4 april 2010

Idag var det äntligen dags för trädgårdsarbete...
Detta bestod av att rensa ur visset från rabatterna och lassa på en kärra...Så som jag har längtat och väntat på den här dagen...
Växtligheten är redan i full gång där som snön legat djup till för alldeles nyss...snön smälte undan fort när det väl satte igång, det finns några drivor kvar men det är inget att tala om...de är snart borta.

Jag vill önska Er alla en fortsatt Glad Påsk och det återstår ju en hel dag av denna. Vi har haft det bra och ätit en massa både vad gäller mat och godis. Solen behagade lysa hela påskaftonen och jag satt ute en lång stund...fast just den dan är det så mycket som ska fixas med så det blev till att sätta fart.
Nu är påsken en av de helger jag tycker väldigt mycket om, det är inte en massa måsten och man kan göra lite som det faller sig in...


Krokusar!


Påskliljor och en "glasknopp".

~~

Innan påsken så skulle det så klart handlas en massa och vid ingång och utgång har det under långa tider varit uppställt ett bord och några ungdomar står där - de försöker sälja mobilabonnemang
De flyger på en så fort man visar sig och undrar käckt vad man har för abonnemang, ringer du mycket, är du nöjd med din operatör etc, etc...
Jag försöker gå förbi utan att se dom och inte bry mig men nu en dag innan påsk så var det en av dessa säljare som "sprang" mot folk i dörren till butiken...Det gick alltså inte att komma förbi utan att behöva säga ifrån bestämt...vilket jag gjorde!
Jag undrar så smått vad detta ska vara bra för...är det verkligen ok att på ett så envetet sätt tränga sig på folk...Ofta när jag handlar så är jag egentligen på väg hem och vill få detta avklarat så fort som möjligt, jag har oftast jobbat hela dan och är inte intresserad av mobiltelefoner...
Hur går det för Er och dessa säljare?


En docka som jag sålt!Blomsterlönnen blommar stadigt vidare.

Nu har det börjat regna igen hos mig.
Det gör inget för då sjunker de kvarvarande drivorna undan ännu mer.

Ha det Gott!

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vi har njutit alldeles ofantligt av denna påsk. Strålande solsken i flera dagar, trädgårdsarbete, vänner, goda middagar med dryck o lyckan är fullkomlig :).

Har också längtat efter skottkärran o krattan. Kära mannen han längtade efter sin kvistmaskin o har kört den i princip hela helgen :D.

Livet leker just nu :)

~mormorshem~ sa...

Go fortsättning på påsken som är kvar Malin ♥

Människans väg till frihet, är att säga Ja, och Nej. I situationer som den du berättar om här, säger jag ett bestämt Nej.

KRAM från Eva

Elins tittskåp sa...

Så härligt det verkar med att ta tag i trädgården och rensa bort att visset och fult. Här är det inte riktigt läge för det, men det kommer ju, det vet jag. Vädret har varit lite både och, men snön har försvunnit en del och det är huvudsaken.

Ja, det är trist med dessa ungdomar som står och säljer abonnemang om det kastar sej över en, jag har inte behövt värja mej ännu, men jag ser nog så bestämd och ovillig ut, så det kanske inte tycker att det är nån idé.

Ha det gott i trädgården och visst är påsken skön, inga krav på seder och bruk, bara det som är trevligt. Kramar Birgitta

Jord under naglarna sa...

Det låter härligt och efterlängtat att få fixa lite i trädgården!
Inga våriga krokusar här än, men snart så...!
Jag har inte haft såna problem med säljare, aldrig sett någon i mataffären, eller i alla fall ingen som försökt prångla på mig något.

Må så gott i vårregnet.

karina sa...

Hejsan!
Jag blir också ilsk och man kan undra om de fått lära sig att ett nej är ett nej. Jag säger vänligt Nej Härlig påskhelg med massor med renoveringsarbete, men nu är det värsta över så det är bara finliret kvar. Ska besöka S-holm och Älvsjömässan i helgen, låta kroppen vila och bara njuta av allt vackert. Hoppas att jag hittar sommartulpanen jag vill ha, annars får det bli en beställning från Botanica i höst. Visst är det en härlig tid när man får nariga och jordiga händer igen "ler". Ha det gott, Karina.

Poppins sa...

Vilka härlig färgstarka bilder som gör en glad i själen!
Påsken är mysig men alltför kort. Vi är ofta långlediga kring jul och nyår så därför tycker man att påskledigheten går snabbt.
Jag tycker det är jättejobbigt med försäljare och säger alltid nej av princip när jag blir tillfrågad. Tycker att om jag inte själv visar intresse, ska jag inte behöva värna mig mot köpförslag. Jag försöker förstås säga nej på ett bestämt men vänligt sätt men det är inte lätt. Och jag tycker det är så pass obehagligt att jag funderar på att sluta handla på min ICA-butik bara för att de tillåter så många av dessa försäljare och i stället handla någon annanstans...
kram från Poppins