31 juli 2007

Tänk vad man lär sig hela tiden, jag hävdade att detta är en Stockros (bilden nedan) av något slag men fick av Karina "Ute och Inne" veta att detta är en Rödmalva.
Sökte på den och fick detta bekräftat och jag har inte den blekaste aning om hur den har hamnat i min trädgård. Den kan vara flerårig om den vill sig och frösår sig på egen hand.
Kanke har en liten fågel tyckt att den borde finnas i min trädgård eller så har jag glömt att jag sått den - hur som haver så är den väldigt söt.


Så nu vet alla att detta är en Rödmalva


Sen fick den här lilla sötnosen komma med. Den blommar så sött med små, små blommor.


Så nu blev det två inlägg från mig på kort tid...har inte hunnit och så är det detta med tillgången till vår dator...Hävdar fortfarande att det räcker med en...men i små stunder tänker jag tyst för mig själv att det skulle nog inte skadat men en egen....

Må så gott!

7 kommentarer:

Åsa sa...

Den malvan har jag också..=) visst är den fin!!!! Den kan nog fröså sig själv.. och får den hjälp av fågeln...så =)/åsa

Monica sa...

Den malvan är vacker och jag har en i trädgården också var o tittade idag om fröna mognat för jag litar inte riktigt på att de självsår sig..sådde den för två år sedan och inte tittade det upp nån ny förra året..hittade lite frön i påsen och sådde på nytt i år..så nu tar jag det säkra före osäkra. =), men vacker är den..Läste ditt förra inlägg och visst är det en konstig sommar..tänkte igår på vad olika det kan vara ..förra året låg jag dag efter dag i skuggan under mitt päronträd och läste..om jag inte var på stranden...inte en dag i år under trädet../Ha det gott Monica..=)

Susanne sa...

Vilket söt Malva. Här har faktiskt trädgården ryckt upp sig. Trots att den för ett par dagar sedan såg hopplöst lerig och blöt ut. Solen har verkligen en läkande förmåga.
Nu inväntar vi nästa omgång gäster idag. Har haft några dagars gästpaus :-) Då har däremot lillan bestämt sig för att få alla tänder på en gång :-(
Men vem behöver sova! ;-)
Det blir verkligen fina bilder med din nya kamera. Gubben blev inspirerad och vill nu ha en ny! :-)
Må så gott!
//Kram

karin a sa...

Ja visst frösår den sig! Jag hade en sort en gång i en rabatt och nu uppkommer den i otaliga varianter. Förra året kom en stor och flera meter hög solros upp i samma rabatt. Trots att jag inte odlat solrosor i trädgården. Kanske var det från fågelmat den gången. Hur som helst så gör fåglarna trädgården mer spännande! :)

Clara sa...

Hej lilla Malin!
Oj vad du har fotat och bloggat....det var endel att ta igen :=) Massor med vackra blommor i din trädgård och du har äntligen fått din kamera!!! Vad tycker du om den....krånglig...härlig...jobbig..eller?!
Ta det lugnt bara och läs instruktionsboken då och då....jag har kört med autoläget nästan hela semestern....först nu har jag börjat pilla lite med manuella inställningar och inser att jag har MYCKET kvar att lära!!!! Jag tycker att dina bilder är vackra och när jag läser vad du skriver så verkar du ha läget under kontroll :=) Kram

Hemma på landet sa...

Du tar bara vackra bilder du. Kram

Marie sa...

Tittar in för att önska dig en trevlig helg. Nu har jag fått lära mig hur en rödmalva ser ut också. Tack för det!

Kram Marie