12 februari 2010

I bland går tiden fort och man lägger dagarna bakom sig utan att egentligen reflektera över det.
I går sa dock min "goa trädgårdsvän" till mig att nu var det allt dags att byta ut den där sidan på bloggen och få in ett inlägg för Februari månad.
Ooops sa jag som inte tänkt på att det "bara" fanns inlägg från förra månaden.

Lika mycket snö...ja mer...har vi, samma envisa kyla men dagarna har blivit klart mycket längre och det är ljust bort mot 17.30 på kvällen...Skatorna har börjat med årets bostad och när jag kom hem en eftermiddag var det ett himla oväsen och tjatter uppe i det gamla skatboet...Tydligen så var det dags för planering av årets byggnation och de två skatorna verkade inte vara helt överens om hur det skulle se ut.
Det här är ett vårtecken om något.

Jag har inte fått ner några fröer ännu utan "håller i mig" så att det inte blir fullt av dessa rangliga, ljusgröna och ljussuktande plantor som det är så lätt att få massor av...Men det kliar i fingrarna...
Odla hade ett erbjudande om "knölar" och det är beställt, dvs Dahlior, Gladiolus, Afrikas Lilja mm...

Jag har börjat sy så smått igen...innan jul var jag i full gång med olika saker men sen har det varit helt stopp.
Det har varit som om energin som funnits precis har räckt till att göra precis de saker som måste göras - allt annat har fått vara kvar på planering- och idéstadiet.
Men nu är allting plötsligt lite lättare och inspirationen har kommit tillbaks...

Tulpaner.


Sol och rimfrost.


Två nya damer


Tulpaner till Helgen!

Det är jobbhelg för min del...suck...och nästa helg också...Det blir så tätt ibland och de få dagar under veckan som jag är ledig är guld värda... 

Ha det Gott!

13 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Tiden går fort trots allt. Trots att man är så less på denna sega o långa vinter.

Vårkvitter behövs, än har jag inte sett till några skator. Men fåglar i mängder runt fågelbordet.

Jag ger februari ut, men sedan måste det ske en förändring!

Har inte beställt några frön än men har börjat kika runt ;).

Vill planera för nya rabatter, mer buskar o träd men har svårt att "se" mina planer för all snöööö... :D.

Varma kramar

Anonym sa...

Nu känner jag igen dej - ny fin bild i bloggen och lite om läget just nu. Det är för jävligt med all denna snö och kyla - jag längtar efter regn för det är nog det enda som kan ta eländet.
Men våren är på väg - skatorna tar inte fel dom vet när man måste börja planera.

kram från Lupinius

~mormorshem~ sa...

Så vackra bilder ~~~

Brr, kom nyss in, kändes råkyligt ute, men snart så, är nog Våren här...

Kram från Eva

EVA AGNES sa...

Vilka tulpabilder!!
Så härliga och krispiga.
Skatorna hos mig är mäkta besvikna för att jag har låtit ta ner lärkträdet de använde till bobygge varje år. Vet inte var de bor nu.....

Visst vill man ha alla de där tunikorna. Men det går inte att lösa. Förresten kan jag inte byta tunika stup i kvarten bara för att visa mig själv HA HA
Ha nu en riktigt skön helg trots att du ska jobba.
Kramar, Eva Agnes

Kokospelle sa...

Här är det inte lättare trots att talgoxarna gått igång. Det är tungt som fan enkelt uttryckt men det verkar vara nåt som går.

Lite lättare dock av dina fina bilder kanske kanske jag orkar sätt om lite blommor i helgen iallafall.

Kram

Jord under naglarna sa...

Kvisten/grenen ser nästan ut att ha knoppar av rimfrost - tjusigt!

Jag såg Odlas erbjudande. Jag är inte intresserad av sådant man måste gräva upp, men Afrikas Lilja vill jag ju så gärna ha... får se hur det blir med det. :)

Ha en riktigt skön (jobb)helg!

essemia sa...

Det lät inget vidare med två helger på raken. Har du det alltid så? Själv skulle jag jobbat (dvs gått bredvid) denna helgen enligt schemat, men det tyckte inte chefen (blev väl för dyrt?!) så jag är nu ledig för vilken helg i rad vet jag inte. Lär inte bli mycket i plånboken i slutet på månaden, haha.

Har också lyckats hålla mig från frösådd. Däremot har jag stora funderingar på att ta upp pelargonerna från källaren nu. Ska ju så ute förresten, i krukor, enligt förpackningen. De stackarna lär väl bli frusna om något.

Hoppas du får en bra jobbehleg i alla fall.
Kram Elzie

corrina sa...

Hej där! Ja du tiden räcker verkligen inte til, trött som tusan men en massa saker jag vill få gjort. Maken och jag tog en snabb tur till stockhol, inget fynd bara komma bort från det vardagliga, du vet tvätt, städ, disk och sånt. Det är bra med familjen tror jag. Dessvärre är min brors minsta sjuk och varit på sjukhuset ofta utan att veta vad hon drabbats av. Dotra flyttar snart och då skall det göras om en hel del. Kan skriva om det senare om du vill. Kram

Lotta 8`) sa...

Så söta små damer du har sytt, vårflickor tro? :)

Det är ju si och så med tiden på vardagar, ja helgerna med för den delen :) Det är på helgen jag får tid att besöka och läsa bloggar och se vad ni andra har för er :)

En röd tråd är längtan efter våren och sådder och det är samma hos mig :) Några fröer har kommit i jorden, de som tar tid på sig som chili och tomater, mysigt att ha några byttor att pyssla om :)

Visst är det mycket ljusare nu än för en månad sedan! och de dagar vi får sol är lyckan stor för sinnet :)

I dag skall vi fira födelsedagsbarn - våra stora töser *ler*

Ha en skön söndag ♥, 8`)

Poppins sa...

Jag känner också att energin är lägre, det brukar alltid bli så i februari-mars. De sista krafterna man fick på sommaren börjar tryta. Men snart kommer ljus och längre dagar, så man kan börja "tanka" ny krafter igen.
kramar från Poppins

karina sa...

Hejsan!

Ja, tänk om allt bara gick av sig självt så man bara kunde sitta och njuta av trädgården, i allafall slangvattning för det tar ju så lång tid "ler". Har inte börjat så än men svägerskan har sått en sorts tomat åt mig när jag var borta, så man kan nog säga att man är på gång med vårbruket. Ha det gott, Karina.

Lilla Kullan sa...

Du är så duktig du. Härliga bilder också.:-) kram Stina

Karin A sa...

Vilka fina bilder - härliga och visst finns det lite vårkänslor i dem. Här snöar det nu och det lär fortsätta nästan hela helgen. Fast precis som du märker jag med glädje att det börjar bli ljusare både på morgonen och kvällen...

Ha det gott!
Kram Karin