utan grenar...
Just imorgon så ska jag ut på lite "hemligheter" på egen hand inför julaftonen.

Jag är bara tvungen att få med lite bilder som jag tog på min "vovverunda" i söndags...Drog med kameran på kvällen enkom för detta...Jag har gått förbi där några dagar och stått och kikat in genom fönstren, hade jag varit liten så hade jag nog velat gå dit varenda dag och tittat in...
Arrangemanget är gjort i ett växthus som är byggt mot en husvägg och i vanliga fall finns där en stor vinranka som frodas och växer.
Det är en skola för döva och hörselskadade som finns här och som är omgärdad av en park där jag brukar gena igenom på väg hemPå håll lyser det så mysigt genom glasrutorna.Och när man kommer nära så ser man att det är något som hänt där inne.Tomtefar sitter och präntar.Tydligen så har de något på gång på spisen...lite förberedelser inför julafton...Visst är det ett trevligt påhitt!

Jag hoppas att detta får vara ifred och att ingen får lust att "plocka" ut sakerna därinne...Det är ett trevligt påhitt och jag önskar nästan att mitt växthus hade haft glas istället för isolerplast...Fast förvisso så hade kraven på inredningen där inne också ökat och den här årstiden är det inte så inbjudande att hålla på där ute.

Ha det gott och nu går vi mot ljusare tider!

9 kommentarer:

corrina sa...

Vad kul, hoppas verkligen att det får vara i fred. Granen löser vi med plast den är lika.... vacker varje jul. Hehe. Nyss hemkommen från julbord så det är korgen som väntas, man skall veta sin plats, fniss.Tur att jag läste vad jag skrev innan jag skickade. Har även någon forma av sysselexi just nu eller kan det vara glöggen. KRam så länge

Hemma hos lilla mig sa...

Hoppas nu att maken hittar en riktigt fin gran:-)
Åhh, vilka mysiga bilder på den frostade rutan och tomtarna.
Önskar dig en fin dag.
Kram

essemia sa...

Vad mysigt det såg ut. Nej, man vill nog inte vara ute i växthuset i den här vintern som vi fått. Igår kväll hade vi -19 grader när vi la oss. Brrr! Tur man får vara inne. Kan inte låta bli att tycka synd om alla djur som är ute och fryser nu. Ja, inte viltsvinen, de kan gott frysa, haha.
Du ska se att det går bra med den symmetriska granen!
Ha en bra dag.
Kram Elzie

Lotta 8`) sa...

Vilka juliga bilder du visar och roligt ide att dekorera växthuset som om det vore en tomteverkstad! Jag kan se att det är en tegelvägg så jag gissar att växthuset är fint även när tomtarna är på semester! (växthus mot vägg=vinkast :)

I mitt lilla vinkast är det faktiskt varmt och gott för vi har ställt in en kupevärmare, egentligen är det inte bra för den drar mycket ström men det är himla mysigt att gå in där en stund när snön ligger vit utanför. Skall stänga av den när värsta kylan är över.

Hoppas du får en fin gran och många skavanker går ju att döljas med pynt och glitter ;)

Det är så skönt att vara ledig nu..... skall försöka vara ute så mycket jag kan.

Ha en skön dag! Julkram 8`)

Dubbelörn sa...

Vad underbart! Lite sagolikt magiskt över det hela :).

Det där med manligt o kvinnligt är ett helt eget kapitel. Och bara för att de känner igen ett ord innebär inte att det förstår ordets betydelse... så good luck :D.

Ska också ut på hemligt uppdrag, men glömde plugga i motorvärmaren, så nu får jag sitta o vänta in upptiningen. -17!

varma kramar

Elins tittskåp sa...

Vilken trevlig liten julfamilj att få kika in hos, ja man kan bara hoppas att de får vara ifred under julen. Det är så mysigt när någon gör nåt extra för att andra ska få se och uppleva lite juligt.

Köpa gran det gör man inte hur som helst, viktigt att ta den granen som är bäst och vem avgör det, jo, den som är mest lämpad för detta förstås och ofta verkar det som om det är en i familjen som är kunnigast och har den rätta känslan. Iår har vi en vacker och söt liten gran, men den barrar så fort vi tittar på den.

Jag önskar dej och din familj en skön och trivsam jul med mycket mys och ljus och god mat. God Jul till dej och varma kramar. Birgitta

Lilla Kullan sa...

Hej söta!

Tänk vad snö vi har nu i detta land. Va? Själv vill jag att det ska bli vår. Mår inget vidare heller i hjärta och annat skrot som kroppen har. Amputering kanske? Vill du ha en bit?:-D

Stora kramen till gumman.;-)
Stina

Jord under naglarna sa...

Så gulligt!!
Hoppas din man har hittat en tjusig gran nu då! Vi har inte den allra snyggaste i år, men den är helt okej. :)

Marika på Odlingspyssel sa...

Vad fint de ordnat det för tomtarna :)