13 mars 2008

Ser ut att bli ännu en dag med just det väder som April månad brukar bjuda på.
Regnar lite försiktigt därute och allt är så stilla, så stilla...
Jag har en ledig dag och framför mig ligger en "jobbhelg"...sen är jag ledig en vecka och jobbar inte igen förrän efter påsken.

Konstigt detta men jag minns att för ett antal år sedan låg påsken ungefär lika tidigt som i år.
Jag jobbade förmiddagen på påskaftonen och under den tidiga marsdagen kom värmen...Fick slänga av mig vinterjackan på vägen hem och väl hemma la jag ut ett täcke på gräsmattan och somnade gott i solen som värmde...kan inte glömma den dagen...
Av detta blir mina funderingar som så - inte kan väl vädret känna av almenackan - Som det ser ut här ute just nu är det verkligen som om det vore på det viset...inte temperaturmässigt men på växtligheten.

I förrgår kom det ett paket hem till mig...Från Hoppetossa´s blogg...
Jag blev så glad och varm i hjärtat, tänkte sen att detta borde jag själv vara lite bättre på att också göra...menar just detta att visa hur glad man blir över att någon "bara just finns"...Jag har under en tid varit lite seg med bloggandet och det har varit långt mellan mina inlägg...Detta händer oss alla mer eller mindre och medge att man blir glad då man plötlsigt ser att en blogg man ofta kikar in på har kommit med "något nytt"!

Jag är helt novis på allt vad scrapping är och märker att det finns förkortningar och ord som är mig helt främmande...men ett vet jag...och det är att jag vet väldigt väl när något tilltalar mitt öga!


Den här står brevid min säng nu!


Spännande att öppna paket!


En lite söt ask med ett rött glashjärta...och en påminnelse om det vi ofta tar för givet...


Nu skuttar vi ut i trädgården en sväng igen!
Min Julrosplanta upphör aldrig att förvåna mig och att göra mig förundrad...
Har som jag kanske sagt tidigare dykt upp mörkröda blommor mitt i den annars helt vanliga grönvita tuvan...Vet att jag grävt ner mer än en planta men trodde ganka så säkert att jag planterat dessa med ett visst mellanrum...
Just nu vet jag inte vad jag ska tro...


...för så här ser det ut...Mörkröda blommor mitt i den ljusa!


Den är verkligen mörk och vacker....


Så här har vi det inne nu...byttor och plast i vartenda fönster...
Först får de stå där elementen förser byttorna med värme om fötterna, sen flyttas de efter hand som det gror till ett svalare rum där de får fortsätta sin resa mot ljuset.


Detta är Purpurvinda och fröna har grott rekordsnabbt - efter tre dagar ser de redan ut så här!


Oj då...nu skuttar vi visst både in och ut genom ytterdörren...men de här små liljorna blommar nu...(just när jag tog bilden så hade de kurat ihop sig i skydd mot regnet men i går hade kronbladen vecklat ut sig).


Nu är vi innomhus igen och en något suddig bild på min kära nymålade trappa igen...

Upptäckte att den här krukan har jag sett i en massa inredningsrepotage genom åren - maken har ratat den för att den har en spricka i sig...(här ska allt vara helt för att vara något av värde att ha framme enligt maken)...men vaddå...vänder man sprickan mot väggen så är den vacker i mina ögon och gör sig bra i trappans hörne.
Måste få i lite grejer i riset...men får inte vara något som dominerar...gillar ljuset och de bleka färgerna...

Ha det så Gott!

18 kommentarer:

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Skoj med paket!
Säger dock som du, sådant är jag inget vidare på :-)

Skoj att ha dig i bloggvärlden igen också Malin!
Du saknas när du inte är här...

Underbar bild med blommor i mörkt och ljust rosa...alla dina bilder är underbara, ja, du vet vad jag tycker...

Här snöar det...! Måste väl ner så våren och sommaren kan göra sitt inträde. Men ur led är tiden, 1970 tyckte jag att vi fortfarande hade Årstider...!

KRAMEN från Eva

Elzie sa...

Ja, Hoppetossa är duktig på att scrappa. Förstår om du blev glad över den asken.

Du - är kanske lika bra att man inte bor för nära dom där affärerna för jag är rädd att det skulle bli lika illa för mig om den fanns här *s*.

Ha en skön torsdag.
Kram Elzie

Eva Agnes sa...

Å Malin, vad härligt att se ditt grejande med växterna. Och så tar du så fina foton på dem. Visst är det skönt att våren är på väg på riktigt nu.
Ägg eller muffins det kan väl kvitta. Har du gjort muffins är det lika bra som något annat. Går att mumsa på också.
Det går inte med mina ägg... ha ha.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Vilken växtkraft!
Det går snabbt med de små fröna...ska bli spännande att följa dina små plantor....själv sår jag bara på friland....rosenskära, ringblomma(som jag ska göra ringblomssalva av sedan) ...om inte rådjuren äter upp knopparna för mig :)
Aja...isåfall så får jag väl köpa en burk på hälsokostaffären istället.
Det var en gullig människa som skickat en paket till dig...både vackert och rart...jag har med fått en paket...ska skriva ett inlägg om det lite senare.
Den där boken jag läser...den har jag lånat på bibblan...lånar nästan allt...både tidningar och böcker...det är kanon med ett bibliotek...kraaaaammmm

Karin sa...

