11 juli 2007

Idag kan jag inte låta bli att "prata väder"...för jag ser faktiskt en klar förändring till det bättre...dvs - det regnar inte konstant!
Jag kan vara ute långa stunder utan att bli genomblöt och gräsmattan har blivit klippt...Det som är tråkigt är att mycket av blomprakten där ute inte beter sig som vanligt utan ruttnar strax efter det att blommorna slagit ut...Rosorna blir bruna och tråkiga...Riddarsporrarna som brukar vara höga och ståtliga slokar...

Var inne i en blomsteraffär igår och skulle betälla blommor...hon som hjälpte mig förklarade att alla snittblommor är uppe i skyhöga priser...Det stora blomsterlandet Holland som står för största delen av snittblomleveranserna har dränkts i regn och därmed har blommorna blivit förstörda...Hon tog vit Kalla som exempel och jag tror hon sa att inköpspriset låg på ca 100 kronor. Till alla bröllop under sommaren har de fått kämpa som sjutton för att få tag på blommor till buketterna och just nu var det Luktärter som var hur svårt som helst att få tag på...

Jag hade inte tänkt på detta med blomsterhandeln - man märker mer och mer hur beroende vi är av att vädret ska vara "som det brukar"...


Nyutslagen Stockros i cerise...


Min svarta Stockros har börjat blomma för första gången...
Hade tagit en sudding stockrosbild till och det på en mörkt vinröd sort...men kära dottern hade tagit bort den bilden och fyllt kameran med bilder på allt möjligt konstigt...så den får vara med en annan dag...

Att gå i väntans tider är fruktansvärt jobbigt...jag väntar på min nya kamera.
Drömde i natt att det kom en avi om att det fanns paket att hämta ut...i drömmen störtade jag iväg för att hämta ut det jag trodde var kameran...men icke...paketet innehöll en näsflöjt...

Ni hör ju galet det håller på att bli...förstår bara inte var jag fick till det där med näsflöjten ifrån...vad jag vet har jag varken tänkt eller pratat om en sådan...

Ha det gott och önskar Er alla en stor sol!


14 kommentarer:

Åsa sa...

Vädret ja, det är mycket som påverkas av det, måtte det bli "normalt" snart igen!
Haha, en näsflöjt! själv drömde jag att jag ruvade på ägg i olika storlekar i min tröja..... Kanske för att vi såg söta fågelungar i ett bo för ett par dagar sen.... tokigt kan det bli!
Hoppas din kamera dyker upp snart.
:)

Fundera grönt sa...

En näsflöjt?! Underbart! Man undrar ibland vad man får allt ifrån... Vad roligt med kameran, grattis! Hoppas den kommer snart, snart!

Susanne sa...

En näsflöjt är ju inte riktigt lika kul som en kamera men ändå... ;-)
Var också inne för att köpa blommor idag och ja, priserna är höga. Blev snål och gick därifrån.

Det ruttnar här med, ja inte jag då utan trädgården. Ledsamt...kommer inte alls bli någon blomsterprakt i år.
Må så gott!
Kram

Clara sa...

Stackars Malin....ingen kamera än! Visserligen tillverkas de i Kina men riktigt SÅÅÅÅÅ lång tid ska det ju inte behöva ta att frakta den till dig!!!!! Men en näsflöjt är ju bättre än ingenting....dock svårt att ta bilder med en sådan tingest :=) ....du är för rolig du....KRAM!

Hemma på landet sa...

Moahaha...en näsflöjt. En sån har vi...Hellre en kamera säger jag bara. Underbara bilder. Puss

Åsa sa...

Vad regn kan ställa till med.. men din svarta stockros.... härlig färg..
vad är en näsflöjt..? hihi! / Åsa

kirsti sa...

Grattis till bättre väder! Äntligen! Har verkligen tyckt synd om dig och din trädgård!
Ähum..dröm om näsflöjt?! Undrar vad det kan betyda..:))
Vi väntar, och väntar, också på en kamera.. Vi fick avin i fredags, rusade till affären, hämtade ut, slet upp paketet..och såg att de levererat FEL kamerapaket!!!
Vi svor. Vi suckade..och vi skickade tillbaka den och väntar och väntar nu på den RÄTTA!
Hoppas du får din snart! Blir ju kul att pröva den sedan i solskenet!!
Kram, Kirsti

lotta sa...

Här är det också mindre ihållande regn men fortfarande ingen dag utan regn, just nu duggar det ihållande... Och jag kan förstå att priset på snittblommor är högt - tänk så många som drabbas av regnet. Just precis ringde en man och berättade att det jag skulle beställa (i jobbet)inte kunde levereras till mig för lokalen där det fanns har drabbats av översvämning.... Det gäller att inte "ge upp" och låta regnet påverka humöret. När du får din kamera (näsflöjt*fniss*) så får du något kul att göra, även om manualer inte alltid är så roliga att läsa, håller tummarna att den dyker upp snart. Ha det så bra i regnet =)

ÅsaGåsa sa...

Ha, ha, en näsflöjt! :) Ja, det är konstigt vad mycket egendomlight som händer i drömmarna... Hoppas du får din nya kamera bums!

Monica sa...

Vi börjar allt bli lite småtokiga här nere av allt regn..näsflöjtar.."fniss"...ja mycket ska man höra. Måtte nu snart din kamera komma så du får lite kul...jag ska försöka gjuta imorgon om det inte regnar för mycket,...snart flyter jag väl iväg bort till dig över åkrarna. =)

Birgitta sa...

Det är kul med drömmar, de berikar
ens liv på nåt sätt. Här har inte regnet varit så plågsamt, det växlar mellan sol och regn. Hoppas du får din kamera snart så du får frossa i foto och ta fina bilder i regnet förslagsvis, så det kommer nåt gott utav det hela. Kram och ha det så gott.

Marie sa...

Näsflöjt, hihi. Tänk vad tokigt man kan drömma. Hoppas din kamera kommer snart.

Ha en trevlig helg.
Kram Marie

karina sa...

Hejsan.
Hoppas din kamera kommer snart så du slipper mardrömmarna "ler". Visst är den vacker den svarta stockrosen. Har både den enkla och dubbla. den enkla har börjat komma. Visst är det tråkigt när de viker sig och rosor blir brunrostiga. Det går lite för fort för nu börjar höstanemonens knoppar vilja slå ut, och de vill man ju inte ha förrän i slutet av augusti. Ha det gott Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Hemma på landet sa...

Skickar en en kram. / Stina