16 februari 2008

Vi har kallt!
Det var -6 tidigt i morse och nu på förmiddagen ligger det runt -2 därute...Grått och trist igen...suck...men tre soliga dagar har vi haft...våren har gjort sig påmind i stora mått!
Det mest härliga är att ljuset återvänder och jag märker det framförallt på kvällarna...när solen lyst så har allt varit förgyllt den där sista timmen innan solen förvinner
"ner i sin väst".

Jag har svårt att slita mig från min pensel...trappen är klar nu men kikade på mitt gamla skrivbord som hängt med mig hela livet (min morfars) och fick se hur skamfilat och dant det såg ut...Det håller nu på att återfå sin en gång tidigare vita färg. Jag har symaskinen på det och står i en liten "smutt" på övervåningen...Golvet där är nymålat och fint så självklart insåg jag snabbt att det måste "matchas upp" för att passa in...

Äldsta dottern som "känner sina mamma" kom försiktigt igår och undrade om vi inte kune ta hennes rum nu då jag ändå är igång...så vem vet...Antagligen åker hennes gamla matta ut innom kort och golvet i hennes rum kommer också att målas...

Ute i rabatten är det överfullt av gula Krokus och är alltid de som kommer först igång med blommandet...de blå dyker upp betydligt mycket senare...Igår hände detta dock och den först blå stod där lite försiktigt bland de torra löven och såg ut att fundera på om den verkligen skulle vara vaken så här dags...men där var den!


Så vacker och med sin blå kjol hårt ihopdragen runt sig...


Tulpanerna står som en liten "folksamling"...tisslar o tasslar gör de bestämt...


Vår yngsta dotter är en mycket skicklig grytlappstillverkare och använder en sk Trollväv.
Nu har hon gjort sig en egen i slöjden...den ska vara av metall tydligen men hon har knåpat ihop en i trä...


En liten hög av alla dessa superbra grytlappar hon knåpat ihop.


Tulpanerna på bordet har förevigats av äldsta dottern...hon mixtrar och donar
med sin kamera och med photoshop...

Jag är mallig över ungarna som är kreativa som bara den...måste skryta om dem. Sen är de som alla andra ungar...mellan varven slår halvt ihjäl varann...ja systrarna då...

Ha en riktigt Go´Helg på Er!

30 kommentarer:

Anonym sa...

Klart man ska skryta om sina barn!! :)
Vad roligt att hon gör grytlappar, och fina var de också! Själv har jag ägnat de senaste dagarna åt att klippa och klistra bilmodeller från Bilsport junior med min förkylde son. Han har aldrig varit någon pysslare, men nu när han legat hemma fick han ett litet ryck.
Strax ska jag gå ut i solskenet och pyssla lite med äppelträden. Jag har ju lärt mig att man ska ta vattenskotten under JAS, men om jag bara klipper lite...?!?
Kram från Ronja :)

Anonym sa...

Ja visst måste man lyfta fram sina barn! De är ju bäst i världen! Fiffig grytlappstillverkare. Var har ni fått tag i den?
Jättefina grytlappar har hon gjort!
Fina bilder som ni har mixtrat med. Ha en underbar helg och njut!
Må gott!
//Cissi

Marina sa...

Så söt krokus. Här är dom också på gång nu. Det där med barn är underligt och härligt. Man är ofta så stolt över dem men emellanåt så, ja.....Det är helt ok att skryta om sina barn tycker jag. Kreativitet är härligt!

Poppins sa...

Kul att din kreativa ådra har gått vidare till barnen. Jättefina grytlappar där man ser att hon har känsla för färger. Och fotot ser professionellt ut!
kramar

Randi sa...

Nej fy -6°! Jag vet ju inte var du bor, men allt annat i din trädgård har ju kommit så långt.
Visst är det underbart med kreativa barn - de har nog aldrig tråkigt!
Kram Randi

Åsa sa...

