4 januari 2010

Jag känner mig insnöad och lite lätt isolerad, som om världen/verkligheten suddats ut en aning...
Helgerna går mor sitt slut och vi har njutit i fulla drag - det finns inget finns mer att önska på den fronten.
Vi fick den där efterlängtade vita julen som är det ytterst måttet på hur en perfekt jul "ska vara".
Men sen då...snön verkar ha kommit för att stanna och här har det dröst ner ofantliga mängder, fram till i förrgår kväll så snöade det två dygn i sträck...I dag har det vart mestadels grått och fram på kvällen har temperaturen sjunkit. Det stod på löpsedeln idag att ett nytt snöväder är på väg in över västra Sverige och jag lovar att..."jag ska aldrig mera önska snö...".

Jag var ute i trädgården för någon kväll sedan för att skjuta ner det tjocka lager snö som täckte taket på växthuset och som tyngde ner isolerskivorna, jag plumsade runt i snö upp till låren och insåg att ska katterna  ut så kommer de att försvinna under snön.
Så nu har jag skottat gångar i trädgården så att katterna kan ta sig runt huset plus en liten avstickare in under buskarna mot grannen...Såg att det var små kattspår där idag så slitet har fått förväntat resultat.
Det är dock inte långa stunder de är utomhus...den mest tiden tillbringar de på soffan, i fåtöljen eller på en filt i källaren där de kan drömma i lugn och ro om ljumma vårnätter där de smyger runt mellan husen och "lever livet".

Inte utan att jag själv gärna drömmer samma drömmar...nja inte att jag smyger runt mellan grannarnas hus...Jag drömmer om gröna gräsmattor och ljummen vind, blundar och manar fram bilderna...tänker sen att det kommer att går undan i rasande fart och ett, tu, tre så är våren här.
Ja ni märker hur fort denna snölängtan falnat...knappt 14 dagar så har jag fått nog.Morgonen då snön hade slutat falla.Dagen innan såg det dock ut så här från fönstret.
Här är växthuset efter att jag skrapat undan snön.Vitt, vitt, vitt...inte mycket mer...Till vänster ser det ut som om Marge Simpson frisyr men är ett fågelbad på fot som hamnat under all snön.

Misstänker att det ser ut ungefär likadant hos de flesta av oss, hela landet  ligger under ett tjockt lager snö.
Lite gott är det ändå att helgerna går mot sitt slut så att jag kan ta mig upp ur soffan och lägga ifrån mig chokladkartongen som det är så frestande att springa iväg och hämta under en reklampaus...En ny kvällsvana har jag börjat med och det är att sitta vid köksbordet och äta pepparkakor och blåmögelost.
Så här kan det bara inte fortgå...
Nej...nu gäller det att raskt komma på fötter och ta tag i vardagen igen...julen är slut och granen ska ut!

Må så Gott!

13 kommentarer:

~mormorshem~ sa...

Märkligt nog, så längtar jag också alldeles som till Våren ;*)

Idag har jag kört bil genom snöyran, för naturligtvis så började snön vräka ner just som jag var tvungen att ha bilen...men efter en liten stund, så tyckte jag att det var riktigt roligt att ratta omkring, och småsladda lite...!? ;*)

Nu ska jag ut en sväng i den nattliga vinterkylan...brr, så jag bävar...sen fort in under mina täcken med vovvarna.

Kram från Eva

Lotta 8`) sa...

Jisses vad snö ni har! Vi har typ 15 cm där det är som djupast och bara den "lilla" mändgden är jag glad över. Växterna gillar ju också att ha ett snötäcke som skydd mot värsta kalla vinden.

Visst är det gott att vara långledig men ack så svårt att börja jobba igen..... jobbade i går och skall jobba idag men flexar nog ut tidigare, skall med dottern till IKEA och kanske vårshoppa lite? För trots vackra vintern, hägrar våren i våra tankar och en ny köksgardin är på önskelistan :)

Du tänker som jag, att en fotoutmaning bidrar till mer aktivitet med kameran och det är det jag är ute efter. Har anmält mig till en fotokurs, en helg i februari för jag är så lat, bara trycker utan att "ställa in", vilket jag vill bli bättre på.

