10 maj 2011

Det blir inte alltid som man har tänkt sig...
Ibland blir det helt annorlunda - Torsdag kväll före Valborg fick jag "knallont" i magen och hamnade på sjukhus där jag blev opererad för brusten blindtarm. 
Jag blev kvar på sjukhuset i en vecka och under den tiden kom våren med sjumilakliv...Visserligen hann det både snöa och vara ett par nätter med frost men likväl så hann våren hit...

Nu har det gått några dagar sen jag kom hem - jag är väl sk "konvalescent" just nu...men det är sannerligen inte lätt att enbart sitta och ta det lugnt när allt runt omkring en har fått växtfnatt...Maskrosor har jag "roat" mig med att peta upp ur gräsmattan men de slår ut fler fortare än jag "petar". Med lite bärhjälp av jord så har jag idag lyckats få ner diverse plantor ute i växthuset.
Maken har klippt gräsmattan och det ser faktiskt ganska så trevligt ut där ute just nu...


En bit av våren...


Himmel så fint det är nu...


Undrar om det bor någon där inne...

På Torsdag ska jag på återbesök på sjukhuset och jag hoppas innerligt att jag får beskedet att kroppen återhämtar sig...Jag vill så mycket och har inte riktigt tid med att ta det lugnt...
Eller...
Det kanske är just det som är poängen  egentligen...
Aldrig tidigare har jag enbart betraktat min trädgård...Det funkar inte med "måsten" just nu utan de får vackert vänta och jag får ta allt i ett makligt tempo...Rätt behagligt om jag ska vara riktigt ärlig...

Ha det Så Gott!


14 kommentarer:

Anonym sa...

Du lilla toka där, hjälp vad du skrämdes när jag läste vad A skrivit på "Ansiktsboken" men jag hörde att du hade eget rum i alla fall ;)
Vad skönt att du mår bättre nu även om jag förstår att det är svårt att hålla sig stilla, speciellt nu när allt blommar eller ska blomma, och du vill vara ute och påta. Jag är glad att du mår bättre, var nu rädd om dig!

Kramar Mia

Berit sa...

Men oj vilket elände,Krya på dig!
Ha en underbar dag!

Jord under naglarna sa...

Men fy vad tråkigt. Krya på dig nu och försök att njuta av våren i det lugna.

Kram.

Kokospelle sa...

Men fan också vilket elände.
Ärligt talat har jag varit lite orolig för dig eftersom du inte uppdaterade i din egen blogg eller att du kommenterat hos mig. Jag blev så glad när jag såg att du skrivit igen.
Ja, nu får du se på när det växer. För det gör det alldeles av sig själv. Det är klart du återhämtar dig men nu får du som du skriver ta det goda med det onda och bara vara i stillhet.

Kram från Kokospelle

Poppins sa...

Oj, det låter inte roligt att bli opererad. Hoppas nu allt blir bra. Men passa på att njuta av titta på trädgården och bara se hur allt blir grönt och lummigt. Det är ju inte ofta som man får vara ledig när det är som vackrast i naturen.
kramar från Poppins

karina sa...

Hejsan!

Vad skönt att du inte var långt ifrån hjälp för brusten blindtarm är inget att leka med. Man förtränger åkommorna och jag min toka cyklade som vanligt första gången till Borgholm utan att ha cyklat småturer först. Att jag inte cyklat sen stroken glömde jag också bort men bra gick det och bara en envis jädrans träningsvärk sitter kvar. Skönt egentligen att man glömmer bort för annars skulle man aldrig våga något utan bara vara ängslig. Här njuts det av trädgård och tulpanerna nu när staketen är höjda och lite besvärligare för rådjuren. I ett makligt tempo går livet vidare här och ha det gott, Karina.

Corrina sa...

Men fy så hemskt, jag vet verkligen hur det känns å sedan att behöva sitta på händerna efteråt är ju inge kul heller. Var rädd om dig nu. Kram

Hem Ljufva Hem sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hem Ljufva Hem sa...

Hej Malin.Vilka fina härliga bilder du visar.Är du oxå en skogsmulle precis som jag?
Krya på dig från alltehopa nu så du kan få njuta av våren på riktigt.
Kram Kicki.

Hem Ljufva Hem sa...

Hej igen.Glömde ju att säga förut att jag har lagt till dig i min blogglista oxå såklart.Ha en bra lördag...

Lotta 8`) sa...

Men vilken otur du haft! Aj vad det måste ha gjort ont...... skönt att du är på bättringsvägen och att du kan dona lite i trädgården i alla fall.

Inget ont som inte har något gott med sig...... just det där att bara betrakta är i alla fall jag mycket dålig på att utföra, har ju oftast något i händerna därute men nu i kväll, har jag varit ute och luktat på regnet och bara tittat på allt det gröna och härliga!
Tror banne mig att maj månad är den bästa av alla tolv :)
Krya på dig och ha det så gott :)

Fröken Kråknäs sa...

Vilka härliga försommarbilder du visar. Otur med blindtarmen! Du måste haft mycket ont. Håller tummarna för att återhämtningen går snabbt.

Kramar Katarina

Eva sa...

Jo *fniss* jag nattsuddar visst också Malin ;*) Jisses, klockan är ju 01.10...!

MEN, uschiamej har Du råkat ut för brusten blindtarm...det där lät riktigt obehagligt, och som en blixt från en klar himmel.
Hoppas att allt är bättre med Dej nu ♥ Förstår att det kan vara skönt att ~betrakta trädgården utan måsten~ :-)


STOR KRAM OM ~~~
Eva

mammaxtre sa...

Vad skönt att allt gick bra med dig. Usch vilken trist upplevelse tänker jag.

Våren är vacker. Kanske är den vår bästa tid.

Ha det gott