10 mars 2011

Vilket vårväder vi har!
Regnet fullständigt vräker ner och snön sköljs bort i rasande fart just nu...
Gräsmattan som fortfarande är frusen kan inte svälja regnet utan det stannar ovanpå och för mig som är ledig i dag och inte måste gå ut är det helt perfekt väder.
Jag gör inte något särskilt alls utan "bara är" - vilket egentligen inte säger nåt...har legat på sängen och läst, kollat till mina sådder och vattnat lite.. Ska inte ens laga mat utan istället blir det "köpepizza" lite senare.
Självklart så tillkommer små korta vändor ut med hunden men även hon verkar trivas bäst inne denna idag.

Ibland är sådan här dagar väldigt mycket värda och jag känner att jag behöver detta. Visst är det trevligt att få saker gjorda och ha planer på G men att hela tiden fylla sin tid med planering funkar inte för mig - då blir även de trevliga sakerna till "måsten".


Våg med Myrtenskott i vårt kök..


...en liten rackare som måste passas med vatten.


Lykta som hängt med länge nu.

Jag ska jobba hela helgen och har "bara" denna dagen ledig så "bara varat" är snart över.
Det är med blandade känslor som jag jobbar "mina" helger och kan väl inte påstå att det är så himla kul...Men de lediga dagarna mitt i veckorna trivs jag med och det väger helt klart upp helgarbetet.

Önskar Er en Trevlig Helg!


8 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Skrotdagar, kallar jag dem. Dagar som man bara skrotar igenom, men sådana dagar är precis lika viktiga som de där effektiva dagarna. Ibland behöver man bara landa, i absolut ingenting.

Här regnar det också, veckan har tagit massor av snön o regnet hoppas jag tar det sista! Vill se grönt o spirande lökar i rabatten.

Önskar dig en bra helg, trots ditt helgmotstånd ;).

Varma kramar till dig vännen

Lotta 8`) sa...

Ja fy bubblan för vädret men å andra sidan så har jag tänkt idag (och igår) att det i alla fall är plusgrader ;)
Det är skönt med skrotdagar, du gör helt rätt! Jag är hopplös på att skrota här hemma, måste liksom åka bort och då är stugan vid havet perfekt, där kan jag bara vara :)
Fin bild på vågen och lilla myrten :)
Ha det så gott, kram ♥

Fröken Kråknäs sa...

"Bara vara dagar" är underbara. Här har inte regnet vräkt ner men däremot snön. Det är så mycket vinter igen ovanpå den vinter som var kvar. Vi har så mycket snö!!!

Fast det kommer en sommar så småningom.

Kramar Katarina

Eva sa...

Härligt med "baravaradagen", och jag förstår att vovven nog trivs bäst inne också. Inge vidare vovveväder nu när det är så slaskigt...mina å jag kom nyss hem, rätt så blöta ;*)

Kram, från Eva

billan sa...

Jag har jobbat helger och nätter i massor med år. Sedan 10 år har jag veckotjänst. Båda har sina fördelar...jag kan verkligen sakna en ledig dag mitt i veckan. Och nu är man ju mer död än levande när fredagskvällen kommer.
Du gör helt rätt med ditt "bara vara"...
Önskar dig en lugn jobbarhelg och att du hinner med lite avkopling också mellan varven!

Moa sa...

Hela 300 gram nästan väger din fina myrten.. *ler*.. och bra att ha den nära om den behöver mycket pass. Härligt med såna dagar då man bara är.. liksom..=) välbehövligt och skönt. Kram o ha en bra helg.. hoppas du är ledig denna..Monica

Hemma på Landet sa...

Du är så gullig du Malin.
Härliga bilder. Gillar blomman.:-) Kram Stina

Kokospelle sa...

Vi har fortfarande säkert 70 cm snö och inte en bar fläck. De enda krokusar jag ser står i en kruka inomhus.

Lite segt just nu kan jag säga.

Får nästan bakbinda händerna för att inte börja plantera frön inomhus för att få nåt liv. Om det står på påsarna att det ska förodlas i mars-april och vet man iallafall helt säkert att här i zon 5(6?) är det april dom menar....

Långt till vår