Så kul att få paket! Och innehållet var ju så fint. Det värmer i hjärtat. :) Tänk så härligt med vårtecken - din julros är härlig. Jag åker till Göteborg på tisdags för en vecka ledigt. Det ska bli så skönt! Längtar efter att få leta vårtecken. :) Ha en fin jobbhelg och en skön veckas ledigt!

Kramar Karin

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Godmorgon Malin :-)

Såklart det kom med! *fniss*
Jag sitter ibland och skriver, publicerar, sparar som utkast, publicerar igen...en riktig velpotta...hihi
Måste nog erkänna att Din kommentar där blev avgörande för inläggets öde!

Hoppas kaffetåren piggar upp...tror jag förstår den där trögloja känslan när du vet att du ska iväg en viss tid...Jag njuter så av lugnet härhemma på förmiddagarna, så jag får ofta den känslan på visit :-)

KRAMEN från Eva

Marie sa...

Vad kul att få paket, innehållet var ju jättefint! Vad glad man blir när någon är så snäll och tänker på en.Din julros är helt otroligt vacker, vilken fin färg den har!

Ha en trevlig helg Malin!
Kram Marie

Lady Stalker sa...

Vilket underbart paket du fick! Och vilka gröna fingrar du har ...

Kikar in här för första gången! Ha en skön helg!

Unknown sa...

Fint paket du har fått,alltid kul att få..och så tänkvärda små ord som vi behöver bli påminda om!
Blev så glad för ditt fina inlägg,tack!!=)Ja katter är roliga,alla mina tre kissar vill vara nära mig ibland tex,när jag sitter vid köksbordet och äter,då tigger dom oftast för att få en liten skinkbit,hihi.Min kattpojke Oscar brukar äta med sin tass ibland,då tar han skinkbiten och för den till sin mun med tassen,ser nästan mänskligt ut!=)

Mycket fina blommor du visar,på min uppdaterade sida så har jag satt in snöbilder,för så ser det ut här i Malmberget.

Tycker om vasen med riset i,känner igen det gamla mönstret,hade en liknande för några år sedan,men den gick sönder.Fin bild..ljus och luftig..
Önskar dig en trevlig och skön Lördag!

Kramar Maria

Unknown sa...

Ps,skrev visst lite fel förrut..blev så glad för din fina kommentar ska det stå förståss,man är en virrpanna ibland,hihi..

Kramen Maria

Vardagslycka sa...

Tack för dina gulliga ord inne hos mig, det värmer.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram, Carina

Elzie sa...

"Därav hjärtat är fullt talar munnen" sägs det ju. Förstår mycket väl om du "klagar". Skulle jag också gjort om jag upptäckt nåt sånt. Hoppas det inte är för mycket. Så himla tråkigt. Man vill ju gärna ha pengarna till något roligare *s*.
Tänker på dig sak du veta.
Kram Elzie

Anonym sa...

TÄVLING!
Inne hos min lilla blogg!
Välkommen in och va med!

Må gott!

Anonym sa...

vilka underbara vårbilder, längtar efter lite värme ...
Och dina pastell muffins är helt ljuvliga! Jag gillar!
/ruffa

Anonym sa...

Hej!
Var inte din höga vas med på antikrundan, tror jag bestämt. Så vackra de är Julrosorna. Om jag bara kunde finna min grönblommande sort....Satte småplantor av den vita förra våren ,och alla kommer med blommor i år, så vackert. Ha det gott, Karina.

karinastradgardsblogg.se

Anonym sa...

Krukan är jättefin i trappan! Det spirar väldigt grönt hos dig, inne och ute. Det går snabbt nu och jag hoppas den här påsken blir lika varm som den du berättar om - jag vill ha vår NU! :) Här snöar det och är flera minusgrader...
Ha det gott!

Poppins sa...

Du har helt rätt, det är de där små sakerna som gör en så glad. En liten hälsning eller något annat som visar att man bryr sig - det går rakt in i hjärtat och ger en sådan energi!
Din vas - var inte den med på Antikrundan den här gången? Den är jättefin i alla fall.
kramar

Anonym sa...

Oj vad underbart med en sån vacker liten sak som överraskningspresent.. verkligen fin och förstår att du blev väldans glad.=).. och du är den väl värd. Vad fin din trapp är och vasen är ju urtjusig.. riktigt snygg och vad gör det att den har en spricka i bak.. =).. du har helt rätt.. gubbar kan muttra bäst de vill men vi vet bäst..hihi.. Kramiz på dig.. hoho.. förresten du är väl inte insnöad idag.. =)