22 juli 2010

Jag minns inte riktigt hur det brukar vara de andra åren men sällan har semestern varit mera välbehövlig och efterlängtad som i år. Jobbet har krävt en stor insats av oss och det verkar inte vara någon hejd på alla bekymmer.

Nu sitter jag här och har redan haft tre semesterdagar...helt ofattbart sköna och tiden känns bekymmerslös...Att strosa från altanen till växthuset, mellanlanda under äppelträdet...gå in en sväng...En kort runda med hunden...Läsa länge på kvällen och sen sova "klart" på morgonen - det är semester för mig.
Äldsta dottern sommarjobbar så tack vare henne är det tvunget att hålla någon form av struktur på maten åtminstone...Hon behöver mat när hon kommer hem och mat med sig för dagen så hittills lagar vi mat på "vanlig" tid...men skulle tippa på att detta är en tidsfråga...

Vi har i vanlig ordning inte några "stora planer", några småturer är planerade och så röjande av källare...hm...
Nu första veckan har vi bestämt oss för att ta dagen som den kommer och detta inbegriper en del röjande av trädgård för min del. Visset ska klippas bort och jag har ett trädgårdsland fullt med ogräs som ska rensas...men jag har ju låååång tid på mig...känns så just nu i alla fall...


En högsommarbukett på rumsbordet.


Lavendeln blommar för fullt.


En ros som frosten kapade jäms med marken...den blommar igen.


En nykomling i trädgården.

Blogger har ändrat sig igen och det finns en ny "malldesign" - Självklart så skulle detta provas...Lite knepig är den och  vi är inte helt överens, jag fick bort strecken runt kanterna idag och det känns bra.
Förhandsgranskningen gillar jag däremot skarpt för det har varit svårt att se det färdiga resultatet av inlägget tidigare.

Ha det fortsatt gott i sommaren!

11 kommentarer:

~mormorshem~ sa...

Heeej Malin :-)))

Det var ju hur länge somhelst sedan vi skrevs här...känns det som i alla fall!

Vad roooligt att få ett livstecken igen från Dej!

Det hörs som att du har sköna dagar därhemma, i trädgården, med familjen och lilla vovven ♥

Och dina bilder...åhhh, såå vackra...som alltid...och nu känner jag klart och tydligt att jag SAKNAT dem ~~~

KRAM från Eva

corrina sa...

Vad skönt för dig att ha semester nu, hmm. Jag har en vecka om en vecka, då skall jag stänga av mobilen låsa dörren och förhoppningsvis bara vara ; ) Önska kan man ju. Å här skulle det behövas rensas både inne och ute, konstigt det gör man varje sommar, vem fasiken rör till? Nu sitter jag och väntar på svar från en herre som jag köpt stolar av och skall hämta i morgon, kan inte vänta. Kram

Birgitta sa...

Semestern är ju välbehövlig när jobbet tar så mycket kraft, skönt att kunna ladda i trädgården, fast kanske ogräsrensning inte är det roligaste, så kan man försätta sig i en lite meditativ stämning medan det pågår, man bestämmer själv i vilken takt och hur länge, det är skönt.

Vackra blommor, de känns riktig genom bilden och tänk vad en del rosor har kommit igen och gett järnet för att blomma, de har en beundransvärd kraft i sig. Rosor har jag blivit mer och mer förtjust i och pioner, vilken fägring för ögat.

Hoppas du får en skön och avslappnad ledighet med trevligt göra i lagoma doser. Kramar Birgitta

Jord under naglarna sa...

Underbara blomster!!

Jag börjar jobba imorgon efter fem veckors ledighet (skulle kunna tänka mig ett par veckor till faktiskt) och precis som du unnar jag mig lyxen att ligga och läsa om kvällarna, ibland är jag egentligen för trött, men jag gör det ändå... :)

Regelbundna mattider har vi däremot inte haft, flera dagar nu har dottern frågat när vi satt oss vid middagsbordet: Vad blir det till middag då? i tron att det är lunch vi ska äta nu, men då har vi glömt bort den. Igen. Sena frukostar och så... :)

Poppins sa...

Jag behöver också den här semestern ovanligt mycket i år! Det har redan gått två veckor och vi har bara gjort vad vi velat, inga måsten alls. Det är verkligen skönt att få råda över sin tid och göra vad man vill.
Ha en fortsatt härlig semester!

karina sa...

Hejsan!

Här har det varit dåligt med bloggläsandet här också, men jag försöker få iordning på mina blomnamn i rabatterna så tiden har mest gått åt till det. Hade alla förut men när jag gick ur TB så fick jag inte med mig bildernas storlek så det är nästa förstoringsglas som gäller när jag ska försöka hitta namnet "ler". Kan knappt ett namn och det gör inget men jag vill kunna se i albumet, ifall jag skulle behöva det.
Har annars mest legat vid stranden, i skuggan, vickat på hammocken och slumrat och umgåts med våra barn som varit hemmavid. Ska bli mormor i höst och då är det bra att mannen veckopendlar därifrån så jag kan åka upp när jag känner för en barnkram. Hoppas du har det bra på andra sidan landet, Karina.

essemia sa...

Underbara bilder som vanligt. Har du fortfarande semester? I så fall önskar jag dig en god fortsättning på den. Själv har jag jobbat i snart 3 veckor nu!!
Ha det så gott.
Kram Elzie

Njut i din trädgård sa...

Idag faller regnigt och sommaren känns nästan förbi...
vemodigt men nu kommer en mysig tid...

Chili [186021] sa...

en så underbar blogg du har!!:)ska se om jag hittar hit igen:)

essemia sa...

Hej Malin!
Vart har du tagit vägen? Börjar bli orolig för dig.
Kram Elzie

Dubbelörn sa...

Kikar in o påminns av den ljuva sommaren. Dina bilder är helt underbara... :)

Vill bara berätta att snart ska lilla svarta ut på resa igen *skrattar*.

Kram