18 mars 2008

Snacka om tvära kast!
Måste säga att vi bor i ett förunderligt land....Här där jag bor har vi lååånga milda och nästan gröna vintrar och till påsken då våren står för dörren så kommer den "ljuvliga och vita snön!"

Följande har har hänt de senaste dygnen - Helgen som gick hade vi vårväder och det kändes gott att vara. Vinden var fortfarande kylig men kom man i lä så kunde man känna solen värma.
Yngsta dottern lånade min kamera och gick runt i trädgården och fotade blommor, gräs och tom små humlor som yrvaket for runt och verkade lyckliga och ystra över att vara igång med sitt arbete.
På söndagen köpte jag mig ett par vårskor och snörde på mig dessa direkt i bilen och kände mig lite "lättfotad" igen...helt underbart. På kvällen då jag låg och läste hade jag tankarna på vad jag skulle ha på mig nästa dag...något som kändes lite mera vår och som passade till skorna...Somnade förnöjt fram vid 23-tiden.

Klockan 05.30 ringde väckarklockan och maken kom farande och sa att det hade snöat massor...Jag tänkte faktisk på aprilskämt när han sa så...När jag strax därefter kikar ut så hann det fara många tankar genom skallen...Det var verkligen snö och från himlen vräkte det fullständigt ner!

Och så här sitter jag nu och kan krast konstatera att vintern kom till oss också...om än lite sent. Mer snö är lovat fram mot påskhelgen och nattemperaturen ligger på en hel del minusgrader.
Som tröst i eländet är det att snön kommer att smälta undan med en rasande fart bara solen får en chans att lysa på den och idag ser det verkligen ut att bli en strålande dag med dagsmeja...

Jag var ute i trädgården på söndag en sväng och plockade vissna saker ur rabatten och det märkliga är att medans jag gick där och drog så tänkte jag tanken att "äh...är för tidigt ännu...det kan fortfarande komma snö"...Tanken då var ett försvar för mig själv eftersom jag hade andra saker inne som jag hellre ville göra...men vem kunde ana...


Istället för bubbelplast...naturligt och isolerande snötäcke.


Dammen nu på morgonen.


Sally - min ständiga trädgårdsföljeslagare blickar ut över allt det "konstiga" som hamnat i trädgården


På söndagen njöt vi av detta...Yngsta dottern har fotat Humlor.


Under snön finns de kvar...jag vet det!


Mängder av vårflod från Hunneberg på söndagen.


Lilla Sankt Paulan blommar på fönsterbrädet.


Som katt stannar man helst inne...inte världens mest charmerande teckning på henne men en helt underbart charmig katt...



Lurvekatten har märkliga idéer för sig...När hon vill gå ut så öppnar vi på ena sidan huset...passar inte vädret så går hon till andra dörren och verkar tro att det kanske skulle kunna vara bättre väder på den sidan huset...Men är inte många minuter hon stannar ute..."toaletten" är snabbt avklarad och sen ska hon in och kura igen...Ovanligt klok katt måste jag tillstå!

Ja detta var en liten rapport från läget hos mig...Solen skiner och det är verkligen en helt underbart vacker dag...Jag är ledig och ska inte jobba förrän på tisdag efter påsk...visst är det häääärligt...så inte ska jag klaga!

Ha det Gott för snart är det Vår!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Visst har vi ett konstigt väder även om det idag ser helt underbart ut från insidan där jag befinner mig pga att jag mår skit.. ursäkta =), men det lyser grannt i alla fall. Så underbara bilder du bjuder på både i snö och sol och alla kattbilder. Fallet ser härligt ut också.. kan höra det höga bruset när man står där.. Kramiz/Monica

Anonym sa...

Det var bara jag..=)

Stina sa...

Otroligt mysiga bilder.
Fattar inte varför det ska snöa NU.
Kramis vännen.:-)

www.mariante.se sa...

Du vännen....det är inte så långt för dig att komma å sitta vid mit extra bord....när kan du komma å scrappa med mej?

