20 juni 2011

Det går lite sisådär med bloggen just nu - en hel del annat upptar min tid.
Det är sköna lediga dagar utan tider som ska passas och det är verkligen suveränt att kunna "ta dan som den kommer". Det hade visserligen varit oerhört skönt med sol och värme men för en gång skull så har vi kommit i gång med att röja inomhus...
Vi tog oss ann källaren idag och det känns i hela huset att det har frigjorts ytor - luft har kommit in och vi har "bara" börjat...
Jag var riktigt "taggad" idag och hade inga som helst problem med att slänga, den där ådran i mig som oftast säger "det kan vara bra att ha" tog inte över och vi har burit ut säckvis med "bra att ha saker" suck säger jag bara...Hur är man funtad egentligen!?


Pionerna är som vackrast just nu!


Söt kruka med små "växtglin" i.


I år fick den vackra betongkrukan vara kvar inne.

Nu går vi in i Midsommarveckan och det är en "magisk tid" -  ljuset är som starkast och sommaren är på topp...eller...nja den ska pågå länge till ju...
Jag måste tillstå att ljuset gör underverk för oss...dagarna blir långa och härliga, kvällarna korta (ja det är bara natt en kort stund)...Det är så enkelt att leva...

Må så Gott!

8 kommentarer:

Hem Ljufva Hem sa...

Hej.Har oxå haft semester en vecka nu innan den riktiga semestern börjar.Har precis som du rensat och slängt massor med saker och frigjort ytor precis som du.Sååå jädra skönt det känns!!!
Har varit iväg på loppis idag ihop med en väninna,hittade inget speciellt men en trevlig dag avslutad med god middag blev det iallafall.Ledig i morrn med blir ev. lite mer loppis,har kommit in i den svängen igen just nu...
Ha en fortsatt bra semester.
Kram Kicki

Dubbelörn sa...

Blev glad ända in i hjärtat över din kommentar :).

Jag njuter också av ljuset, norrbottning som jag är, de ljusa nätterna fyller mig med energi. Jag lovar jag fyller varje por med allt det positiva som sommaren ger :D.

Nu håller jag ändå tummarna för att regnet viker undan på midsommarafton. Vi blir 10pers o det underlättar ofantligt om vi kan vara utomhus.

Stor varm kram till dig vännen :)

Hemma på Landet sa...

Härligt med sommar och blomster. Tiden går så fort så man får passa på nu om man ska hinna med att njuta.:-) Kram Stina

Eva sa...

Go sommarmorgon på Dej ~~~

Härligt, att få DEN känslan ibland också...att inte lagra upp med bra-att-ha-saker :-)
Kör samma race härhemma just nu!

Pionvackert ~~~
Ibland längtar jag efter en liten trädgård, ändå...man kan ju inte ha syrener & pioner & sånt på en balkong...eller kan man, kanske...

Kramar, från Eva

Jord under naglarna sa...

Det låter underbart att ta dagen som den kommer! Det ska jag också göra bara semestern börjar.

Igårkväll tittade vi på direktsändning från Göteborg med barnen och då märkte de skillnaden på den ljusa kvällen där jämfört med våra ÄNNU ljusare kvällar. Fick mig en tankeställare att jag borde ta vara på sommarkvällarna lite bättre.

Lotta 8`) sa...

Hej där :) Skönt med ledighet! Blir lite avis på de som går på semester nu - fast när de kommer tillbaka, går jag på ledighet ;)
student - så mysigt! Ja, det är en härlig dag för studenterna och roligt att "måste-skolan" är över, nu skall de bestämma över sin framtid och nästa skolval, är deras eget val - du vet vad jag menar :)

Här är blåsigt och grått och lite avplanad energi men snart är det långhelg och samvaro med stora familjen vid havet och det är gott det med :)
Ha det så gott, kram ♥

Birgitta sa...

Så härligt med ditt inlägg, det andas verkligen frihet och lätt att andas, njuta och ta vara på allt det goda som finns alldeles när om vi bara vill ta in det. Dina bilder är helt underbara, pionen så vacker.

Skönt med röjning, det frigörs plats och man kan fylla på med lite annat, så bra eller hur, det finns ju mer bra-att-ha-grejor, man kan aldrig veta när de kommer till pass, jag har också fötts med den genen och det är inte alltid så dumt tycker jag. Alltid finns det nåt som passar till det man vill göra just då.

Hoppas du får en skön och härlig midsommar, kramar Birgitta

karina sa...

Hejsan!
Visst är det skönt att röja ur,och få lite ytor omkring en. Har en regel och har jag inte använt saker på typ 1 år så kommer de aldrig att användas, och kan lika gärna skänkas eller slängas. Nu råder en ut en in i det mesta och då blir det aldrig överfyllt och man får flänga med dammtrasan i onödan, blivit lite lat hörsde. Ha en trevlig midsommar, Karina.