2 juli 2007

Den här sommaren har inte varit nått att hurra för hittills...vädermässigt då.
Det är skönt att vara ledig och ta dan som den kommer utan måsten. Men jag vill ha sol och värme...bad och ljumma sommarkvällar... Kanske kommer värmen fram i juli men tänk om det blir en sådan där "blöt" sommar som det det var för några år sedan...

Tycker det verkar som om vi bara har två årstider numera...vår och vinter...Det enda som skiljer dem markant åt är ljuset...kanske är att ta i men just nu så känns det så.
Jag är med andra ord lite grinig just nu och drabbats av tanken på att semesterdagarna går undan i svindlande fart...

Igår så var vi på hantverksutställning på Backamo...mängder med folk och massor att kika på.
Tycker det är häftigt att det finns så många människor som håller på med sina händer, har idéer och skapar...Det var enligt tidningen ca 200 utställare så det fanns som ni förstår massor.
Tydligen så var antalet besökare rekordhögt och detta talar också för att intresset för
hantverk är stort.
Jag köpte inte något mer än en stor påse naturgodis (massa socker och hälsosamt!!).
Däremot så fanns det en liten loppis att kika in på och det är alltid kul.


Köpte den här lilla ramen för 3 kronor...
Äldsta dottern som var med hittade jättefina äldre smycken som vi
betalade 3 kronor styck för...


Dett är en gammal glassform som köptes i lördags på en annan loppis för 25 kronor...


...och detta är en suddig bild på en Pelargon som växer hemma hos mig...

Denna Pelargonen har sin lilla historia...den har som litet frö flugit ända från Sydafrika i en resväska hem till mig. Den fick resa med en före detta arbetskamrat till mig som hade fått stränga order med sig att leta Pelargonfrö då hon var där...I Pelargonernas hemland växer de vilt som buskar och den här var ett av de frö som tog sig...
Det är tredje året jag har den och jag är så rädd om den...Den är verkligen knallskär och växer i princip rakt upp...hade aldrig köpt den i affären om den stått där...men nu...med sin lilla historia och långa svåra resa så är jag väldigt glad i den...

Ha det gott!


12 kommentarer:

lotta sa...

Nä, roligare väder kunde vi väl få lov att ha.... det ser ut som om hela veckan går i molnens tecken. Tur ändå att det finns lite annat kul att hitta, som tex hantverksutställning - det låter kul och visst finns det olika sorters hantverk. Fina fynd ni gjort. Inte har jag tänkt på att Afrika är Pelargonens hemland - maken som åker dit med jämna mellanrum - kanske skall jag be honom leta frö?

Hemma på landet sa...

Fina saker du, vännen. Puss

Susanne sa...

Nä usch känner som du när det gäller vädret. Så himla trist. Man behöver verkligen solen och värmen så att resten av året klaras av.
Oj, imponerad att ni satt i dom köerna. Vi var en kort sväng på Torp (Uddevalla) igår och när vi åkte hem så vi köerna in till hantverksmässan. Inga dåliga köer.
Fina loppisfynd du har gjort.
Kram

Monica sa...

Ja jag läser att ditt humör är på samma våglängd som mitt nu..så j..dra kallt o rått tycker jag att det är. Hela kroppen skriker efter sol o värme,,har eldat i spisen två kvällar i rad får jag fryser..brr..är det hösten eller.?? Det var trevligt med Backamo i alla fall läste jag och alltid kul att göra fynd..jag åkte ned till Botaniska och det var hur skönt som helst faktiskt så sprack solen upp det sista och det var riktigt varmt där nere... Rolig historia med din pelargon. Ha det gott i kylan o ta på dig raggsockar tror jag ska göra det ikväll i alla fall..=)Kram Monica

Elzste sa...

Får väl hoppas att vädret ändrar sig snart. I alla fall för er skull (jag vill gärna ha lite dåligt till vecka 30 *s*). Jag har en pelargon från Samos, Grekland. En kompis som tog skott på allt vad pelargoner heter på den tiden och så skänkte hon ett till mig. Kul att ha.
Kram Elzie

Elzste sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elzste sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
EVA AGNES sa...

Vad det gäller vädret håller jag fullständigt med dig. Tänk om det blir blött, blött, blött...hugamig.
Den lilla historien om pelargonen är ju för häftig. Direktimport kan man säga. Söt är den och du blir ju extra rädd om den i och med att det bara finns den i hela Sverige.
Vad det gäller änglakören får du spela det du kan. Antar att de andra änglarna kan sjunga... *fniss*.
Jag var på Panduro i dag. De hade inte pappret hemma men skulle ta hem till mig.
Det kallas för överföringspapper och det ligger 5 ark i en förpackning.
Kramar till dig
Eva Agnes

karina sa...

Har kutat runt med gräsklipparen för de har lovat regn, äntligen. Här är kruttorrt, och det enda som kommer är skurar då och då. Hoppas vi får byta väder ett par dagar. Vilka fynd du gjort för en sån liten peng. Hädanefter när jag reser, så ska det "alltid" finnas några frön i min väska med hem.Tänk att ha en pelargon med den resvägen, häftigt. Ha det gott karina.

Hemma på landet sa...

Kramis och pussis

EVA AGNES sa...

Det är riktigt Malin att rosensaft göres ungefär som man gör flädersaft. Lite annorlunda smak. Fläder är ju speciellt.
Kramar till ängeln Malin från
Eva Agnes

karin a sa...

Nu har vi väl fått tillräckligt med regn för en lång tid framöver!? Nja tror inte det, väderprognosen lovar regn åtminstone veckan ut. Suck! Tur i alla fall att det finns inomhussysslor som lockar. Loppisar och antikbodar är trevliga att besöka. Fina fynd som du och dottern har gjort. :)