19 december 2009

Nu är det mesta klart...vi har handlat idag och julpyntet kom fram i går...
Nu återstår granen, lite julgodis, köttbullarna, några få julklappar...Det ser med andra ord ut som om det blir jul detta året också.
Jag är ledig fram till Annandagen och det är skönt att kunna "ta det med ro" och använda tiden precis som jag vill.
Det ser ut att kunna bli en vit jul dessutom och för oss här i Västsverige är detta inte illa. Det kom snö i veckan och i morse var temperaturen -12...Solen har lyst in genom fönstren med sitt bleka ljus och det har varit en helt fantastisk vinterdag.
Det spås mera snö innan julaftonen eller just på julafton...kan man få det bättre...



En gammal trotjänare bland våra julsaker...den är rätt gammal och jag tycker den ser så vänlig ut.



Rimfrost ute på altanen.



Jag klippte av lite Ormhassel i går och satte i trappan...de små kulorna hittade jag på Hemtex i slutet av November...nu kom de till nytta.



Är "folksamling" utanför krubban i år...
Krubban fick jag som liten och den har varit med varenda jul sedan dess, jag gör ett litet "tomteland" på skänken i hallen och där får den vara med på ett hörn



Den här keramiktomten hänger jag upp till 1:a advent och det är en tradition som barnen här fått med sig.
Tomten kommer fram för att ha koll på "alla snälla barnen" veckorna innan jul...kan inte säga att han varit så respektingivande så att det har märkts...kanske lika bra det...

Kan inte säga att jag har så värst mycket att dryfta idag...dagarna går sin gilla gång och jag gör det mesta likadant som alla andra år innan jul...
Frågade ungarna tidigt om vi verkligen skulle ha fram allt julgrejset och om de tyckte att det var viktigt med gran...Svaret kom unisont och det blev ett enkelt och rakt "Ja"...(barnen är 14, 17, 19)...
Det känns gott att de fått traditioner som de tycker är viktiga att hålla fast vid och just julen är väl den högtid som många bär med sig minnen av genom hela livet...både bra och mindre bra sådana...

Nu ska jag och vovven gå ut på en liten "fluktarrunda" igen, jag ska gå
till kyrkogården och tända ett ljus hos mina föräldrar...idag är det 18 år sedan min pappa dog och jag undrar som så ofta vart tiden tar vägen....

Ta´t lugnt...julen kommer även till dammig stuga!

9 kommentarer:

corrina sa...

Ha ha var det en pik till mig tro. Har städat och tvättat, gjort tjocka revben en del godis, hoppas hinna med att baka lite då vi får främmat på juldagen. Fast det finns en dag till innan jobbet på måndag och på kvällen julbord hos chefen. Kram

corrina sa...

Glömde säga att ljusstaken är inte direkt ny, var det första jag köpte på jobbet och det är ett tag sedan. Kram igen

Dubbelörn sa...

Ohh, urnan är underbart vacker o tillsammans med ormhasseln o kulorna,så fint...

Här kan man heller inte rucka på julgrejset, sonen vill att allt ska vara framme. Precis som det alltid har varit :D. Men samtidigt är det också roligt, att en helg per år så ska allt se ut som det alltid gjort ;).

Som jag redan sagt, så stressas det inte överhövans här inte... *skrattar*.

Har inte bakat en endaste kaka, inte gjort ett endaste julgodis, inte trillat en endaste köttbulle osv... *gapskrattar*. Men julgrejset är som varje år tidigare.

Ok, ska grava laxen imorgon o har låtit röka en hjortstek, löjrommen har anlänt o fixar väl ruccolasill. Sedan införskaffar jag väl lite mer gott till julbordet men tror att både köttbullar o jansson äter vi nog under mellandagarna istället.

Det viktigaste är ändå att vara tillsammans, äta det där man inte äter så ofta, spela sällskapsspel o bara mysa.

Varma kramar till dig vännen

essemia sa...

Vad det såg julat och mysigt ut hos er. Den där tomten på väggen var ju en smart sak. Synd bara att man inte visste det när barnen var små, haha.
Här lyste solen så grannt för några timmar sen så gubben och jag tog oss en långpromenad. Riktigt skönt, även om det sved i skinnet.
Hoppas ni har en bra fjärde advent.
Kram Elzie

Poppins sa...

Så skönt att höra att julen även kommer till mig! :) Tiden rinner iväg och jag har inte haft lust att lägga den tid som är över på städning.
Här är också kallt och vitt. Härligt att gå omkring inne och julpynta och känna julstämning. Jag jobbar fram till julafton och två av mellandagarna. Men sedan ska det bli långledigt in en bit i januari.
kramar från Poppins

Åsa sa...

Ja nu är det vinter!!!! o jag hoppas det håller fram till jul- snön o kylan( ok kanske inte så kallt som nu behöver dt vara!
GOd JUl!/ kram åsa

~mormorshem~ sa...

Mysigt med vovverundan ;*)
Här har vi fått så mycket snö, så jag tycker bara att jag pulsar genom den, sover, och är ute och pulsar igen ;*)
Jag har pysslat ner några hyacinter i gamla, nötta koppar, och läst några sagoböcker också, men annars så tar jag det lugnt.
Och jag reser ingenstans som Du undrade lite om, utan jag är som alltid hemkär :-)

Bloggeriet återvänder jag nog till efter helgerna, känns det som nu...eller så återvänder jag kanske inte alls...eller med en ny blogg...Du vet hur det kan vara med mej *fniss*

Varm Go Julkram
från Eva

Kokospelle sa...

Tack för de där sista orden. Nu är jag lugn - julen kommer hit i år också

Tack också för snöflingorna!

Jord under naglarna sa...

Jag märker på mina barn att de tagit till sig traditioner som jag inte ens tänkt på innan "jomen så brukar vi göra på julen...". :) Och då är det oftast så, bara det att jag inte tänkt på just det på samma sätt.

Så fint det var med ormhasseln, enkelt OCH juligt.

Dina sista rader stämmer och jag är ganska tacksam över mörkret såna stunder. =)