22 februari 2010

Ja vad säger man om de senaste dagarna...inte mycket...inte jag i alla fal...
Ibland är det bara att konstatera att det blivit som de blivit och just nu så är läget så här...
Fredagen var jag ledig men var tidigt uppe för att fara i väg på mammografi, snön den yrde och vinden ven men det hela var hanterbart och rörde sig då inom de ramar som den här vintern redan gett oss rejäla prov på.
Dagen innan hade jag fått ytterligare fröer med posten plus en sprillans ny trädgårdstidning...snön som föll var bara en lek med vårkänslorna tänkte jag och tog det med ro...Det fortsatte snöa hela kvällen...o natten...

Lördag morgon så var då "katastrofen" ett faktum...Det verkade som om all den snö som skulle ha kommit tidigare år hade drösat ner över oss på en och samma gång och dessutom  fortsatte den att virvla ner...
Det höll i sig med snöfall fram till söndag morgon och då bröt solen så sakteliga fram...


Snövallar på söndag eftermiddag.


"Högen" till vänster är mitt växthus...ser Ni kärran strax bakom...
Den gröna ställningen är ca 2.5 meter hög och därmed får drivorna en proportion...

Jag har börjat så...lite ettåriga blommor...dvs de som ska sås tidigt...
Märkte snart att alla sålådorna måste finnas ute i växthuset och en dag i mitten av förra veckan så var jag där och försökte skotta upp dörren, fick fram den och tänkte att låter jag det vara så kan vårsolen smälta isen vid listen så att dörren löper igen...
Ja...Ni förstår ju själva hur läget just nu är...Det blir till att ordna med nya byttor för det fröer som ska ner framöver.


Min väg hem på söndag eftermiddag...


Bandvagnar har "ryckt in" för att hemsjukvården ska kunna komma fram...


Sonen ställde sin cykel på torsdagen och maken ställde skyffeln där på lördag...

Ja det var inga vårbilder här inte och just nu vet é katten om jag vågar "drömma" så mycket mer...Mer snö är på väg enligt media och vart den ska ta vägen när "min" vår kommer vet é sjutton.
Vänern som omgärdar staden är helt frusen och isbrytarna går i skytteltrafik för att hjälpa fraktfartygen upp och ner genom landet...När sjön är så pass frusen så vet man ganska så säkert att det inte kommer att blåsa ljumma vindar på länge än...

När jag växte upp och råkade nämna att det var kallt så var det alltid någon släkting som berättade om krigsåren på 40-talet och sa att "...då var det kallt må du tro...och snön låg fram i maj...".
Antagligen så kommer jag att låta likadant en dag...samt berätta om vintern 2010...då kommer jag nog att säga..."Jisses vad snö vi fick och precis lagom till vårdagjämningen/midsommar?..." - Klart man måste ta i lite och få de stackars veka barnen att förstå hur illa vi hade det...

Skotta lugnt och det blir vår!

7 kommentarer:

~mormorshem~ sa...

Så bandvagnarna är framme hos dig...så illa är det inte här...än...men det var det, då stan var insnöad den där gången.

Nu måste jag sova, har varit trött hela dagen, och haft ont i halsen...

KRAM

karina sa...

Hejsan!

Det är lika eländigt här och man kan gott säga att man blivit "snötrött". men det är bara att gilla läget och enl. damerna omkring så var det än värre år 1987. Då skulle du bott här men om jag tänker efter så var det en hemsk snörik vinter där jag bodde också. jag som flyttade ifrån snöskottning och kyla men det verkar som den ska vara efterhängsen. Nu önskar vi vår och ha det gott, Karina.

Jord under naglarna sa...

Ojdå, bandvagnar till och med! Det är lite mer rättvis fördelning på snön i år tycker jag. =) Man kan ju börja misströsta i slutet på mars och in i april, men till sist tar våren fart!

Här har vi hela -35° idag! Hu, så kallt det är både inne och ute. Jag skulle också behöva ta in lite såbyttor nu, det börjar bli dags att så tomater. Får se till helgen.

Må så gott i snödrivorna!

essemia sa...

Ja, nog vräkte det ner här förra helgen. Man kände sig översnöad, milt sagt.
Nu hoppas jag ni fått det lite mildare ni också. Här hade vi en toppendag igår och idag fortsätter "värmen" med takdropp. Ett helt ljuvligt ljud, haha.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram Elzie

Karin A sa...

Ja vilken vinter vi har haft. :) Även om det är mycket snö så ser det vackert ut på bilderna. Här har det börjat töa nu. Kanske även hos dig?

Kram Karin

Tankar tar tid sa...

Tack för det snälla du skriver om min blogg ... det värmer!

Ja, jösses vilket snöfall ni fick! Som jag skrev i mitt senaste inlägg så kan man fundera på om det är jordens undergång som är på väg ... evigt snöande här i nord och jordbävningar och andra katastrofer i syd.

Kramar
Christina

Poppins sa...

Hoppas ni har lite mindre snö nu. Här försvann nästan allt så fort det blev töväder, men vi har förstås inte fått lika mycket som ni.
kramis