20 mars 2008

Skärtorsdag och vårdagjämning!
Natt och dag lika långa...ljuset kommer att dominera igen och även om snön kommer att vräka över oss i helgen så kan ingen ändra på det faktumet - skönt!
Vi har haft flera dagar med sol nu, riktigt härlig dagsmeja och kalla klara nätter...måste erkänna att det har varit gott att få uppleva snösmältning trots allt...Att leta upp de där väggarna där solen kommer åt att värma en och att höra droppandet i från taken gör en gott...Som de säger så ska det komma oväder frampå men den historian om fin vurm för oväder ska jag inte dra en gång till.

När snön damp ner så kom jag av mig med "påskandet"...blev plötsligt så konstigt alltihop men nu känns det riktigt bra igen...Påsksakerna (de få vi har) har kommit på plats och nu har jag bara kvar att göra i ordning den krans till ytterdörren som jag planerat att göra.
Maten ska inhandlas idag och lite mer påsk- och vårblommor ska placeras ut lite här och var.

Gick över våran lilla stads torg igår och där stod ett "hav av påskliljor" i krukor...stora buntar med Tulpaner i hinkar...
Kan man gå förbi något sådant en vårdag med värmande solsken utan att fullständigt drabbas av habegär...Ja jag kunde det inte men däremot behärskade jag mig och köpte "bara" en stor kruka med påskliljor.


Här är våran påskhöna...Egentligen är det väl meningen att den ska vara fylld med kokta ägg men den är för liten för detta (5 ägg förslår inte) så iställlet får det bli godis i den, tror inte att någon misstycker...


Krukan på trappen med Påskliljor och Mugröna försvann under snön men rackarns vilka kämpar de små gula är...de har puttat undan snön...rukskat på sig och bjuder oss på sin skönhet.


Intill husväggen har Tulpanerna kommit fram igen och får vi riktig värme frampå så dröjer det inte länge till förrän de stora röda blommorna visar sig.


Tog mig in i växthuset igår och därinne var det varmt och gott...snön isolerar extra och det var så tyst där inne...


Sally hittade en grön plätt och där satte hon ner rumpan och kikade sig sedan omkring.


Fast först blev det galet för henne...satte sig under min solstol...ja jag försökte sitta en stund och slumra men blev rastlös och fick resa på mig ganska så snart igen.


Påskliljorna gör mig glad!



Med dessa två små hönor med sin lite förvånade uppsyn och lite märkliga blick sänder jag
Er alla en önskan om en riktigt...riktigt...

GLAD PÅSK!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint det låter med utsmyckningen på erat torg! Jag har hängande såna där hönor/kycklingar (eller liknande i alla fall), de är så söta och jag gillar dom skarpt!
Ha nu en riktigt glad och skön påsk! ...med eller utan snö. :)

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Skrev fel i hastigheten...
Glad påsk till dig också!
Fina små hönor på sista bilden. Och härliga kungsängsliljor på vinjettbilden.
/Marie

Lilla B sa...

Fasligt så mycket snö det kommit hos er!
Men nu har vi klivit över tröskeln till våren!
Glad Påsk!

Lotta 8`) sa...

Konstigt - jag säger att jag inte tycker om gult, gult på kläder och gult i trädgården men Påskliljor - det skall jag ha. Du gick på ditt torg och jag förbi blomsteraffären.... 3 knippen påskliljor för 40 kr pryder nu köksbordet och hjälper mig klara av snöstormen :) Attans vad snö fin fick då! Här var det kanke 1-2 dm som fort försvann i den starka solen. Men hellre snö och sol än regn och lera :) Nu är jag rustad för storm så nu kan den komma :) Ha det så bra i stormen och har du nu laddat med sterainljus och ved? Kram 8`)

Stina sa...

Vilken go liten Sally. Fina bilder. Undrar när snön ska sluta trilla då?
Ha det gott, vännen. Kram

Anonym sa...

Visst är det en kostiger tid vi har =).. inte är vi vana här med snö så här års.. Nu ska vi ju sitta lite i trädgården i lä och se på alla vårlökar som kommer och inte som nu se, eller visualisera, dem under snön.. men det är som det är och vi får njuta av det som går eller hur..? Så en riktigyt Glad Påsk på dig.. och så njuter vi i solgasset och av droppande takdropp.. Kram

Karin sa...

Vårdagsjämningen gick mig helt förbi - men igår konstaterade jag att det är så skönt att solen är uppe när man vaknar. Vackert med snön ändå även om det känns som den kom minst en månad för sent. Härligt att se att det spirar! Jag har frossat lite i vårblommor men tyvärr verkar det ju komma ännu mer snö. En del får bo i växthuset så länge. Glad påsk!

Kram Karin

Dubbelörn sa...

Så vackra bilder du visar, älskar blommor. Saknar Hötorget i Stockholm med det som du beskriver... hav av tulpaner i alla färger o blommor i ett överflöd.

