15 januari 2010

Nu går det undan och vi är i mitten av Januari månad.
I dag är det "Tulpanens Dag" och det innebär nästan ett måste om något att köpa en (eller flera) buntar att sätta i vas på bordet. Priset har sjunkit med drygt hälften från strax före jul då de först buntarna fanns att köpa i blomsteraffären. För egen del har jag nöjt mig med en bunt med 9 stycken för de hade inte riktigt de färger som jag vill ha.

Ett vårtecken som heter duga hittade jag i blomsteraffären...Alla fröpåsar stod uppradade längst med ena väggen och detta innebar ett visst mått av iver och hjärtklappning.
Jag klarade av denna frestelse med bravur och det enda som hamnade i korgen var en påse "växthusgurka" -  att den var högt åtrådd för mig beror på att just den sorten snabbt tar slut.
Min otroliga ståndaktighet har sin förklaring i det nyhetsbrev som Odla.nu sänt ut med erbjudande om att köpa fröer. När jag kikade där så skippade jag alla funderingar på odlingsmöjligheter och pris, klickade "köp" på de sorter jag gillar och så till kassan. I början på nästa vecka bör paketet dyka upp.

Vad vädret beträffa så är det sig likt...inte riktigt lika kallt och termometern håller sig runt -5, lika mycket snö och snövallarna ligger höga i hela stan...inte mycket vårtecken på den fronten
Vardagslunken har kommit igång och efter alla helger så är det rätt skönt att allt är i gång igen. Ungarna går i skolan och allt vad jul heter är bortstädat.

Jag har fått låna en bok av en arbetskamrat och bloggare - "Ödelagd" är den kanske inte så uppryckande titeln men boken är suverän.
Historien är inte den heller så uppmuntrande om man ska vara helt krass...En kvinna och en man som skiljer sig och det hela berättas ur kvinnans perspektiv.
Det tema som genomsyrar boken är kvinnans trädgård och hennes stora intresse för trädgård över huvud taget. Boken är skriven av "Henrik Valentin" som genom sitt språk och sätta att skriva förmedlar en berättelse som ömsom är sorglig och eländigt tung men det som överväger är humorn och livsglädjen/kraften.
Språket är lätt att ta till sig och det är hopplöst svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat.En bok man blir glad av!

Jag vill inte berätta om innehållet något mer utan försök få tag på den.
Det finns en länk där man kan läsa lite mer om boken och de personer som finns med "www.odelagd.se". Jag kikade in där efter att jag hade läst boken och jag vet inte i vilken ordning som det är tänkt att man ska gå...

Ha det Gott!

12 kommentarer:

essemia sa...

Jodu, här finns både en bukett med tulpaner och en hög med fröpåsar som jag måste få i jord snart. Var jag ska göra av allt har jag inte tänkt på, har ju inget växthus heller, haha.
Vågar knappt gå in på Odla. Det blev nästan väl mycket köpt från Impecta, men man blir ju som galen när man ser alla dessa fina blommor.
Hoppas du får en riktigt skön helg.
Kram Elzie

Anonym sa...

På boenet där ja jobbar finnd det en anhörig som alltid sätter upp massor av tulpaner överallt till prydnad i servicelägenheten, man blir verkligen glad av det :)

Hoppas allt går bra annars och att "Potatisdottern" kramade om dig från mig. Du finns i mina tankar och jag skickar värme till dig här från 08-land!

Kramar

CD tips: båda skivorna av Melissa Horn!!

Moa sa...

Ja nu börjar man komma tillrätta med allt efter julens bestyr. Idag har jag rensat lite till, gjort lite fint i fönstren och på andra ställen. Alltid ett letande innan man hittar grejorna man stoppade undan när julpyntet skulle fram, men nu är det gjort.. Fröer fröer.. ja vi har beställt på jobbet lite från en ställe runåkers tror jag det hette.. sen är det impecta ja frestelserna är stora, var på blomsterhallen och såg deras hyllor också idag, men jag gick ståndaktigt förbi. Skulle bara köpa en blomma till svärdottern som blivit färdig lärare igår.. ska dit o gratta henne och lilla Cornelia som fyllt 3 nu.. Var väl första gången jag bara köpte det jag skulle ha i den affären.. hehe.. men nu ska vi mysa och titta på robinsson.. ha det gott Kram /Moa

corrina sa...

Tack snälla för lyckönskninen. Har firat idag med att torka fönster, på insidan efter allt sot som ljusen släpt. SEdan kom de vita gardinerna upp för nu vill jag ha ljus, några vårtecken har jag inte sett här. Kram

Lotta 8`) sa...

Tjohooo :) Just den boken har jag hört talas om, att den skall vara bra, kanske skall jag gå till bibban en sväng :)

Tomater år svårt. Jag har köpt en tiger, gula och sått pärontomat själv idag, mest för att testa om fröna gror, det är ju lite tidigt annars.

Jo, man drömmer sig bort i både böcker och fröpåsar.... :) Jag syr lite, sytt en tilda fågelskrämma och kanin, får ju fördriva tiden med något :)

Ha en bra vecka, kramen :)

Karin A sa...

Det där låter som en fin bok! Den ska jag kika efter. :) Tack för tipset!

Tänk att jag missade tulpanens dag i år. Jag längtar verkligen att köpa årets första bukett. Det är något visst det. Likdant är det med fröpåsarna. Jag kommer inte så speciellt mycket i år men något blir det såklart...

Kram Karin

~ Varmnära ~ sa...

Ordet Ödelagd, kan man ju smaka av lite, och som jag förstår vad gäller Boken, finna glädjande livskraft ur.


Kram från Eva

Jord under naglarna sa...

Tack för boktipset! Jag har sett boken tidigare, men vet inget om den.

På tulpanens dag köpte jag årets första tulpanbukett! De står fint ännu på köksbordet.

karina sa...

Hejsan!
Den boken ska jag titta efter. Det stämmer att vi ska ut och resa och jag ska se New York Rangers möta Washington Capitals och återkomma som miljonär efter att ha vunnit storpotten i Las Vegas. Det ska finnas vackra vinterträdgårdar i New York så jag hoppas få flanera lite där också. Ha det gott, Karina.

corrina sa...

Tänk vad jag får mer ställen att stoppa undan grejer, inga tidningar som ligger framme och blir dammiga eller en gömma för godis ; ) Hoppas allt är bra med dig. Kram

Elins tittskåp sa...

Tulpaner, tur att de finns nu i gråvädret, det lättar upp och jag köper en bukett varje vecka och njuter av att se den stå och bli äldre och får lite trötta blad och blommor, men ändå med stilen och charmen i behåll. Har ännu inte börjat med fröerna, tror iår att jag inte ska så så mycket blommor och sånt, men det brukar gå över när den säsongen närmar sej.

Bra tips med boken, ska låna den av bokbussen, vi har det så förnämligt att bokbussen stannar precis utanför där jag bor, kan inte bli bättre.

Kramar och ha det gott Birgitta.

Poppins sa...

Jag missade Tulpanens dag men det hindrar inte mig för att frossa i tulpaner. Man tröttnar aldrig på tulpaner och det finns så många vackra färger att välja mellan.
Tack för boktipset! Sådana tar jag tacksamt emot.
kram från Poppins