8 april 2011

Jag drömmer om rabatter med jämna kanter...som ser prydliga ut bara man fått rensat undan det vissna...De ska bölja fram och kanten mot gräsmattan ska vara tydlig och distinkt.
Jag har tillbringat så gott som hela dagen ute i trädgården och har fått klippt ner visset och röjt undan.
Eftersom gräsmattan inte kommit i gång så ser det ganska så lerigt ut längst med kanterna här och där... jag inser att det är en hel del som ska grävas och bättras på för att det ska bli snyggt.

Det går inte att enbart slita utan stundtals har jag vilat mig på en stol - suttit med katten i knät och bara varit...trots den kraftiga blåsten så har solen värmt och mitt på dan kunde jag slänga av mig koftan och gå runt i en tunn bomullströja...Det är verkligen vår nu!


Uppstickare i gräsmattan.


Aubretia i kruka på yttertrappen.


Lungörten har börjat blomma.

Det står på löpsedeln att Västsverige (där bl a jag bor) ska få sol och värme över helgen och det uppskattas verkligen av mig och det trots att jag ska jobba både lördag och söndag.
Ser att gräsmattorna så smått har börjat piggna till och det växer så det knakar, blir det nu lite värme på detta så inbillar jag mig att vår trädgård ser lite mera hyfsad ut i mitten på veckan då jag är ledig igen.

Ha en Trevlig och Skön Helg!

9 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Jag verkligen avskyr blåst! Men den kanske torkar upp marken fortare så att man kan gå utan att trampa leran till betong. Härligt med allt det blå i dina bilder!

Corrina sa...

Här kan man inte ens vara ute, stormat i 2 dagar så grannens garage tak var på väg av. Var ute lite i går men öj vad ögonen protesterade, kan det vara allergi redan? Hoppas kunna vara ute i morgon. Kram

Eva sa...

Du gör Din dröm Du, Malin.
Låter jättefint med det jämna & böljande tillsammans.

Klokt gör Du i att vila mellan varven också, med kissekatten i knät...såå rogivande.

Hos mej blåser det friska vindar.
Tog oss en lååång sovmorgon, där även vovvarna var med på noterna *fniss*

Kram, från Eva

EVA AGNES sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
EVA AGNES sa...

Men nu kan man ju skymta våren och att börja gräva och planera trädgården har i alla fall jag väntat på hela den långa vintern.
Ha en skön helg Malin
önskar Eva Agnes

Fröken Kråknäs sa...

Idag har jag äntligen stoppat ner händerna i jorden. Visst stötte jag på is och tjäle på ett par ställen men överlag var det vår.

Ha en skön lördagkväll!
Katarina

billan sa...

Vad våren har kommit långt hos dig, jag har fortfarande massor med snö kvar:( Men en och annan vårlök börjar titta upp här och där även hos mig....
Hoppas du haft tid att njuta av vårvärmen trots du haft en jobbarhelg.
Må så gott och ha en bra vecka!

Poppins sa...

Det har varit härligt vårväder och jag har börjat klippa rosorna. Och visst drömmer jag också om perfekta böljande kanter mot gräsmattan men det blir aldrig något annat än en dröm...
kramar från Poppins

Jord under naglarna sa...

Vilken härlig vårblomning!

Igår var det riktigt varmt och skönt när jag kom hem från jobbet och hela jag fylldes av trädgårdslust - trots att det fortfarande är fläckvis med snö. :)

Du drömmer om jämna kanter och jag läser en bok som heter typ Den vilda trädgården och låtsas att jag har en lite vild, men hyfsat ordnad trädgård. =)