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Du är då gullig du som påstår att jag är underbar Malin :-)
Du vet, det är som lättare att städa ur bloggen än härhemma på riktigt *fniss*
Jag blir som trött och nertyngd av att se samma och samma saker i min blogg, mysko kanske, men så är det...det nya blir oftast detsamma ändå också liksom...!?

Så vackra bilder jag blir bjuden på här hos dig idag också!
Tycker mycket om sötnosbilderna :-)
Din dotter har tagit så fina bilder, kom ihåg att hälsa henne det, och att hon verkar gå i sin mors fotspår i mästerligheten där!

Väldigt lustigt med vädret *instämmer* Här har det snöat och marken kläddes i ett vitt täcke...nu skiner solen skarpt och det smälter undan.

Kramen från Eva

Elzie sa...

Usch, jag hoppas att lilla humlan klarade sig. Tycker så synd om dessa djur *s*.
Ja, här har vi också fått vinter och värre ska det visst bli. Usch och tvi och fy!!! Nu vill man ha vitsippor på marken och fågelsång i skyn, inte allt det här vita.
Får trots det önska er en riktigt GLAD PÅSK.
Kram Elzie

Dubbelörn sa...

Ja du snö borde inte förvåna oss egentligen. Det är ju storhelg o då burkar det ju "alltid" vara något sk*t på gång *skrattar*. såg också första nässelfjärlilen i söndags ;)

Kram

Anonym sa...

Jösses vad snö ni har. här låg det ett puderlager i morse men nu så är det vårmark igen fast av lite kyligare slag. Har hittat ett par så sköna skor idag så här ska flaneras med lätt fot "ler". Ha det så gott i ledigheten, Karina.

karinastradgardsblogg.se

Anonym sa...

Ja, visst är det märkligt. Strålande solsken och vårvärme ena dagen och svinkallt med snö nästa dag. Det ligger fortfarande någon centimeter kvar här i Mälardalen, men det kvittar, snart är det vår på riktigt - igen! :D

PS! Fantastiska bilder! Både av dig och av dotra!

Åsa sa...

Säja vad man vill men katter är härliga.. och ja ävdret är ombytligt.. vi har mängder med snö och det snöar igen.. i mängd.. Glad påsk..=)/ åsa

Birgittas minnen sa...

Haha, våra katter är likadana, tror att vädret är bättre på baksidan. Sally såg verkligen förvånad ut över allt detta vita, nu! Vårblommorna får väl hicka av skrämsel, men snön försvinner väl snart förstås, hoppas kan man alltid. Fina bilder. Kram och ha det gott.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God kvälsingen!!!!

Håller sååå med..vad har hänt egentligen!!

Kvällskram Millan
~~~♥ L O V E ♥~~~
~~*`♥´ *~~

~ mormorsrutor & spetsar ~ sa...

Sitter här i vinternatten *fniss* och kan inte sova än av olika orsaker...

Hoppas att du får en sådan där fin takdroppsdag med Vårsol när du vaknar...för du sover nog nu...

Kramen från Eva

Marina sa...

Hy, jag fryser av snöbilderna och här har dom utlovat riktigt dåligt väder i påskhelgen. Trafikkaos, blåst och annat trist.

Marie sa...

Vi hade precis som ni en helt underbar vårdag i trädgården i söndags. Var ju mindre lustigt när man vaknade på måndagsmorgonen och tittade ut genom fönstret! Här hos oss har dock den mesta snön töat bort nu, vi får väl se om det kommer någon mer till påsk.

Ha en härlig påskhelg!
Kram Marie

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.

Unknown sa...

Hihi,så söt Lurvekatten är,tänk att precis så gör pappas katt också..när pappa öppnar balkongdörren för att släppa ut honom,så tvekar han och vänder om ocg går till dörren på framsidan istället.=)Fina och goa kissar du har,och vilka underbart vackra blommor..söt liten humla,ja du har så vackra bilder att visa!Ja vem kunde tro att ni skulle få så mycket snö!!!

Kram Maria

Unknown sa...

Jättefin bild på Sankt Paulan,det är en blomma som jag tycker mycket om,dom är så söta och finns i så många olika färger och nyanser!