Klart man ska ..tala om vad brnen gör.. det är ju så himla kul o få..de där precenterna.. mina söner har gjort massor med grötslevar..=))) Så långt det kommit hos er..=)/åsa

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Du har verkligen Vår på gång hos dej...!
Och vilken energi med målarpenseln :-)

Din dotters pannlappar blir jag jätteimponerad av!!! Dom är inte bara vackra att se på, utan ser perfekta ut i grovleken också. Och jaa, du kan vara en superstolt mor Malin, och hälsa din dotter att hon tillverkar så fina pannlappar!

Kramen från Eva

Anonym sa...

Men, åh! Dina tulpaner ser ju redan ut som mina kommer att se ut i..ja, slutet av maj..typ. Grattis till våren! :)
Härligt kreativa barn du har! Vilken tur att sådant går i arv.. Trollväv har jag aldrig hört talas om, men det såg ut att bli jättefina lappar med en sådan!!
Önskar dig en fin söndag och trevlig målarvecka! :)
Kram, Kirsti

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Hihi...men nu ser jag ju att du hade skrivit grytlappar Malin :-)och att jag använde mitt ord för dom...pannlappar :-)
Pannlappar...det ordet har nog kommit sej av att dom är bra att ha när man tar ut den varma långpannan ur ugnen kanske...Visst är ord härliga ibland!

Stor kram från Eva

Unknown sa...

Tuusen tack för dina fina värmande ord,tack för din omtanke,den värmer verkligen i hjärtat.Har nu uppdaterat bilderna och dikten,så att det blev rätt,du kan ju kika in om du har lust igen.Ja,det är väldigt mycket tankar man har en sådan här dag..både sorg och saknad...

Så vackra bilder du visar här,och så duktig din dotter är.=)Tänk att våren är kommen hos er,här känns den ganska så långt borta..fast solen lyser idag så fint.=)

Stor Kram från Maria

Tankevågor sa...

Vad skönt att se att någon har vår i alla fall! Här har jag bara set till lite Snödroppar, inga andra vårblommor än. Ena dagen sol och vårligt nästa snö och blåsigt. Men vilka fina grytlappar hon gjort din dotter och knåpat ihop en väv själv också! Duktig tjej! Hur får man tag i en sån där "Trollväv"?

Anonym sa...

Din dtter har verkligen lyckats med tulpanfotot, supersnyggt!!
Krokusen ser också fin ut och din bildtext stämmer väl med bilden! :)

Eva Agnes sa...

Hej Malin!
Vilka döttrar du har. Så roligt att de också pysslar.
Vad det gäller betalning till min shop ger jag köparen mitt kontonummer och när pengarna är insatta där skickar jag varan.
Kramar och en skön söndagkväll.
Eva Agnes

Dubbelörn sa...

Vad tusan gör man med en son som är totalt ointresserad av att lära sig Photoshop o mixtra med bilder??!! Där sitter han o bara väntar på att jag ska lära mig det först *skrattar*.

Grytlappar får hon även skicka till mig ;)

Kramar

Lotta 8`) sa...

Men var bor du någonstans som har så mycket vår hemma hos dig?!!! Så härliga bilder!! Här har krokusen bara knoppar, det enda som blommar är Snödroppar och Tibast och Tulpanknopparna är små, 1 cm höga ovan jord. Får kanske flytta fram mina krukor med Tulpanlökar så att jag kommer ikapp lite.... Skryta om sina barn kan man gott göra tycker jag - deras färdigheter gör oss så stolta :) Gillar verkligen grytlapparna - undra om man kan få sig en ritning och förklaring på hur de tillverkas? Ser ut som om de är gjorda av garn? Och du målar och står i Malin - så duktig du är och det är också en bra "terapi" att jobba med händerna - det rensar hjärnan när mycket snurrar runt, har jag läst. Hoppas det ordnar upp sig på ditt arbete, det verkar som om det är något på G i alla fall. Ha det så gott, kram på dig Malin! 8`)

Pia Puma sa...

Wow vilka fräcka grytlappar och inte illa att kunna göra den ramen. Mäkta imponerad minsann.

Anonym sa...

