25 april 2010

Det har inte varit någon trädgårdshelg för min del utan enbart jobb.
Temperaturen har hållit sig på en behaglig nivå och i går sken solen riktigt härligt...idag har det varit något som jag kallar för "inte väder" - ett tunt molnlager har täckt himlen precis så mycket att solen inte kunnat bryta igenom, inte en vindpust och graderna har legat på en diffus nivå mitt emellan hyfsat varmt och kallt...kanske ett "typiskt" söndagsväder...
Nästa helg så är jag ledig fyra dagar i sträck och gissa om jag längtar...

Så det blev mest bilder i detta inlägg, bilder från en liten sväng i trädgården så här i början av kvällen.
Det går fort undan och nu märker man mer och mer av vad som klarat vintern och vad som gett upp.
Det som verkar mest sorgligt är att mina rosor tagit mycket stryk av vintern och det ser ut att behöva bli en hård beskärning om någon vecka.
Nu är det inte så att det handlar om en massa unika sorter eller ens om så värst många buskar...men känns tråkigt likväl...suck!
Men vem har sagt att trädgårdslivet skulle vara enbart "en dans på rosor..." - Nä det blir på´t igen och satsa för fullt för kommande tider.

Må Väl!

11 kommentarer:

Moa sa...

Vackra bilder Malin, och helgen har varit underbart skön, lite kallt i vinden men i lä på min baksida så var det gudomligt.. =). Mina rosor har också tagit väldans stryk i år.. svarta långt ner mot roten minsann.. har klippt några fast jag vet att jag borde vänta så kunde jag inte låta bli.. Men jag vet att jag måste ta mer så det är nog ingen fara... skönt att få bort det värsta riset.. Ha det gott Kram/Monica

from Alice John with a whisper sa...

Åh du.
Emma har saknat dig. Månvända vill vandra i din trädgård. Hon bor i Göteborg nu. Slog upp dig på Eniro, där fanns en Vänersborgsadress, bor du kvar där, Malin-Anita-Magnoliaväsen?

Tankar/
E

~ Mormorshem ~ sa...

Alltid lika härligt att få rundvandra i din trädgård, genom dina vackra bilder...

Hoppas din nästa ledighelg blir i sitt skönaste väder!

Kram från Eva

corrina sa...

Här känns det som man inte är ledig alls, oftast planerar andra en massa saker så jag inte kommer i fas med mitt egna. Men oj vad det spirar hos dig syns att du har gröna fingrar. för här har det banne mig inte hänt mycket i trädgården,eller beror det på breddgraden. Kram

Jord under naglarna sa...

Fina bilder, Malin!

Jag tror att det är många rosor som tagit stryk den här vintern. Det är lite tidigt att säga, men jag t r o r att mina klarat sig ganska bra, vissa frysskador brukar det alltid bli.

Må så gott!

Birgitta sa...

Vilka underbara bilder från din trädgård. Det verkar som rosorna har haft det tufft iår. Klippte ner en del av mina rosenbuskar, men vet inte om det är dags än, men när jag ändå höll på med rabatter och rensning så åkte de med på köpet. Är lite osäker om man ska beskära rosor året efter att man satt dom, men de såg så ledsna ut, så jag tog chansen.

En härlig dag har vi haft här och jag var ute i trädgården mest hela tiden och känner med så nöjd med vad jag har gjort, inte alltid det blir så. Känner att jag har läget under kontroll, tror jag. Men det kan ändra sig fort, det vet jag.

Ha det gott bland dina fina blommor, kramar Birgitta

essemia sa...

Vilka fina bilder på dina blommor. Det mossiga trädet såg verkligen härligt ut.
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

karina sa...

Hejsan!

Härliga vårbilder och jag hoppas det dröjer innan björken får sina musöron. Har lite annat som behöver göras innan jag vill börja med alla rosor, sen är jag så dålig på att veta hus så jag bara chansar. Hittills har alla kommit bra igen men vintern har gått hårt åt allt i trädgården så det blir nog några nyinköp, men får vänta på värmen först för de kan ju komma igen. Hoppas du får en trevlig Valborgsmässoafton och ha det gott, Karina.

Dubbelörn sa...

Ibland är bilder alldeles tillräckliga. När de dessutom är så ljuvliga som dina :).

Saknar bara värmen, den efterlängtade riktiga värmen...

Varm kram

Kokospelle sa...

Här är det inte heller nåt väder. Det bara är nåt. All växtlighet står still.

Frost nästan varenda natt. Vintern vill inte riktigt släppa taget som det känns det som. I helgen skall jag iallafall trädgårdera lite, jag har frostvakt i växthuset som går nätterna i genom. En gång frågade min förra chef hur mycket de där tomaterna jag odlade egentligen kostade mig.
-Ingen aning, sa jag och inte vågar jag räkna ut det heller för då har jag inte råd att äta dom...
Kramar

corrina sa...

Förmodar att du har fullt up i trädgården och att du njuter som mest. Själv har jag klippt gräset för första gången i år (maken har tagit 2 g före) Damsugarn tog jag med å badrummet har skurats, hmm bode nog ta fötterna innan sänggånghar äntligen fått tag på bäddsoffa nu, skall hämta den på lördag. Annars är allt bra här(tänka sig). Kram