Roligt också att vara kreativ med collag, det är ju nästan som att sy ett lapptäcke ;)

Ha nu en skön afton, kram :)

Lilla kullan sa...

Ja, typ...sådär har vi med. Jag är så trött på den där snön alltså.

Som sagt...Jag har aldrig längtat till våren så mycket som nu. Hugamejsan, vad det ska bli härligt när den kommer. Kram till goa Malin.

Stina

Designe sa...

Jag tycker det är helt underbart med vintern! Jag njuuter för fullt! Lustigt nog så har väl ni söderut fått mer snö än vi norrut?! Jag älskar vintern och hoppas den håller ut ända till slutet av mars! :) God fortsättning! Kram :)

corrina sa...

Så där ser det ut hos mig med, å i dag är det 19 grader.... Kallt, huvva. Granen åker nog ut i morgon för jag tror jag är ledig då, fast det finns något annat jag verkligen skulle vilja hiva ut nu.Gissa vad, ähh du vet. Kram

Kirsti sa...

Hej du insnöade! :)
Vad glad jag blir över att se att du också har SNÖ, VINTER, VITT! Det känns så mycket lättare att stå ut vintern här uppe när man har någon att dela den med! :)
Skotta lungt och fortsätt drömma om våren, det gör jag med! ;)
Kram, Kirsti

Elins tittskåp sa...

Ja, katterna har det inte lätt nu, herrkatten hos oss är som ett tvinnigt, rastlöst litet barn och tycker inte om att det är så kallt ute, han gillar utelivet, men nu är det för mycket snö och kyla -29 grader hos oss just nu. Försöker busa med lite känsliga och sköra flickkatten Asta, men det gillar inte hon. Hon gillar mest att vara inne året om, springer ut ibland, men sedan fort in. Två kontraster,men så mysiga.

Nu ska granen ut, den är jättesöt,men barrar hemskt och sedan är vardagen tillbaka. Inte så dumt ändå, vi går ju mot det ljusa, fast det dröjer länge än tycker jag, som har lite svårt för de långa månaderna innan det blir vårkänslor.

Kramar och ha det gott. Birgitta

karina sa...

Hejsan!
Kan vi göra en överenskommelse att du låter bli att önska snö, för den har kommit ända hit till mig som flyttat för att slippa "ler".
Jo, du i sammet är den och snyggt märke baki nacken så jag gjorde ett fynd, så det blir inget fikabröd ett tag framåt för jag måste kunna glida i den också "ler". Ha det gott, Karina.

Kokospelle sa...

Oj, ni har mer snö där nere än vi har i Bergslagen. Men vi har garanterat kallare. -32,9 visade enligt en uppgift termometern i byn tidigt i morse. När jag gick upp visade det -30 här på väggen men den sitter precis vid fönstret så det var nog minst -2 till.
Det är förfärligt! Allt går trögt och det blir så tungjobbat. Vid de temperaturerna kan man inte ens gå en promenad känns det som. All energi går till att hålla värme i hus och kropp.
Tur att du kom ihåg växthuset. Jag har ett litet växthus och förra året gav sig en av isolerskivona och rasade in på grund av snön. Så det är bara att kämpa på och skrapa ned snön hela tiden.

Jag drar mig alltid för att ta bort julsakerna. De får iallafall vara kvar till tjugonde knut.

Kram

corrina sa...

Hoppas att du inte har snöat in helt, för vad jag hört har ni fått mer. Här har vi det kallt, buhh. Kram

Jord under naglarna sa...

Vi har inte så jättemycket snö för att vara här, men däremot rejält kallt. Jag ser det som att kylan får vi och det är bättre nu än i slutet på februari-mars. Tänk på att snön är ett jättebra täcke för växterna nu när det är kallt!

=)

corrina sa...

JAg min tumme satt långt inne med innan jag fick de gjorda. Måste göra nått vettigt innan jag blir fnoskig, vill göra en himla massa men fy för detta väder. Kram

Poppins sa...

Underbara vinterbilder! Men jag kan förstå att det blir lite jobbigt i längden med all snö. Här har vi det kallt men inte mycket snö alls men tillräckligt för att ge en mysig vinterkänsla.
kramar från Poppins