Vilken smart grej att göra grytlappar på, och duktiga tjejer du har. Hon går nog redan och drömmer om ett vitmålat golv så låt inte penseln stå och torka "ler". Håller på och spacklar väggar i badrummet och hur kul är det, suck. Slipningen endera dagen sen så får det gå undan, för jag börjar smått ledsna. Ha det gott och så långt tulpanerna kommit hos dig, Karina

karinastradgardsblogg.se

Anonym sa...

Klart att du ska vara stolt över dina barn.Ser att de är duktiga på både att måla,snickra,virka och fotografera=)
Ni kan snart öppna affär och sälja både grytlappar och smycken.
Glad blir man när man ser att det sticker upp lite grönt i rabatten.
Kram Karin

Karin sa...

Känner igen mig i det där med målningen. Det brukar vara svårt när man väl börjat. Alltid är det något som kan fixas till. Härligt med vårliga bilder också. Dotterns bild är verkligen fin/häftig. All form av kreativitet ska uppmuntras. :) Ha en fin kväll!

kram Karin

Anonym sa...

Visst får man skryta, det är ju det käraste man har..=). Vilken härlig blå färg din krokus har, mina ljusblå blommar ju som du såg men de är en riktigt tidig sort.. snökrokus kallas de.. och har spridit sig bra i mina land på framsidan. Har också de mörk blå som du visade och de kommer också efter de gula.. Förra året dök en nykomling upp en strimmig blå/vit jättevacker hoppas den vill komma igen.. =). Ha det gott Kramiz från mig.. Monica

Åsas Kammare sa...

Vilka fina grytlappar! Hälsa henne det.
Trollväv har jag aldrig hört talas om men det ser riktigt roligt ut.

kram Åsa

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hj , vilken trevlig blogg..o vilken smart grytlapps tillverkare!!Vart får man tag på dem!!duktig dotter du har!!!

Ja, min dotter vill med göra om, visar lite av hennes olika rum i min asenaste inlägg....gamla baby rummet..o nu sitt ljuva romantiska...Välkommen in o se!!

kram millan

Anonym sa...

Du har all anledningatt vara mallig över din dotter som gör så fina grejor....hon brås på sin mor !
Syr du bakelser...nu blir jag nyfiken....såg inne hos Moa att hon hade gjort sådana...de var ju kanonfina!!!! Du måste visa sedan....lova! Sen målar du också...det är KUL! Man kan förändra så mycket med färg...och så blir man så glad när man kladdar med färg också. Du behöver sånt här kreativt nu när du är sjukskriven...det hjälper en att få tillbaka energin och tänka klara tankar....läste ett reportage om det någonstans...att de börjat med målar terapi på ett sjukhus....för att patienterna skulle läka och bli friska fortare. Så fatta penseln och fortsätt måla...lilla flanellgumma där :) Krammmmmmmmm

Birgitta sa...

Så härliga vårbilder du har, här är gråsnö,men soligt. Det är klart att man ska vara stolt över sina barn, de är ju de käraste man har. Dina döttrar är ju jätteduktiga med fina grytlappar och kortet på blomman var suverän. Hoppas du känner dej lite piggare nu när ljuset gör dagarna längre. Kram från min andra sida/Birgitta.

www.nestorforlag.se sa...

Men vilka fina grejer din dotter gör, längtar tills min är i den åldern (fast jag vet att man inte ska göra det) Ja idag har det ju varit näst intill storm i våran lilla stad, men jag tror det har lugnat sig nu. Kul att hinna blogga lite igen (jobbar natt just nu) man får passa på :) Ha en bra helg!

Anonym sa...

Nu vill vi se muffins....det lät nåt det :)
Kram på dig din lilla flanelltomte...misstänker att du har fullt upp med att skapa nu om du ska lämna till en affär med....kraaaammmm

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Saknar dej Malin, men förstår att du nog har fullt upp med kreativitet nu!:-)

Kramen från Eva

Stina sa...

Vilken händig flicka du har. Härliga bilder, som vanligt. Kramis

Anonym sa...

Malin....MALIN!!!!!
Clara ropar och ser sig omkring.....det luktar nybakade muffins:)
När blir det kaffekalas?
Kram på dig...du har väl inte fastnat med foten i målarburken:)

Anonym sa...

mycket intiresno, tack