15 maj 2011

Till slut så kom regnet!
Det började här på lördagskvällen och har fortsatt av och till idag - söndag, ett efterlängtat och välbehövligt regnväder. Men hu så kyligt det blivit...Det är samtidigt lite skönt att gå inne och kura, läsa och göra sånt som lätt räknas som oviktigt/ointressant när solen skiner och det är skönast att vara ute.

Jag var på återbesöket på sjukhuset och provsvaren visar att jag snart är återställd. Himmel så gott - men det känns allt av att kroppen har fått sig en "törn". Ytterligare en vecka är jag sjukskriven och jag kan inte säga annat än att det känns välbehövligt, det känns av i magen där det la snittet och jag funderar på hur länge det ska ska kännas egentligen.

Nu slår Syrenerna ut här där jag bor och alltså har vi passerat tiden "mellan Hägg och Syren"...
Det rusar i väg!


En lite blå blomma som helt ny för mig i trädgården...intensivt blå färg!


Kära Löjtnantshjärtat är trevligt att se igen!


Lite udda blommor i en vas gör mig glad!

Jag har fått ner ytterligare växter i växthuset under veckan och jag har utövat en "ny teknik" för att få med mig jordsäckarna...Jag använder viss armstyrka och minst lika mycket vänster ben...på så vis får jag fördelat tyngden och det känns lättare för magen...Låter säkert mycket märkligt men det funkar.
Att det är just vänster ben jag använder beror på att jag är "högerbent"...fniss!!

Må så Gott!

13 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Så fint.
Ja, här är det också kyligt och regnigt. Det som är bra är att lite mera pollen försvinner. Men snart vill man ha varmt igen.:-) Kram stina

Hem Ljufva Hem sa...

Gott att va hemma 1 vecka till.Jag gjorde en magop för ett litet tag sedan och var hemma 6 veckor,det tog verkligen tid att komma tillbaka igen.Skönt med lite regn när man ändå jobbar,hehe,men jädrar va kallt det blev.Då helt plötsligt blir det inte lika roligt att pyssla ute.
Ta det lugnt nu och njut av din vecka.
Kram Kicki.

Corrina sa...

Underbara bilder. Vi har inte fått mycket regn alls och just nu skiner solen och ljuset är underbart. Var rädd om dig nu. Kram

mammaxtre sa...

Älskade Löjtnantshjärta, så vackra!

Sköt om dig, och be om hjälp när du behöver, ett tips :-)

Jord under naglarna sa...

Skönt att det är bättre!

Ja du... här har inte ens syrenerna slagit ut även om det är sprickfärdiga blomknoppar. Syrenen dröjer bra många veckor till.

Ha en fin afton!

Lusthuset sa...

Härligt med regn. Det behövdes så väl, men oj vilka mängder. Jag fick rädda in mina älskingar i växthuset när det blev för mycket. ha nu en skön kväll och krya på dig. Kram!!

Moa sa...

Det var verkligen något fasligt vad du råkat ut för.. usch o fy, brusten blindtarm är inte o leka med så det är skönt att höra att du är på bättringsvägen. Men att lyfta jordsäckar med sår i magen?..hmm.. ta det försiktigt tycker jag.. du har väl några barn du kan utnyttja?.. hihi.. Ja du o kallt har vi fått o regn, känns som allt har växt 10 cm sen i lördags jisses vilken fart allt fick efter helgens regn men nu vill vi allt få tillbaka vår värme som var förut. Önskar dig en skön vecka och ta det lite lugnt oxå.. kram Moa

Hemma på Landet sa...

Stor kram till dig gumman. Hoppas att du får en bra dag.:-) Stina

Eva sa...

Så bra att det ser bra ut med Dej efter operationen Malin. Hoppas snittvärken försvinner snart också.

Himla söt liten blå blomma det där :-)
Och olika blommor i vas, är väldigt fint, tycker jag också.

Här har vi lite fifty/fiftyväder på morgonkvisten, en blandad kompott av regndroppar & solsken, men mest regndroppar ;*)

Hihi, så man kan vara vänster & högerbent också...jahaja, då fick man lära sej något nytt då *fnissar gott* Du är rolig Du ;*)

Kramar
Eva

Dubbelörn sa...

Himmel! Brusten blindtarm!! Tack o lov att du kom in i tid o att du nu är på bättringsvägen.

Ljuvliga bilder du visar, löjtisen är min favorit i vårrabatten :).

Här ligger vi efter i vårschemat. Växthuset har vi inte hunnit med, inte heller är jordsäckar inköpta. Bastun fick prio 1 o i helg ska vi ner till Lund för att hämta hem sonen över sommaren. Men Kristi H-färdsveckan, då du, då ska det bli action här ;).

Kryapådig-kramar

Birgitta sa...

Skönt att höra att du verkar ha återhämtat dej efter din brustna blindtarm, det är inget vidare när det går så långt. Själv op jag också för fyra år sedan blindtarmen, sånt som oftast inträffar i ungdomen, så hur tolkar man det, ska vi bli smickrade eller förundrade?

Vackra blomsterbilder, det är så härligt att kunna ta in någon kvist eller blomranka och njuta dubbelt upp. En sån fin skulptur du har i förgrunden, den gillar jag.

Ha det nu bäst i trädgården och förta dej inte med tunga säckar. De rara barnen kanske kan bunkra upp med jordsäckar så de blir mer lätthanterliga för mamma som är konvalescent. Kramar och ha det gott i den härliga månaden maj. Birgitta

essemia sa...

Slit inte för mycket på dina jordpåsar. Lätt hänt att såret går upp igen. Du får lära dig att be om hjälp istället så det inte händer nåt.
Skönt att du kom in i tid med din brustna blindtarm.
Så söta blommor. Den blå har jag ingen aning om vad det är, men söt var den.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

karina sa...

Hejsan!
Huvudsaken att man får med sig det man vill har jag börjat tillämpa, när kroppen strejkar i vissa lägen.
Skönt att allt gått bra och att du får en vilovecka innan arbete, och den blå blomman var vacker i sin färgnyans. Ha det gott, Karina.