Igår var det riktigt skönt hos oss men det känns som vinden blir bitande idag. Snön är åtminstone borta ;)

Påskkramar

Anonym sa...

Det ser fint ut med snö hos dig!
Fast jag förstår Sally: Gröna plättar ute i trädgården är hårdvaluta just nu! :)
Vad glad jag blev över din info om att Blåkulla har öppet hela helgen! Ska göra ett nytt försök under dagen..;)
..och så var det det där med att handla "rätt" saker: Idag skickar jag Per till affären. Han har en lång MAT-lista med sig. Vi insåg att det inte går att livnära sig på att bara titta på vackra blommor. Man måste ha några paket mjölk i kylen också. :)
Men jag forsätter dock hålla med dig till 100%: Påskliljor är livskvalité!
Ha nu en riktigt God och Glad Påsk, Malin!
Kramar, Kirsti

Anonym sa...

Hej!
Lite påskprylar får man allt ha om det ska bli Påskstämning. Vilket blåsväder vi har haft idag. Som tur är så passar vädret bra till att köra gödsel från grannen för annat går inte att göra utomhus. Inomhus äts det gott och en annan sitter framför datorn medans man och gäster ligger och läser. Skönt att bara vara ibland. Ha det gott, Karina.

karinastaradgardsblogg.se

Randi sa...

Vilka underbara bilder på Sally - ett riktigt charmtroll. Jag bara älskar bilden där hon hittat en grön liten plätt. Ha en fortsatt riktigt skön helg!
Kram Randi

Anonym sa...

Glad Påsk...söta du!
Ska du hänga med i min nya röda bil...skynda dig isåfall....för nu sticker jag :)
Kraaammm

Poppins sa...

Vilken söt ägghöna! Att du fyller den med godis i stället låter utmärkt.
Önskar dig en rikitg glad påsk!
många kramar från Poppins

Stina sa...

Hej gumman!

Säg till mig när du ska visa kjolen så att jag får se den. Puss Kram till dig//Stina

Åsa sa...

Kul katt..=) som vet var hon ska ligga minsann...
Fina tuppar o hönor du hade som dekoration. Ja nu kan snön ge vika tycker jag.=)/ Åsa

~ Elin Augustas ~ sa...

De lyser som solen påskliljorna :-)
Och vad det knoppas hos dig Malin...!
Här har vi snöuppehåll, så nu bär det väl iväg mot Vår igen då *fniss*

Min flytt...? Hihi, rastlösa jag vet du :-)Tyckte att det blev för lite mormorsrutor i bloggen, så den gjorde inte skäl för sitt namn :-)

Kramen från Eva

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

JPP..HÅLLER SÅÅÅ MED OM ATT VI BOR I ETT VIDUNDERLIGT LAND!!
På åskafton var det snöstorm...vi frberede oss så för en dag i backen...men så idag varvar det ju strålande sol o mesta snön bortsmällt!!

Så vackert du pyntat!!!
Japp bara 1 da kvar sååå fort det går!!!

Tack för fin kommentar hos mig!!
Så du har varit här på nyår du???
Kul...vart är du ifrån då???
Ledtråd??? Kan ju inte va så långt fr mig..Japp, garströms,,det stämmer...De har förövrigt ett av mina tittskåp i sitt skyltfönster...lite kul!!!

__♥♥_♥♥
_♥♥___♥♥
_♥♥___♥♥_________♥♥♥♥
_♥♥___♥♥_______♥♥___♥♥♥♥
_♥♥__♥♥_______♥___♥♥___♥♥
__♥♥__♥______♥__♥♥__♥♥♥__♥♥
___♥♥__♥____♥__♥♥_____♥♥__♥
____♥♥_♥♥__♥♥_♥♥________♥♥
____♥♥___♥♥__♥♥
___♥___________♥
__♥_____________♥
_♥____♥_____♥____♥
_♥_______o_______♥
_♥_____=___=_____♥
___♥_____W_____♥
_____♥________♥
_______♥♥♥♥♥♥
~~~*GLAD PÅSK*~~~
Önskar Millan!!!!

Kram♥

Unknown sa...

Söta påskhönor och vilken vacker påsklilja,den lyser så gul och fin och gör en glad!Kissen Sally är så söt där hon kikar fram under solstolen,hihi.Har en ny blogg nu som heter ~Marias Bilder & Poesi~
adressen är http://ann-jeanette.blogspot.com,experimenterade lite med min blogg och så raderades den plötsligt när jag skulle byta design på min bakgrundsbild..så kan det gå,men det är väl av misstagen som man lär sig.Önskar dig en fin annandag Påsk!

Kram Maria

Kannor och karaffer sa...

Åh vilka läckra bilder du visar....jag gillar verkligen din huvudbild på kunglilijorna...har några själv i kruka som är på väg upp - den är bara såååå vacker med de smårutorna.

ha det gott!
Ann

Marie sa...

Du bjuder alltid på så härliga bilder Malin!

Hoppas du haft en härlig påskhelg!
Kram Marie